Farmacie - Fox Pro

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 14 fișiere: doc, prg, fxp, dbf
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 5324
Mărime: 66.54KB (arhivat)
Cost: 5 puncte

Extras din document

1 INTRODUCRE IN FOXPRO

1.1 NOTIUNEA DE BAZA DE DATE

Una din caracteristicile ultimilor ani este explozia informationala. Volumul imens de informatii nu mai poate fi utilizat eficient prin intermediul metodelor traditionale. Prelucrarea automata a informatiilor cu ajutorul sistemelor electronice de calcul a devenit o necesitate pentru toate domeniile de activitate. Cea mai evoluata metoda de organizare a informatiilor în vederea prelucrarii lor automate o întâlnim la bazele de date.

O baza de date este formata dintr-o colectie organizata de date. Aceste date se prelucreaza cu un sistem de programe numit sistem de gestiune a bazelor de date. De obicei, în texte se foloseste notatia BD pentru Bazele de Date si notatia SGBD pentru Sistemele de Gestiune a Bazelor de Date.

Un sistem de gestiune a bazelor de date este format din mai multe programe care asigura, în principal, urmatoarele functii:

a) Functia de definire a datelor. Prin aceasta functie se pot defini tipul datelor, structura lor, precum si relatiile dintre ele.

b) Functia de creare a bazelor de date. Aceasta functie asigura introducerea datelor în bazele de date. Operatia de introducere a datelor într-o baza de date este numita încarcarea bazei de date.

c) Functia de actualizare a bazelor de date. Aceasta functie asigura tinerea la zi a datelor din bazele de date prin operatii de adaugare a unor date noi, stergere a unor date devenite inutile, actualizarea unor date, etc.

d) Functia de interogare a bazelor de date. Aceasta functie asigura accesul la datele înregistrate în bazele de date.

e) Functia de administrare a bazelor de date. Prin aceasta functie se stabilesc criteriile de actualizare a datelor, drepturile de acces la date, modul de protejare a datelor, etc.

1.2 TIPURI DE BAZE DE DATE

Principalele tipuri de baze de date cunoscute în prezent sunt:

a ) baze de date ierarhice

b ) baze de date reticulare

c ) baze de date relationale

Aceste tipuri de baze de date difera între ele, în principal, prin modul de organizare a datelor. În cele ce urmeaza vom prezenta pe scurt cele trei tipuri de baze de date.

Bazele de date ierarhice sunt baze în care un element este aflat în relatie cu cel mult un element situat la nivelul imediat superior si, optional, cu mai multe elemente situate la nivelul inferior. De exemplu, un produs aflat într-o baza de date poate fi achizitionat de mai multe societati comerciale.

Bazele de date reticulare sunt baze în care un element poate fi în relatie cu mai multe elemente aflate atât la nivelul imediat superior cât si cu mai multe elemente aflate la nivelul imediat inferior. De exemplu, un produs poate fi realizat de mai multi furnizori si distribuit pe piata de mai multe societati comerciale.

Bazele de date relationale sunt cele mai raspândite. Ele se constituie din date care se prezinta sub forma de tabele.

Asigurarea unei interfete prietenoase cu utilizatorii unei aplicatii dezvoltate sub mediul oricarui system de gestiune a bazelor de date,fie el dBASE ,FoxPro,Paradox etc.,este o preocupare constanta a programatorilor.Utilizarea de ferestre si/sau meniuri usureaza prezentarea diferitelor actiuni ale programului si confera un aspect atractiv aplicatiei.

2. SPATIUL DE LUCRU FOXPRO

FERESTRE

Ferestrele reprezinta portiuni de ecran,tratate ca elemente de sine statatoare ce pot fi definite,activate,sterse,mutate,marite sau micsorate.

Definirea unei ferestre utilizator se face prin indicarea dimensiunilor,pozitiei si marcatorului de chenar in comanda :

Comanda permite definirea unei ferestre cu numele dat in <fereastra>.Clauza FROM <r1,c1> precizeaza coltul stanga-sus si clauza TO <r2,c2> ,cel din dreapta-jos.Clauzele DOUBLE/PANEL/<lista-car> vor hotara cum va fi chenarul ferestrei.NONE va suprima incadrarea ferestrei.Se pot defini mai multe ferestre.

Activarea unei ferestre inseamna desenarea ei pe ecran si dirijarea iesirilor ecran in aceasta portiune.

