Proiect Access

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect Access.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Daniela Enachescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Introducere

-Microsoft Access-

Microsoft Access este un SGBDR ce pune la dispozitia utilizatorilor aplicatii complexe care sa ajute la crearea si manipularea bazelor de date si la obtinerea rapoartelor pe baza acestor date.

Microsoft Access dispune de un limbaj de programare procedural foarte puternic si flexibil, limbaj orientat pe obiecte,prin care programatorii isi pot descrie datele si aplicatiile(Visual Basic for Applications).De asemenea are implementat limbajul de cereri SQL(AccessSQL) pentru utilizatorii neinfomaticieni.De asemenea, pune la dispozitia programatorilor nu numai un compilator si un mecanism performant de accesare a datelor, ci si un set de utilitare puternice de proiectare incorporate intr-un mediu integrat si omogen.Acest mediu este foarte confortabil pentru proiectantii de aplicatii.

Microsoft Access recunoaste si se adapteaza automat la mediile multiutilizator fara a fi nevoie de o varianta speciala pentru retea.

Microsoft Access permite comunicarea cu alte aplicatii(Excel,Word) prin mecanisme DDE(transferul dinamic de date).

Microsoft Access are facilitatea OLE(legarea si incorporarea de obiecte).Limbajul suporta legarea obiectelor si incorporarea lor in aplicatii proprii access,cum sunt sunetele,imaginile,obiecte spreadsheet etc. create in alte aplicatii Windows.Microsoft Access importa si exporta date in/din alte formate(Excel,dBASE,FoxPro,Oracle,Paradox) pe diferite suporturi local sau la distanta.

Microsoft Access permite programarea vizuala a aplicatiilor folosind generatoare sau designere- programe incadrate in generatia a IV-a pentru proiectarea interactiva a tuturor obiectelor cu care lucreaza o aplicatie. Microsoft Access este o aplicatie Windows si de aceea interfata sa verifica toate aspectele unei interfete clasice Winjdows:lucreaza cu ferestre, in mod grafic,multitasking,intr-o maniera condusa de evenimente.

Functiile unui SGBD:

v Stocarea datelor

v Definirea structurilor de date

v Manipularea datelor

v Interogarea datelor

v Asigurarea securitatii bazei de date

v Pastrarea integritatii datelor

Proiectarea unei baze de date- presupune realizarea modelelor conceptual, logic si fizic, prin trecerea de la modelul conceptual al datei(MCD) la modelul logic al datei(MLD), apoi de la modelul logic al datei(MLD) la modelul fizic al datei(MFD).

Importanta temei:

v Informatizarea oricarei persoane despre activitatea dorita

v Stocarea si evidenta inregistrarilor

v Asigurarea securitatii bazei de date

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Access.doc