Proiect Bazele Programarii - Evidenta Personalului

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect Bazele Programarii - Evidenta Personalului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 6 fisiere doc, exe, txt, pas, dat de 2 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bogdan Ghilic

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Acest program se doreste a fi unul care sa vina in ajutorul contabililor precum si a celor ce se ocupa cu evidenta personalului in cadrul unei institutii, usurand astfel munca de zi cu zi a acestora. Astfel efortul necesar intocmirii a zeci si zeci de tabele cu personalul institutuiei respective va disparea, calculatorul realizand astfel o buna parte din munca persoanelor mai sus amintite.

Programul este adaptat la o cat mai buna conlucrare cu utilizatorul, usurandu-i munca prin intermediul urmatoarelor facilitati:

• prezinta o interfata prietenoasa si interactiva bazata pe meniuri usor de inteles in care navigarea se face cu ajutorul tastelor 1..7

• permite modificarea unor date introduse eronat

• ofera posibilitatea vizualizarii angajatilor din baza de date in functie de anumite criterii, usurand astfel munca de cautare a unui anumit angajat

• permite sortarea angajatilor in functie de anumite criterii, ajutand astfel la o intelegere rapida a informatiilor prezentate

• pornind de la salariul brut al fiecarui angajat calculeaza salariul net al acestuia in functie de o grila de impozitare

• ofera posibilitatea gasirii in orice moment a celui mai bine platit angajat, precum si a celuia cu vechimea cea mai mare

GHID DE UTILIZARE

Adaugare angajati – selectati aceasta optiune daca doriti adaugarea unui nou angajat in

cadrul bazei de date. Dupa selectare va trebui sa introduceti date noului angajat: nume , prenume , sex , data nasterii , data angajarii , profesia , precum si salariul brut al acestuia. De mentionat ca exista anumite restrictii si anume: numele , prenumele si profesia angajatului nu trebuie sa contina decat litere, orice tentativa de introducere a unor caractere nepermise (spatiu, virgula, etc.) va fi sesizata si se va relua operatia de citire a campului respectiv. De asemenea data nasterii si cea a angajarii (in formatul zi/luna/an) trebuie sa aiba valori reale, operatia reluandu-se in caz contrar.Campul “sex” poate avea doua valori (M/F), iar campul salaiu este un camp numeric, el reprezentand salariul brut in lei al angajatului respectiv.

Modificare informatii –in cazul in care datele au fost introduse in mod eronat meniul

acesta va permite solutionarea erorilor. La inceput se cere introducerea de la tastatura a numelui si prenumelui celui cautat, urmand ca apoi sa inceapa modificarea propriu-zisa a informatiilor.

Avand in vedere ca nu este mereu necesar modificarea tuturor campurilor, pentru a lasa nemodificat un anumit camp se tasteaza “Enter”.

Stergere angajat - acest meniu trebuie apelat in cazul schimbarii locului de munca al

unui angajat, pensionarii sau demisiei acestuia. Se va cere introducerea de la tastatura a numelui celui cautat dupa care va avea loc eliminarea acestuia din baza de date.In cazul in care angajatul respectiv nu a fost gasit se afiseaza un mesaj “Angajat inexistent”

Listare angajati - permite vizualizarea tuturor angajatilor sau dupa anumite criterii

cum ar fi profesia ,sexul sau chiar numele(in acest caz afisandu-se doar informatii despre un singur angajat)

Ordonare baza de date – inaintea vizualizarii, pentru a putea avea o imagine de

ansamblu asupra bazei de date aceasta ar trebui ordonata. Si de aceasta data ordonarea poate fi facuta dupa nume, profesie, vechime, sau salariu.

Raport - acest meniu permite obtinerea informatiilor despre cel mai bine

platit angajat sau cel cu vechime maxima, aceste informatii memorandu-se in fisiere text denumite sugestiv (Salariu.txt si Vechime.txt) permitand astfel vizualizarea lor ulterioara.

Iesire realizeaza iesirea din program si intoarcerea in mediul Windows.

Trebuie mentionat ca fiecare submeniu are o optiune speciala intitulata “Inapoi la meniul principal” extrem de folositoare utilizatorilor.

Fisiere in arhiva (6):

  • ANGAJATI.DAT
  • PROIECT.DOC
  • PROIECT.EXE
  • PROIECT.PAS
  • SALARIU.TXT
  • VECHIME.TXT

Alte informatii

ase csie an I