Proiect Microsoft Acces - dicționar

Proiect
8/10 (3 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 2 fișiere: doc, mdb
Pagini : 50 în total
Cuvinte : 16596
Mărime: 1.30MB (arhivat)
Publicat de: Aurelian Năstase
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. 1. Notiuni teoretice despre baze de date 4
  3. 1.1 Definirea notiunii de baza de date 4
  4. 1.2 Arhitectura unei baze de date 5
  5. 1.3 Baze de date relationale 6
  6. 1.4 Normalizarea bazelor de date. Forme de normalizare 6
  7. 1.5 Chei, relatii si tabele virtuale in bazele de date relationale 7
  8. 2. Sistemul de gestiune a bazelor de date Access 2000 8
  9. 2.1 Prezentare generala 8
  10. 2.1.1 Principalele caracteristici ale SGBD-ului ACCESS 8
  11. 2.1.2 Arhitectura Microsoft ACCESS 8
  12. 2.1.3 Crearea unei baze de date 9
  13. 2.2 Crearea structurii bazei de date 10
  14. 2.2.1 Crearea tabelelor 10
  15. 2.2.2 Relatii intere tabele 12
  16. 2.2.3 Introducerea datelor in tabele 13
  17. 2.3 Formulare (simple, avansate) 13
  18. 2.4 Interogarea bazei de date 17 2.5 Rapoarte 20
  19. 2.6 Comenzi macro 21
  20. 2.7 Alte facilitati MS Access 2000 22
  21. 3. SQL 24
  22. 3.1 Limbajul SQL 24
  23. 3.2 Etapele crearii unei interogari 24
  24. 3.3 Comenzi pentru definirea datelor 25
  25. 3.4 Instructiunile de selectie a datelor 26
  26. 3.5 Instructiunile pentru manipularea datelor 28
  27. 3.6 Cereri de interogare imbricate 29
  28. 4. Limbajul Visual Basic 30
  29. 4.1 Editarea modulelor VBA 30
  30. 4.2 Instructiuni pentru afisarea si introducerea datelor 31
  31. 4.3 Declararea variabilelor în VBA 31
  32. 4.4 Operatori 31
  33. 4.5 Functii si proceduri definite de utilizator 31
  34. 4.6 Structura alternativa 33
  35. 4.7 Structura repetitiva 34
  36. 4.8 Obiecte Access 2000 35
  37. 4.9 Programarea dirijata de evenimente în Access 2000 36
  38. 5.Ralizarea programului 38
  39. 5.1 Proiectarea bazei de date 38
  40. 5.1.1 Creare bazei de date 38
  41. 5.1.2 Adaugarea tabelelor si a campurilor in baza de date 38
  42. 5.2 Interfata aplicatiei Dictionar Universal 40
  43. 5.3 Caseta de dialog pentru adaugarea cuvintelor in limba romana sau engleza 42
  44. 5.4 Adaugarea cuvintelor la baza de date a aplicatiei 44
  45. 5.5 Caseta de dialog pentru adaugarea cuvintelor in limba romana, engleza,
  46. franceza, germana, spaniola, si italiana 45
  47. 5.6 Cautarea cuvintelor de tradus in baza de date a aplicatiei 48

Extras din proiect

Introducere

Scopul principal al acestui proiect il constituie introducerea in lucrul cu baze de date in limbajul Microsoft Access. Obiectul proiectului este o aplicatie de tip dictionar, care realizeaza traduceri din limba romana in engleza, franceza, germana, iataliana si spaniola.

