Informatizarea Sistemului Administrativ in Licee - Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir Iasi

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Informatizarea Sistemului Administrativ in Licee - Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir Iasi.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 48 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1. Prezentare generală a Liceului ”Dimitrie Cantemir” 3
1.1. Profilul 3
1.2. Obiectul de activitate 5
1.3. Misiune, viziune 5
1.4. Structura organizatorică 5
1.5. Servicii 7
1.6. Parteneri, piată, concurentă 9
1.7. Situatia financiară (analiza principalilor indicatori pe 10
perioada 2003-2005) 10
1.8. Asigurarea calitatii educatiei 12
1.9. Orientări strategice (surse de finantare, politici de personal) 14
2. Prezentarea subsistemului functional din punct de vedere: 19
2.1. Organizatoric 19
2.2. Juridic 20
2.3. Economic 21
2.4. Finanţarea bugetară a şcolii 24
2.5. Financiar 26
3. Descrierea arhitecturii informationale a liceului din punct de vedere: 28
3.1. Hardware 28
3.2. Software (de bază, de aplicatii) 30
3.3. Personal 31
3.4. Integrare 31
4. Analiza si evaluarea sistemului administrativ al Liceului Teoretic ”Dimitrie Cantemir” 32
4.1. Platforme hardware şi software 32
4.2. Structura pe procese şi descrierea detaliată a proceselor din cadrul sistemului Administrativ al Liceului Teoretic ”Dimitrie Cantemir” 32
4.3. Rapoarte curente conform metodologiilor standard. 34
4.4. Interpretări, analize, recomandări 36
5. Noile tehnologii informationale si impactul lor asupra sistemului administrativ în licee 46

Extras din document

1. Prezentare generală a Liceului ”Dimitrie Cantemir”

1.1. Profilul

Scurt istoric

Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iasi s-a infiintat în anul 1963. A functionat 3 ani sub denumirea de Liceul Nr.8 ” Dimitrie Cantemir” - Iasi, apoi sub denumirea de Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” - Iasi. În perioada 1975-1991 a fost transformat în liceu industrial. Începând cu 1 septembrie 1991 a revenit la titulatura de Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iasi.

Suprafata de teren pe care s-au ridicat clădirea principală si anexele Liceului "Dimitrie Cantemir" este de 4936 mp, din care 2430 mp o reprezintă suprafata constructiei, rămânând suficient loc pentru organizarea terenului de sport (2300 mp ), a celui pentru recreatia elevilor si a spatiului verde.

Cele dintâi constructii au fost clădirea principală (1850 mp), cu parter si două etaje, si sala de sport (578 mp). Amplasată separat de clădirea liceului, sala de sport oferă bune conditii de activitate pentru educatia fizică, prin spatiul larg si prin aparatura cu care este înzestrată.

Curtea este bituminată si asigură conditii pentru recreatia elevilor. În jurul scolii există spatiu verde, dar si un teren pentru fotbal, unul pentru baschet, pistă de zgură pentru alergări si groapă de nisip pentru sărituri în lungime.

Încă de la înfiintare, din 1968, spatiul existent în incinta scolii asigură functionarea a 24 săli de clasă, patru laboratoare: două de fizică, unul de chimie si unul de biologie, două săli de informatică si săli specializate pentru: cabinet directiune, cancelarie, bibliotecă, cabinet medical; trei săli pentru sectorul secretariat-contabilitate-administrativ si o sală de festivităti.

Biblioteca scolii a functionat si functionează într-un spatiu special amenajat, atât ca depozit de carte, cât si ca sală de lectură, volumele existente (32000) incluzând literatura beletristică, literatura pentru copii, critica literară, literatură pedagogică, culegeri pentru obiectele de studiu si alte auxiliare pentru elevi.

După decembrie 1989 s-a produs o restructurare a profilelor claselor, cu preocuparea de a pune bazele unei culturi generale temeinice, oferind absolventilor posibilităti mai variate de realizare. Pentru asigurarea unui cadru cât mai propice desfăsurării învătământului, s-au operat schimbări si în organizarea sălilor de clasă, unele fiind transformate în cabinete bine utilate si au fost modernizate laboratoarele deja existente.

Încercând un bilant, constatăm că elevii beneficiază în prezent de 20 de săli de clasă, patru laboratoare: două de fizică, unul de chimie, unul de biologie si sase cabinete: două de limbi moderne, două de informatică, unul de asistenta psihopedagogică si orientare profesională si unul de desen. Au mai fost modernizate încă două spatii în care si-au găsit locul punctul documentar si arhiva liceului.

Referitor la numărul elevilor si al cadrelor didactice care au trecut pragul liceului si, întorcându-ne în timp, la anul scolar 1963-1964, mentionăm că în acel an scolar au functionat 45 de clase de elevi la cursurile de zi si serale, cuprinzând 1780 de elevi pregătiti de 70 de învătători si profesori.

O crestere substantială a numărului de elevi se observă în momentul transformării scolii în liceu teoretic. În anul scolar 1968-1969 au functionat 62 de clase de elevi la cursurile de zi si serale care cuprindeau 2300 de elevi, pregatiti de 86 de cadre didactice. O crestere substantială a populatiei scolare s-a înregistrat la cursurile de zi, unde numarul claselor de elevi a crescut de trei ori (învătământ primar, gimnazial si de liceu).

În 2003, conform Proiectului de dezvoltare institutională elaborat de Directiunea liceului functionau 38 de clase de elevi (17 de gimnaziu si 21 de liceu) care cuprindeau 1200 de elevi pregatiti de 80 de profesori. Se observă o scădere semnificativă a numarului de elevi admisi într-o clasă (25-28), urmărindu-se astfel o mai atentă preocupare în relatia profesor-elev.

La data elaborării prezentei lucrari, prof. Corina Hudită este director al Liceului Teoretic "Dimitrie Cantemir" Iasi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Informatizarea Sistemului Administrativ in Licee - Liceului Teoretic Dimitrie Cantemir Iasi.doc

Alte informatii

UAIC, FEAA