Ingineria Programarii

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Ingineria Programarii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere doc, pdf, mdl de 16 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1. Descrierea problemei
2. Identificarea conceptelor din descrierea problemei
3. Procesele si activitatile business
4. Modelul cazurilor de utilizare business:
5. Identificarea conceptelor de domeniu din descrierea proceselor bussiness
6. Diagrama de clase a modelului de domeniu
7. Documentul de cerinte
8. Modelul cazurilor de utilizare ale sistemului software
9. Cerintele hardware si software ale sistemului

Extras din document

1. Descrierea problemei

Principalul obiectiv indeplinit de sistemul software e-quiz este acela de a evalua cunostintele studentilor cu ajutorul testelor. Pentru a fi utilizat, utilizatorul trebuie sa se inregistreze in sistem. Sistemul accepta 3 tipuri de utilizatori: administrator, profesor si student. In continuare vom descrie sistemul din perspectiva utilizatorului.

- administratorul are responsabilitatea de a trimite sistemului informatii despre specializarile facultatii

- administratorul poate introduce noi utilizatori. Pentru fiecare tip de utilizator, administratorul tasteaza diferite informatii. De exemplu, pentru un cont de tip administrator, introduce un nume de utilizator (username), o parola, numele si prenumele. Cand administratorul se va loga pentru prima oara, el trebuie sa-si introduca o intrebare si raspunsul la ea. Acestea sunt folosite daca administratorul isi uita parola. Pentru un cont de tip profesor, introduce username, parola, nume si prenume. Cand profesorul se autentifica pentru prima oara, trebuie sa indice cursurile pe care acesta le preda pentru fiecare specializare. Pentru un cont de tip student, administratorul introduce username, parola, numele si prenumele, numele specializarii si anul.

- administratorul poate sa modifice sau sa stearga date despre utilizatori daca acest lucru este necesar. In acest caz, administratorul foloseste sistemul pentru a cauta un anumit utilizator. Sistemul arata apoi informatii despre utilizatorul gasit.

- dupa inregistrare, profesorul poate introduce testul pentru o disciplina pe care el sau ea o preda in acel an. Pentru fiecare element din test profesorul trebuie sa scrie intrebarea, unul sau mai multe raspunsuri corecte si punctajul pentru fiecare raspuns corect. Sistemul memoreaza datele introduse.

- profesorul poate sterge unul sau mai multe teste sau discipline. Pentru aceasta, profesorul scrie numele disciplinei sau testului si sistemul arata unul sau mai multe rezultate(ale cautarii?). Din aceste rezultate, profesorul alege unul pe care vrea sa-l stearga si dupa verificarile necesare sistemul il sterge din stocarea persistenta.

- inainte de sesiunea de examene, profesorul trebuie sa introduca informatii despre examen: disciplina, data, ora, sala, durata examinarii si numarul de intrebari care formeaza testul. La sfarsitul examenului profesorul verifica ce studenti au fost prezenti la examen. De asemenea, la cererea profesorului, sistemul scoate un raport cu studentii si notele lor obtinute in urma evaluarii.

- dupa autentificare, fiecare student anunta sistemul ca vrea sa rezolve testul. Acesta este generat si este afisat ca un formular de catre sistem pe monitor. Dupa ce studentul completeaza formularul, sistemul calculeaza nota obtinuta de student, o afiseaza si o memoreaza.

Cerinta proiectului: sa se analizeze si sa se proiecteze sistemul “E-quiz”.

Analiza

2. Identificarea conceptelor din descrierea problemei:

Substantivele ce apar in enuntul problemei sunt:

- obiectiv

- sistem software

- cunostinta

- student

- test

- utilizator

- administrator

- profesor

- responsabilitate

- specializare

- facultate

- tip (de utilizator)

- informatii

- cont

- nume de utilizator (username)

- parola

- nume

- prenume

- intrebare

- raspuns

- curs

- an (de curs)

- data

- lucru

- disciplina

- element

- punctaj

- rezultat

- verificare

- stocare

- sala

- durata examinarii

- numar (de intrebari)

- sfarsit

- cerere

- raport

- nota

- evaluare

- formular

- monitor

Fisiere in arhiva (5):

  • copie_proiect.mdl
  • E-Quiz.pdf
  • proiect e-quiz.doc
  • proiect e-quiz.md~
  • proiect e-quiz.mdl