Programare Orientata pe Obiecte - Calculul Impedantei la Rezistoare si Condensatoare

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Programare Orientata pe Obiecte - Calculul Impedantei la Rezistoare si Condensatoare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Remus Prodan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1.Noţiuni teoretice
2.Specificaţii de structurare
3.Date intrare.Date iesire.Date test.
4.Bibliografie

Extras din document

1.Noţiuni teoretice

În realizarea proiectului sunt necesare includerea mai multor librării cum ar fi: process.h, iostream.h, string.h, conio.h şi fstream.h.

Librăria process.h este necesară deoarece folosesc funcţia exit pentru ieşirea din program.

Librăria iostream.h este necesară deoarece folosesc funcţiile cin care citeşte de la consolă datele şi cout care afişează datele.

Librăria string.h este necesară deoarece folosesc funcţiile strcpy(a,b) care copie din şirul b în şirul a, strcmp(a,b) care compară şirurile a şi b.

Librăria conio.h este necesară deoarece folosesc funcţiile clrscr() care şterge consola, această funcţie este necesară pentru a realiza dinamizarea proiectului şi funcţia getch() care este folosită pentru a menţine activă consola pentru a vizualiza informaţiile afişate.

Librăria fstream.h este necesară deoarece folosesc funcţiile istream şi ostream care asignează o variabilă la fişierul ce trebuie deschis pentru citire. Alte funcţii care care aparţin acestei librării sunt:eof() care testează dacă cursorul se află la sfârşitul fişierului şi funcţia close() care inchide fisierul după ce am terminat de efectuat operaţiile cu el.

~inapoi~

2.Specificaţii de structurare

Proiectul este structurat pe 3 fişiere: Proiect.cpp, Metode.h, Metode.cpp . Fişiere cu extensia cpp sunt incluse în proiectul Stefan.prj.

Mai este folosit un fişier text culori.txt unde sunt trecute culorile pe care pot să fie pe un rezistor sau un condensator.

În fişierul Proiect.cpp este declarată o varialila x de tip Metode care mai apoi este folosită pentru apelarea primei metode. Aceasta se face cu x.Meniu();.

În fişierul Metode.h este declarată clasa Metode care are ca date membre : variabila de tip întreg o în care sunt memorate optiunile pentru meniuri, variabila de tip char c în care sunt memorate culorile introduse de la tastatură ale rezistorului sau ale condensatorului, vectorul v care este de tip char în care sunt memorate toate culorile introduse de la tastatură şi vectorul cul care este de tip char în care sunt memorate toate culorile posibile de pe un rezistor sau un condensator, acestea sunt citite din fisierul culori.txt. Apoi este declarat constructorul clasei şi destructorul de asemenea. După care o serie de metode în zona publică a clasei.

Metodele clasei Metode:

1. Metode()

Metode::Metode()

{int i;

for (i=0;i<5;i++)

strcpy(v[i],"");

ifstream f("culori.txt");

i=0;

while(!f.eof())

{

f>>cul[i];

i++;

}

Această metodă este constructorului clasei. În această metodă este iniţializat vectorul v şi se citeşte din fişierul culori.txt culorile care pot fi colorate pe un rezistor sau un condensator şi se copie în vectorul cul; aceasta se face astfel: cu instrucţiunea ifstream f("culori.txt") care asicnează variabilei f fişierul culori.txt apoi se testează dacă nu ne aflăm la sfârşitul fişierului după care se citesc din fişier culorile în vectorul cul.

2. ~Metode() – Aceasta este destructorul clasei.

3. Meniu(void)

void Metode:: Meniu(void)

{

clrscr();

cout<<endl<<endl<<endl<<endl<<" 1.Rezistoare"<<endl;

cout<<" 2.Condensatoare"<<endl;

cout<<" 0.Iesire"<<endl;

cout<<endl<<" Introduce-ti obtiunea dumneavoastra: ";

cin>>o;

if ((o!=1)&&(o!=2)&&(o!=0))

{

clrscr();

cout<<endl<<endl<<endl<<" <<Atentie>>"<<endl<<endl<<endl<<"Ati introdus gresit optiunea"<<endl;

getch();

Meniu();

}

switch (o)

{

case 1:Meniu1();

break;

case 2:Meniu2();

break;

case 0:exit(0);

}

}

Fisiere in arhiva (1):

  • Programare Orientata pe Obiecte - Calculul Impedantei la Rezistoare si Condensatoare.doc