Imprimante

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Imprimante.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 32 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Generalităţi

O imprimantă este o maşină care converteşte datele electronice din calculatorul nostru într-un text tipărit care poate fi citit şi în grafică desenată pe hârtie. Astăzi, pe piaţă, se află sute de imprimante, dar toate se înscriu într-una din următoarele cinci categorii, după felul în care se realizează imprimarea sunt:

Imprimantele cu roată margaretă conţin o roată în formă de “floare” care are la capătul fiecărei “petale” o litera sau un număr. Roata se învârte rapid ca să poziţioneze caracterele adecvate pe panglica tuşată unul câte unul. Nu poate tipări grafică.

Imprimantele matriceale, utilizează un cap mobil şi o panglică tuşată ca la maşinile de scris , care execută literele, numerele şi graficele cu ajutorul unei matrice din puncte. În funcţie de calitatea imprimantei, matricea este formată din 9, 18 sau 24 de puncte. Cu cât sunt mai multe puncte, cu atât se obţine o rezoluţie şi o claritate mai bună.

Imprimantele cu jet de cerneală aruncă pe hârtie mici jeturi de cerneală, tipărind astfel caractere şi grafică.

Imprimantele laser construiesc o imagine electronică , după care o transferă pe hârtie, câte o pagină o dată, folosind un pigment pentru fotocopiere.

Imprimantele cu transfer termic, ca şi imprimantele laser, construiesc o imagine electronică, după care o transferă pe hârtie lucioasă, separând-o în trei sau patru treceri de culoare.

Multe dintre imprimantele care sunt disponibile astăzi au fost proiectate iniţial pentru a răspunde unei anumite necesităţi. De exemplu , imprimantele matriceale au fost construite ca să tipărească lucrări executate la minicomputere. Primul plotter a fost proiectat de o companie care a vrut să vizualizeze cum reuşeşte echipamentul produs de ea să urmărească traiectoria sateliţilor pe orbită. Prima imprimantă laser a migrat de la companiile producătoare de copiatoare, cum ar fi Canon, Toshiba şi Xerox.

Mecanismul de trasare este partea care execută efectiv semnele pe hârtie

• capul de imprimare dintr-o imprimantă matriceală

• jetul de cerneală dintr-o imprimantă cu jet

• fuzibilul dintr-o imprimantă laser

Mecanismul de trasare: este elementul din imprimantă care aşează in mod fizic cerneala pe hârtie, la locul potrivit. De exemplu, la imprimanta matriceală,

Capul de tipărire mobil conţine “acele” care lovesc panglica tuşată, pentru a forma semnele.

Interfaţa

Imprimanta este legată la calculator printr-un cablu. O altă denumire pentru această conexiune este cea de interfaţă. Există diverse tipuri de interfeţe, fiecare au avantaje si dezavantaje, aşa cum vom afla pe parcursul lucrării.

Majoritatea imprimantelor au fie un cablu tip RS-232C (serial) , fie unul Centronics (paralel) . Unele imprimante au ambele tipuri, iar noi putem să le folosim pe oricare dintre ele. Uneori la o imprimantă sunt adăugate şi alte tipuri de interfeţe, dacă utilizatorul o foloseşte într-un sistem sau reţele specializate.

Definiţie:

Interfaţă: Conexiunea dintre calculator şi imprimantă. De obicei prin interfaţă se înţelege conectorul imprimantei, al calculatorului, cât şi cablul care leagă cele două conectoare. Există două tipuri principale de interfeţe: RS-232C (serială) şi Centronics (paralelă).

Traseul hârtiei

Toate imprimantele mişcă hârtia peste mecanismul de trasare, într-un fel sau altul. Producătorii de imprimante acordă o mare atenţie traseului hârtiei, deoarece ei trebuie să fie siguri că acesta va funcţiona în mod fiabil, cu un număr minim de blocaje.

Controllerul

Exact aşa cum sugerează şi numele , controllerul unei imprimante este punctul central al tuturor activităţilor ei mecanice şi electronice. Putem să-l considerăm “creierul” imprimantei , care sincronizează evenimentele, în aşa fel încât caracterele să fie realizate exact aşa cum apar ele pe ecran . Unele controllere pot chiar “să se uite” la informaţia care este trimisă prin interfaţă şi pot descifra în ce limbaj a fost transmis.

Definiţie:

Controllerul: este un microcip (sau un set de microcipuri) care furnizează instrucţiuni imprimantei, coordonând datele care sosesc şi transformarea lor în semne tipărite.

Corpurile de litere

Toate imprimantele vin cu cel puţin un set iniţial de corpuri de litere. Majoritatea imprimantelor vin astăzi cu mai multe seturi. Unele sosesc chiar cu seturi de corpuri de litere a căror mărime poate fi modificată (numite uneori fonturi scalabile ) , ceea ce înseamnă că tipărirea se poate face la orice dimensiune, deoarece aceasta se poate schimba oricum dorim. Dacă avem fonturi scalabile, ne este necesar un singur fişier de corpuri de litere , pentru orice dimensiune de corp de literă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Imprimante.doc

Alte informatii

lucrarea reprezinta proiectul realizat pentru obtinerea diplomei de atestare a calitatii de tehnician electronist-tenica de calcul