Aceasta prezentare a proiectului incepe cu capitolul I in care se face o introducere in teoria bazelor de date, fiind explicitate cele mai importante notiuni, cum ar fi cele referitoare la arhitectura, proiectare si modele de baze de date. In capitolul II am incercat sa prezint Sistemul de gestiune a bazelor de date Access 2000 si modul in care se lucreaza cu acestea. Deoarece sistemul de gestiune a bazelor de date ACCESS 2000 accepta utilizarea limbajului de interogare SQL am facut referire la acest limbaj in capitolul III si am incercat sa prezint etapele crearii unei interogari, principalele comenzi si instructiunile cele mai folositite ale limbajului. Utilizarea unei instructiuni SQL este rapida si usoara, dar limiteaza controlul utilizatorului asupra obiectelor pentru baze de date. Multe dintre proprietatile disponibile pentru tabele si campuri nu pot fi setate folosind numai SQL. De aceea in capitolul IV am prezentat limbajul de programare Visual Basic cu ajutorul caruia am reusit sa setez toate proprietatile si campurile disponibile pentru tabelele folosite in aplicatia Dictionar Universal. Iar in capitolul V am incercat sa prezint cat mai explicit modul in care a fost implementat dictionarul. Dupa o prezentare succinta a interfetei programului, cu ferestrele si optiunile sale componente, cateva subcapitole sunt dedicate manierei in care a fost rezolvata posibilitatea de cautare si traducere a cuvintelor si optiunea de adaugare de catre utilizator a unor cuvinte noi, fiecare cu sensurile sale, la baza de date utilizata de aplicatie.

Sectiunile enumerate pana acum contin informatii sub forme diferite, cum ar fi textul obisnuit, listinguri ale codului sursa, scheme sau chiar imagini, toate impartite in parti bine delimitate.

Capitolul I

1. Notiuni teoretice despre baze de date

Domeniul bazelor de date ocupa astazi un loc foarte important in cadrul informaticii, datorita faptului ca tehnica de calcul este prezenta in aproape toate ariile de activitate, prelucrand intr-un timp scurt o mare cantitate de informatii, ca urmare a vitezei de calcul si capacitatii de memorare foarte mari, a dispunerii de componente performante de intrare-iesire si multe limbaje dezvoltate de programare. Organizarea si gestionarea acestor informatii prelucrate se face la nivelul bazelor de date.

1.1 Definirea notiunii de baza de date

O baza de date este o colectie de informatii stocate intr-un mod foarte structurat. Explorand aceasta structura cunoscuta se poate accesa si modifica informatia intr-o maniera rapida si corecta. O baza de date contine toate informatiile necesare despre obiectele ce intervin intr-o multime de aplicatii, relatiile logice intre aceste informatii si tehnicile de prelucrare corespunzatoare. In bazele de date are loc o integrare a datelor, in sensul ca mai multe fisiere sunt privite in ansamblu, eliminandu-se pe cat posibil informatiile redundante. De asemenea, se permite accesul simultan la aceleasi date, situate in acelasi loc sau distribuite spatial, a mai multor persoane de pregatiri diferite, fiecare cu stilul personal de lucru.

Pentru o facultate pot fi pastrate, de exemplu, pe perioade mari de timp, informatii privind studentii, personalul, salile, planul de invatamant, aparatura si alte elemente despre care diferite persoane pot cere informatii la un moment dat. Intre aceste elemente exista diferite relatii, cum ar fi: unii studenti urmeaza anumite cursuri, unele cursuri au loc in anumite sali, unele aparate se afla in anumite sali, unele persoane pot tine anumite cursuri s.a.m.d.

Sistemul de programare care permite construirea unor baze de date, introducerea informatiilor in bazele de date si dezvoltarea de aplicatii privind bazele de date se numeste sistem de gestiune a bazelor de date (SGBD). Un SGBD da posibilitatea utilizatorului sa aiba acces la date folosind un limbaj de nivel inalt, apropiat de modul obisnuit de exprimare, pentru a obtine informatii, utilizatorul facand abstractie de algoritmii aplicati pentru selectionarea datelor implicate si a modului de memorare a lor. SGBD-ul este o interfata intre utilizatori si sistemul de operare.

Orice SGBD contine, printre alte componente, un limbaj de descrirere a datelor (LDD) care permite descrierea structurii unei baze de date, a fiecarei componente a ei, a relatiilor dintre componente, a drepturilor de acces ale utilizatorilor la baza de date, a restrictiilor in reprezentarea informatiilor si alte elemente asemanatoare. LDD este utilizat atat pentru proiectarea bazelor de date, cat si pentru redefinirea lor. O alta componenta foarte importanta a unui SGBD este limbajul de cereri (LC) sau limbajul de prelucrare a datelor (LPD), ce permite operatii asupra datelor aflate in baza de date, cum ar fi: incarcarea bazei de date, inserarea unor elemente, realizarea diferitelor statistici asupra datelor si alte asemenea operatii.

