Program Evidenta Hotel

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Program Evidenta Hotel.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 9 fisiere doc, bmp, prg, fxp, dbf, idx, err de 20 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Astacioaie Claudiu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1. INTRODUCERE
2. CONTINUTUL PROGRAMULUI
3. CODUL SURSA

Extras din document

1. INTRODUCERE

Calculatoarele electronice au apărut din necesitatea stocării şi prelucrării cât mai rapide a informaţiilor. La început sistemele electronice de calcul ocupau camere întregi fiind capabile să memoreze şi să prelucreze o cantitate mică de informaţii. Pe măsură ce tehnica de calcul a evoluat, calculatoarele au devenit din ce în ce mai performante, aceasta însemnând o creştere a capacităţii de memorare şi o mai mare viteză de prelucrare a datelor.

Sistemul FOXPRO constituie în prezent un produs informatic cu o largă utilizare pentru elaborarea de aplicaţii în care informaţia care se prelucrează este structurată, de regulă, sub formă de baze de date – structurile de tip bază de date fiind adecvate pentru domenii diverse de prelucrări de date: economice, lingvistice,statistice, e.t.c.

Sistemele de Gestiune a Bazelor de Date, pe scurt SGBD, (prescurtare care este întâlnită foarte des în literatura de specialitate), reprezintă sisteme informatice (soft) specializate în stocarea şi prelucrarea unui volum mare de date. Termenul de “bază de date” se referă la datele de prelucrat , la modul de organizare a acestora pe suportul fizic de memorat, iar termenul de “gestiune” se referă la acţiunea de memorare şi prelucrare a acestor date.

Un SGBD trebuie să asigure următoarele funcţii elementare, referitoare la bazele de date:

-definirea bazei de date,

-introducerea datelor (adăugarea de noi date la baza de date),

-modificarea unor date existente în baza de date,

-ştergerea unor date,

-extragerea informaţiilor stocate în baza de date,

-generare de rapoarte,

-modalităţi noi de interogare a bazei de date,

-noi tipuri de organizare a bazei de date şi noi tipuri de acces (accesul

indexat) , e.t.c.

SGBD - urile raţionale sunt prevăzute cu posibilitatea realizării de legături între două sau mai multe baze de date, legături care permit accesarea simultană a unor date, care se află într-o anumită relaţie, din baze de date diferite.

Astfel programatorul este eliberat de sarcina de a căuta în toate bazele de date acele date care corespund unor date de referinţă, această operaţie fiind realizată automat de catre SGBD. Programul trebuie doar ca la început să definească relaţiile între bazele de date, urmând ca găsirea anumitor informaţii într-o bază de date de referinţă să determine găsirea automată a informaţiilor corespunzătoare din celelalte baze de date, aflate în relaţie cu aceasta.

Structurile de program şi de date , mediul de programare, mijloacele de editare şi de depanare a programelor, precum şi celelalte facilităţi oferite de sistemul FOXPRO răspund exigenţelor actuale din domeniul sistemelor de dezvoltare de programe.

Complexitatea sistemului FOXPRO, numărul mare de comenzi şi funcţii predefinite pe care le conţine fac ca asimilarea lui să prezinte şi un anumit grad de dificultate. Tot o dificultate , în faza iniţială de utilizare a acestui limbaj de programare, poate să o reprezinte caracterul de relativă noutate a unor elemente ale sale. Astfel, spre deosebire de limbajul PASCAL-reprezentativ pentru limbajele moderne-, în FOXPRO majoritatea controalelor care se fac asupra expresiilor sunt dinamice (în execuţie), iar tipul şi vizibilitatea numelorsunt determinate de fluxul execuţiei.

Cu toate dificultăţile sale, sistemul FOXPRO se remarcă prin performanţele produselor realizate prin intermediul lui şi de aceea am ales să realizez lucrarea de atestat, utilizându-l.

2. CONŢINUTUL PROGRAMULUI (descriere)

Programul întocmit se referă la monitorizarea activităţii unui hotel .

La activarea lui, utilizatorului îi este solicitată parola de intrare în program. Aceasta este “ HOTEL”. Dacă parola nu este introdusă corect programul nu se activează. Dacă parola este introdusă corect atunci se vor afişa următoarele meniuri:

1. Situaţie clienţi;

2. Statistici;

3. Informaţii cazare;

4. Ieşire.

Fisiere in arhiva (9):

 • doc
  • Program Evidenta Hotel.doc
 • src
  • CLIENT.IDX
  • hotel.bmp
  • HOTEL.DBF
  • hotel.ERR
  • hotel.FXP
  • HOTEL.PRG
  • JUDET.DBF
  • JUDET.IDX

Alte informatii

Program in pascal care tine evidenta clientilor intr-un hotel