Google Docs

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Google Docs.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 8 fisiere pps, db, wmv, ini de 18 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ioana Timar

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Cine sau ce este Google Docs?
Caracteristici
Ce tipuri de fişiere pot importa?
Ce browsere sunt acceptate?
Trebuie să mă înregistrez la Google pentru a utiliza Google Docs?
Câte persoane pot edita un document, o foaie de calcul sau o prezentare în acelaşi timp?
Ce puteţi face cu Google Docs?
Cum inserez un document?
Cum trimiteţi un document prin e-mail la Google Docs?
Cum ştergeţi un document, o foaie de calcul sau o prezentare?
Cum creezi un document,o foaie de calcul sau o prezentare?
Cum să invitaţi alte persoane?

Extras din document

Cine sau ce este Google Docs?

Google Docs este un editor de texte, de prezentări şi de tabele de calcul direct pe internet şi fără a fi nevoit să instalezi un program în calculatorul personal

Un editor de texte, unul de prezentări şi unul în care poţi crea tabele de calcul fără a fi nevoit să instalezi nici un program pe propriul calculator părea până de curând a fi de domeniul viitorului. În permanentă competiţie cu Microsoft si al lor Office, Google a dus conceptul mai departe oferind toate cele trei produse operabile de pe browserul de Internet, fără a fi nevoie ca utilizatorul să instaleze nimic pe propriul calculator şi, ceea ce este cel mai important, serviciile Google Docs sunt gratuite. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă utilizatorul este să aibă cont Google sau să îşi creeze unul.

Caracteristici

La capitolul plusuri, Google Docs se poate mândri cu faptul că documentele, tabelele de calcul şi prezentările pot fi create atât în interiorul platformei, dar pot fi create şi în alte medii şi importate pe interfaţa web.

Un alt avantaj este salvarea care se poate face atât pe web cât şi în calculatorul personal într-o număr destul de mare de formate. Iniţial documentele sunt salvate pe serverele Google, iar cele care sunt deschise se salvează automat la fiecare 10 secunde pentru a preveni pierderea datelor din diferite motive. . Documentele pot fi etichetate şi arhivate pentru scopuri de organizare.

De asemenea, documentele pot fi tag-uite şi arhivate şi chiar pot fi publicate automat pe blog, dacă a fost setată anterior adresa blogului. Google Docs oferă servicii de publicare automată pentru blogger.com, blogharbour.com, blogware.com, livejournal.com, squarespace.com, wordpress.com.

Ce tipuri de fişiere pot importa?

Pentru a crea un document în Google Docs, puteţi importa un conţinut mai mic de 500 K în următoarele formate:

HTML

Text simplu (.txt)

Microsoft Word

.rtf

Open Office (.odt)

Fiecare tabel de calcul trebuie să aibă sub 10.000 de rânduri, sub 256 de coloane, sub 100.000 de câmpuri şi cel mult 40 de file. Un utilizator poate avea un maximum de 5000 de documente şi prezentări, 5000 de imagini şi 1000 de tabele de calcul. De asemenea numărul maxim de tabele de calcul care pot fi deschise simultan este de 11. Numai prezentările sub 10MB pot fi importate.

Fisiere in arhiva (8):

 • Google Docs
  • Desktop.ini
  • Google Docs.pps
  • Movie.wmv
  • Movie_0001.wmv
  • Movie_0002.wmv
  • Movie_0003.wmv
  • Movie_0004.wmv
  • Thumbs.db