Modelarea Activitatilor Companiei - Managementul Resurselor Umane

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Modelarea Activitatilor Companiei - Managementul Resurselor Umane.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1.Introducere
2.Descrierea problemei
2.1.Prezentarea firmei
2.2.Descrierea activitatii ce urmeaza a fi modelata
3.Sisteme de salarizare
3.1.Sistemul de salarizare in regie
3.2.Sistemul de salarizare in acord
3.2.1.Salarizarea in acord direct
3.2.2.Salarizarea in acord progresiv
3.2.3.Salarizarea in acord indirect
3.3.Sistemul de salarizare pe baza de tarife sau cote procentuale din veniturile realizate
3.4.Calculul salariilor
4.Prezentarea soft-ului realizat si a tehnologiei utilizate
4.1.Descrierea codului sursa
4.2.Descrierea interfetei
5.Concluzii
6.Bibliografie

Extras din document

1. Introducere

"Precizam ca nu este suficient sa utilizam un sistem sofisticat, oricare ar fi acesta. Trebuie, inainte de toate, sa definim o politica a remunerarii, ea insasi componenta a politicii generale a intreprinderii. Sistemele si tehnicile nu vor putea niciodata sa suplineasca absenta politicii.”

Dimitri Weiss

Modelul traditional de remunerare aplicat de majoritatea organizatiilor, care presupune analiza si descrierea posturilor, evaluarea posturilor, recrutarea si selectia resurselor umane si construirea structurilor salariale, a fost adoptat intr-un mediu economic cu putine schimbari tehnologice, cu o concurenta redusa , cu produse de ciclu de viata lung si cu o preponderenta a structurilor ierarhizate. In ultimele doua decenii, mediul economic a devenit cu totul altul prin evolutia rapida a tehnologiilor, prin amploarea tot mai mare a concurentei, prin schimbarea continua a produselor si serviciilor, prin aplatizarea structurilor si marirea flexibilitaii.

Politica salariala impusa pe plan mondial, judicios elaborata si perfect armonizata cu politica generala a intreprinderii, este de natura sa stimuleze cresterea eficientei economice mai mult decat sa o afecteze.

Prin urmare, o politica eficienta in domeniul salarizarii este necesar, in primul rand, sa se inscrie in politica de ansamblu a intreprinderii si sa raspunda, pe de o parte, cerintelor generale, obiective, ale cresterii eficientei activitatii desfasurate, iar pe de alta parte, sa asigure accentuarea cointeresarii salariatilor nu numai pentru realizarea de performante individuale, ci indeosebi pentru un aport sporit la performanta globala a intreprinderii pe termen mediu sau lung.

Tema lucrarii o constitutie modelarea gestiunii resurselor umane , mai exact realizarea unui modul de calcul al salariilor angajatilor permanenti, colaboratorilor si angajatilor pe perioada limitata, asigurand in acelasi timp utilizatorilor un efort minim in activitatea de introducere si gestiune a datelor. Acest modul permite calculul automat al diverselor componente salariale (sporuri permanente si temporare, indemnizatii de conducere, contributia la fondul de somaj, contributia la pensia suplimentara, contributia la asigurarile sociale, penalizari, retineri, impozit etc.).

Solutia informatica adoptata are la baza cea mai avansata platforma tehnologica – Microsoft .NET din care s-a folosit limbajul C# (Sharp). Acesta permite realizarea unei interfete grafice "prietenoase" pentru utilizator, precum si legatura cu o baza de date.

2. Descrierea problemei

2.1. Prezentarea firmei.

Resursele umane constituie elementul creator, activ si coordonator al activitatii din cadrul acestei companii, ele influentand decisiv eficacitatea utilizarii resurselor materiale, financiare si informationale.

Importanta activitatii de resurse umane în cadrul firmei s-a impus în ultimii ani ca o componenta vitala pentru accelerarea atingerii obiectivelor companiei. Acest fapt nu este surprinzator, deoarece atentia acordata resurselor umane implicate într-o organizatie, motivarea si dezvoltarea angajatilor sunt cei mai elocventi indicatori ai potentialului de dezvoltare a unei companii si ai nivelului eticii si moralei în afaceri.

Fisiere in arhiva (1):

  • Modelarea Activitatilor Companiei - Managementul Resurselor Umane.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica