Osciloscopul Digital Asistat de PC

Imagine preview
(7/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Osciloscopul Digital Asistat de PC.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 62 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. univ. dr. ing. Ilie Diaconu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

CUPRINS
INTRODUCERE
Capitolul I – CONSIDERATII TEORETICE
1.1 O componenta de baza în învatamântul modern - educatia tehnologica asistata de calculator
1.2 Rolul si locul mijloacelor de învatamânt, modernizarea lor –necesitate obiectiva
1.3 Integrarea mijloacelor audiovizuale si electronice în activitatea didactica
1.4 Curriculum si metodologii de învatare asistate de calculator
Capitolul II – PREZENTAREA EXEMPLELOR DE INVATARE ASISTATA DE CALCULATOR
2.1 Aparate virtuale de masura – sisteme de masurare cu tehnica de calcul
2.2 Instrumentatie siintifica virtuala
2.3 Instrumentatie virtuala profesionala
2.4 Osciloscop digital pntru PC
2.4.1 Utilizare ociloscop cu memorie digitala D.S.O. PCS64i
2.4.2 Analizatorul de spectru
2.4.3 Masurarea tensiunilor si curentilor
2.4.4 Înregistratorul de semnale tranzitorii
2.4.5 Masurarea intervalelor de timp, frecventelor si defazajelor
2.4.6 Vizualizarea caracteristicilor
2.5 Porturile de comunicatie
2.5.1 Porturi seriale si paralele rapide
2.5.2 PC-portul paralel
2.6 Software pentru instrumentatie virtuala
2.6.1 LabVIEW
2.6.2 LabWindows
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

INTRODUCERE

Impactul calculatorului în tenhica masurarilor electrice si electronice a produs o adevarata revolutie, mai ales în domeniul proiectarii asistate de computer si a simularilor circuitelor electrice. Concomitent cu oferta hardware concretizata prin placi de achizitie de date s-a dezvoltat un software bogat, portabil, usor de folosit pentru modelarea fenomenelor si proceselor electrice. Aparatele virtuale reprezinta un segment din acest lant de masurare, ele apropiindu-se foarte mult de instrumentatia de laborator, având certe valente didactice în procesul de îvatamnat la toate nivelurile.

Alegerea unei teme care sa trateze impactul calculatorului si mai ales instrumentia virtuala în educatia tehnologica se sprijina pe o concretizare practica data de achizitionarea unui osciloscop care se cupleaza cu calculatorul si care are o interfata soft capabila sa efectueze masuratori complexe, cat si de utilizarea unui soft de proiectare si simulare în domeniul electric - “WorkBench Electronic” cu ajutorul caruia s-au facut lucrari de laborator cu interesante concluzii de factura practica si teoretica.

Impactul instrumentatei numerice în tehnica moderna a masurarilor si a controlului industrial este de netagaduit. În ultimele decenii, instrumentele de masura au evoluat atât în flexibilitate, cât si în ceea ce priveste posibilitatea de a fi integrate în calculatoare sau sisteme de instrumentatie complexe. Daca în prima generatie, aparatele de masura analogice erau controlate manual cu ajutorul facilitatilor modeste ale unui panou frontal, datele culese fiind prelucrate ulterior tot manual, introducerea circuitelor numerice, si mai ales, a microprocesoarelor, a revolutionat si acest domeniu, facând posibila aparitia unor noi generatii de instrumente flexibile si puternice. Acestea au evoluat de la aparatele portabile, la instrumentele virtuale create pe calculator, ce ofera o gama practic nelimitata de posibilitati. La ora actuala, aparatele si sistemele de masura numerice au ajuns sa domine piata echipamentelor de profil, datorita unor avantaje incontestabile: precizie ridicata, viteza de lucru sporita, posibilitati multiple de lucru, grad mare de automatizare a procesului de masura, flexibilitate si programabilitate, posibilitati sporite de integrare în sisteme de masura complexe, fiabilitate si facilitati de autotestare, gabarit redus, etc.

Capitolul I

CONSIDERATII TEORETICE

1.1 O componenta de baza în învatamântul modern - educatia tehnologica asistata de calculator

Argumente pentru educatia tehnologica asistata de calculator

Dezvoltarea tehnologica, progresele stiintifice si tehnice, trecerea de la societatea industrializata la cea postindustriala, informatizata, marile probleme globale create de civilizatie si cu care omenirea se confrunta determina o atentie corespunzatoare educatiei tehnologice cu ajutorul computerului.

Lumea noastra este un amestec de promisiuni exceptionale si de perspective nelinistitoare, de evolutii dezirabile si izbucniri tehnologice necontrolabile, tehnologia fiind potential ambivalent, de om depinzând sensul evolutiei: spre progres, ordine si perfectiune sau spre autodistrugere - fapt ce trebuie sa impuna o înalta moralitate si responsabilitate în utilizarea imenselor energii si înaltelor tehnologii de care azi omul poate dispune, mai ales ca procesele industriale, financiar-bancare sunt dependente de sistemele informatice (fapt ce implica plusuri considerabile dar si minusuri deloc neglijabile).

Fisiere in arhiva (1):

  • Osciloscopul Digital Asistat de PC.doc

Alte informatii

ÎNVATAREA ASISTATA DE CALCULATOR – utilizarea osciloscopului digital pentru PC în electrotehnica FACULTATEA DE AUTOMATICA SI CALCULATOARE CRAIOVA CURSURI POSTUNIVERSITARE Informatica – tehnologii asistate de calculator