Comanda permite desenarea mai multor ferestre pe ecran ;numai una va fi insa active ,anume ultima din lista.

Dezactivarea unei ferestre inseamna stergerea ei de pe ecran,nu din memorie.

sunt dezactivate tote ferestrele din lista

Exemplu: Dormim afisarea grupurilor de 5 elevi cu nume si adresa in portiunea delimitata de punctul de coordonate(1,5) si punctul (10,50).

- Define wind from 1,5 to 10,50 double

- Activate wind a

Preview document

Farmacie - Fox Pro - Pagina 1
Farmacie - Fox Pro - Pagina 2
Farmacie - Fox Pro - Pagina 3
Farmacie - Fox Pro - Pagina 4
Farmacie - Fox Pro - Pagina 5
Farmacie - Fox Pro - Pagina 6
Farmacie - Fox Pro - Pagina 7
Farmacie - Fox Pro - Pagina 8
Farmacie - Fox Pro - Pagina 9
Farmacie - Fox Pro - Pagina 10
Farmacie - Fox Pro - Pagina 11
Farmacie - Fox Pro - Pagina 12
Farmacie - Fox Pro - Pagina 13
Farmacie - Fox Pro - Pagina 14
Farmacie - Fox Pro - Pagina 15
Farmacie - Fox Pro - Pagina 16
Farmacie - Fox Pro - Pagina 17
Farmacie - Fox Pro - Pagina 18
Farmacie - Fox Pro - Pagina 19
Farmacie - Fox Pro - Pagina 20
Farmacie - Fox Pro - Pagina 21
Farmacie - Fox Pro - Pagina 22
Farmacie - Fox Pro - Pagina 23
Farmacie - Fox Pro - Pagina 24
Farmacie - Fox Pro - Pagina 25
Farmacie - Fox Pro - Pagina 26
Farmacie - Fox Pro - Pagina 27
Farmacie - Fox Pro - Pagina 28
Farmacie - Fox Pro - Pagina 29
Farmacie - Fox Pro - Pagina 30
Farmacie - Fox Pro - Pagina 31

Conținut arhivă zip

 • Farmacie - Fox Pro
  • FARM.DBF
  • Farmacie - Fox Pro.doc
  • FARMACIE.FXP
  • FARMACIE.PRG
  • IESIRI.DBF
  • INTRARI.DBF
  • PREXIT.FXP
  • PREXIT.PRG
  • PRMED.FXP
  • PRMED.PRG
  • PRSPEC.FXP
  • PRSPEC.PRG
  • PRSTOC.FXP
  • PRSTOC.PRG

Alții au mai descărcat și

Gestiunea unui Hotel

I. FOX PRO - GENERALITATI Calculatoarele electronice au aparut din necesitatea stocarii si prelucrarii cât mai rapide a informatiilor. Pe masura...

Evidența Pacienților dintr-un Cabinet Medical

I. Despre baze de date Datorita implicarii tot mai accentuate a calculatoarelor in multe domenii de activitate , sfera problemelor rezolvate cu...

Proiectarea unei Baze de Date în Visual FoxPro

CAPITOLUL 1. ASPECTE GENERALE PRIVIND SISTEMELE DE GESTIUNE A BAZELOR DE DATE 1.1 Introducere Fiecare organizaţie lucrează cu un număr mai mic...

Gestiunea Activitatilor pentru o Asociatie de Locatari

1. Prezentarea generală a aplicatiei Asociatia de locatari nr. 100 din Baia Mare a fost înfiintată în anul 1986, având ca si obiect de activitate...

Agentie de Turism Rom-Tour Enjoy

1. INTRODUCERE Lucrarea Agentia ROM-TOUR ENJOY, contine un program care usureaza munca Agentiei turistice Rom-Tour Enjoy,precum si a persoanelor...

Casa de Schimb Valutar

Descrierea limbajului FoxPro 1. Scurt istoric Memorarea si prelucrarea datelor dateaza inca din antichitate, odata cu aparitia primelor abacuri,...

Baze de Date - Aplicatii in Gestiunea Economica

O bază de date, uneori numită şi „bancă de date”, reprezintă o modalitate de stocare a unor informaţii şi date pe un suport extern (un dispozitiv...

Proiectarea unei Baze de Date în Visual Fox Pro

Proiectarea unei baze de date in Visual FoxPro 1. Introducere Aplicatia a fost realizata folosind un sistem de gestiune a bazelor de date (SGBD)...

Ai nevoie de altceva?