Proiect GMD.

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2121
Mărime: 24.44KB (arhivat)
Publicat de: Iurie Stancu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Istoric . 1
  2. Microsoft Word. 2
  3. Writer.3
  4. Excel.5
  5. Calc.5
  6. Powerpoint.5
  7. Impres.6
  8. Concluzie.7

Extras din proiect

Istoric

Microsoft Office sau MS Office este o suită de programe de birou create de firma Microsoft Corporation, care sunt însoțite și de o aplicație specială suprapusă lor pentru accesarea unitară simplă. Versiunile de MS Office până la MS Office 2003 inclusiv folosesc nativ formate de fișier binare, proprietare, cu extensiile ".doc" (pentru Microsoft Word), ".xls" (Microsoft Excel), ".ppt" (Microsoft PowerPoint), etc. Începând cu MS Office 2007 s-a trecut la un format bazat pe XML, incompatibil înapoi (cu versiunile mai vechi), numit Office OpenXML (OOXML).

Microsoft a înaintat la organizația ISO o propunere de standardizare a formatului Office OpenXML (OOXML) - propunere care încă nu a fost adoptată, deoarece a primit critici serioase d.p.d.v. tehnic.

Principalul competitor de piață al formatelor de fișier Microsoft este formatul "OpenDocument Format" (ODF), care a fost adoptat ca standard oficial ISO în anul 2006 (standardul ISO/IEC 26300:2006). Formatul OpenDocument este folosit de o categorie largă de programe, cum ar fi suita liberă OpenOffice.org, Sun StarOffice, IBM Lotus Notes sau KOffice.

Totuși, utilizatorii de MS Office pot utiliza și fișierele de format OpenDocument, cu condiția să instaleze plugin-ul gratuit ODF, creat de firma Sun Microsystems.

LibreOffice, este o suită de programe de birou liberă, independentă de platformă, care este compatibilă cu alte suite de programe de birou importante. Scopul proiectului este crearea unei suite de programe de birou independente de furnizor, care are ca format de fișier implicit ODF, și este liber de orice răspundere privind drepturile de autor.

După ce în aprilie 2010 Oracle Corp. a cumpărat Sun Microsystems Inc., intrând astfel și în posesia OpenOffice.org, în 28 septembrie 2010 mai mulți membri din comunitatea OpenOffice au fondat organizația The Document Foundation, și au creat o ramificație din varianta beta a suitei OpenOffice.org 3.3. În crearea unei noi suite de birou a contribuit semnificativ incertitudinea creată de Oracle, deoarece se putea întâmpla ca acestă corporație să sisteze dezvoltarea suitei OpenOffice.org, așa cum s-a întâmplat și cu suita OpenSolaris. Fondatorii The Document Foundation au sperat că numele LibreOffice va fi doar un nume temporar, fiindcă au invitat Oracle să se alăture organizației și să doneze comunității numele de OpenOffice.org. Oracle a refuzat propunerea.

Microsoft Word este un procesor de text, parte a suitei (grupului) Microsoft Office. Numele întreg este Microsoft Office Word deși popular se numește Microsoft Word, MS Word sau doar Word in unele cazuri. Prima lui versiune datează din 1983 fiind inițial disponibil sub numele de Multi-Tool Word pentru Xenix systems, doar pentru MS-DOS (ultima versiune MS-DOS fiind 6 în 1993). În 1985, Microsoft Word a fost lansat și pe (atunci noua) platformă Apple Macintosh, iar în 1989 pentru Windows, Microsoft continuând să suporte ambele platforme până astăzi. În 1992-1993, Microsoft a oferit și o versiune de Word pentru sisteme Unix (mai precis distribuția SCO), ofertă care însă a fost de foarte scurtă durată. Versiunea cea mai recentă este Word 2013 pentru Windows, respectiv Word 2008 pentru sisteme Macintosh (folosind Mac OS X, atât pe arhitectură Intel cât și PowerPC). Formatul nativ a fost .doc, de la versiunea 1 până la Word 2003 devenind de la Word 2007 .docx ( extensia ".docx" este folosită în noul standard internațional Office Open XML pentru documentele Office).

Există și posibilitatea transformării unei pagini scanate, a unei fotografii sau a unui fișier PDF în document Word. Există foarte multe aplicații destinate pentru a realiza acest lucru, care poartă numele OCR (Optical Character Recognition – recunoaștere optică a caracterelor). Există și servicii online care îndeplinesc aceeași sarcină. Eficiența unui astfel de program este dată de abilitatea de a nu interpreta greșit anumite caractere, cuvinte sau pasaje din documentul inițial. De asemenea, multe dintre aceste aplicații oferă opțiunea de a selecta limba în care a fost redactat fișierul PDF sau fotografia care va fi transformată document editabil.

Concurentul principal al Microsoft Word este Open Office Write, al doilea cel mai folosit program de scris din cele mai multe țări.

Preview document

Proiect GMD. - Pagina 1
Proiect GMD. - Pagina 2
Proiect GMD. - Pagina 3
Proiect GMD. - Pagina 4
Proiect GMD. - Pagina 5
Proiect GMD. - Pagina 6
Proiect GMD. - Pagina 7
Proiect GMD. - Pagina 8
Proiect GMD. - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Comparatie intre Microsoft Office Word si Open Office Word.docx

Alții au mai descărcat și

Studierea Structurii Microsoft Office

Scopul lucrării: Analiza si sinteza functiilor de baza ale structurii MS OFFICE ale SO contemporane Introducere: Descrierea succinta a...

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Te-ar putea interesa și

Proiectare bază de date relaționare

Modelarea informaţională - Modelarea informaţională constituie un proces de realizare şi utilizare a unui ansamblu de modele ce caracterizează un...

Ai nevoie de altceva?