Limbajele LDD si LC sunt, de cele mai multe ori, extinderi ale unor limbaje de programare numite limbaje gazda. Compilarea succesiunilor de comenzi pentru descrierea datelor sau pentru operarea cu date se reduce, in acest caz, la o precompilare, adica transformarea acestor comenzi intr-o succesiune de instructiuni ale limbajului gazda care, prin executare, sa dea efectul dorit. O alta modalitate de operare este aceea a transformarii comenzilor in lansari de programe executabile. Comenzile sunt descrise prin sintaxe specifice fiecarui tip de SGBD, iar interpretarea si activarea lor se face automat, prin rutine scrise, de obicei, in limbajul gazda. In acest fel, calitatile SGBD-ului depind in mare masura de calitatile limbajului gazda utilizat.

O strucura posibila pentru SGBD este ilustrata in figura 1.1. In aceasta figura, procesorul de cereri prelucreaza cererile utilizatorilor prezentate la terminal sau sub forma de programe de aplicatii scrise in LC, transformandu-le in comenzi executabile de catre gestionarul bazei de date; compilatorul LDD interpreteaza si transforma descrierile utilizatorului in comenzi pentru initierea sau modificarea unei baze da date; gestionarul bazei de date transforma comenzile de cereri si descrieri de baze de date in operatii executabile de catre sistemul de gestiune a fisierelor, care opereaza asupra datelor aflate in diferite fisiere.

Figura 1.1 Exemplu de structura a unui SGBD

Sarcinile unui GSBD sunt de fapt destul de simple. Conceptual, sunt doar cateva lucruri care se pot face cu o baza de date cu ajutorul unui SGBD:

Preview document

Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 1
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 2
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 3
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 4
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 5
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 6
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 7
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 8
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 9
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 10
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 11
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 12
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 13
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 14
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 15
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 16
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 17
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 18
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 19
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 20
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 21
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 22
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 23
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 24
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 25
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 26
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 27
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 28
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 29
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 30
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 31
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 32
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 33
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 34
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 35
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 36
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 37
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 38
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 39
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 40
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 41
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 42
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 43
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 44
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 45
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 46
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 47
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 48
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 49
Proiect Microsoft Acces - dicționar - Pagina 50

Conținut arhivă zip

  • Proiect Microsoft Acces - Dictionar
    • dictionar.doc
    • DictionarUniversal.mdb

Alții au mai descărcat și

Stațiune turistică

TEMA PROIECT GESTIUNEA UNEI AGENTII TURISTICE Acest proiect isi propune sa realizeze gestiunea unei agentii turistice cu hotelurile acestora...

Prezentarea de Albume Fotografice pe Web Folosind Generarea Automată a Paginilor Web cu Ajutorul Programului Access

Argument Paginile continând albume foto reprezintă astăzi o mare atracţie pentru utilizatorii internetului. Subiectele imaginilor sunt variate de...

Evidența salariaților - Access

1. INTRODUCERE. 1.1 Scurta descriere a institutiei sau ariei vizate. Programul reprezinta un sistem de informatizare pentru „Evidenta...

Casa de schimb valutar - Raiffeisen Roman - Access

1. INTRODUCERE. 1.1 Scurta descriere a institutiei sau ariei vizate. Scurt istoric Prezenta Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB) în România...

Sistem Informatic pentru Evidența Școlară

INTRODUCERE În prezenta lucrare mi - am propus să prezint etapele analizei, proiectării şi implementării unei baze de date de evidentă şcolară....

Proiectare Baze de date în Access

Aplicatia I - BAZA DE DATE ÎN EXCEL I.1 CREAREA UNEI BAZE DE DATE Am creat 4 baze de date reprezentând situatia ?colarA a studentilor de la...

Folosirea MySQL și PHP în Gestionarea unei Baze de Date pe Web

Introducere Conţinutul lucrării este dat de construcţia de legături dintre World Wide Web şi baze de date, dintre tehnologia veche şi cea nouă,...

Evidența produselor Avon

Capitolul I Elemente de baza despre Acces Utilizatorii traditionali ai bazelor de date sunt organizatii guvernamentale, banci, spitale, scoli...

Te-ar putea interesa și

Noțiuni Teoretice Despre Baze de Date

Domeniul bazelor de date ocupă astăzi un loc foarte important în cadrul informaticii, datorită faptului că tehnica de calcul este prezenta în...

Ai nevoie de altceva?