Proiect Practica de Specialitate - SC Agromec SA

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect Practica de Specialitate - SC Agromec SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1.Descrierea firmei: 2
2. Analiza resurselor hardware si software: 3
2.1. Resurse hardware: 3
2.2 Aplicatii software: 8
Securitatea 8
Alte aplicatii : 10
3. Studiul fluxului informational economic: 11
Cerinţele economice : 11
Etapele fluxului : 11
Documente vehiculate in diversele etape 12
Actorii care realizează operaţii : 12
4. Produsele informatice utilizate pentru acoperirea necesităţilor societăţii referitoare la fluxul informaţional: 14
5. Organizarea bazei de date care este implementată în societatea comercială pentru a suporta modelarea fluxului informaţional studiat: 17
6. Concluzii şi propuneri privind utilizarea tehnologiei informaţiilor în firmă: 18

Extras din document

1.Descrierea firmei:

Practica a fost realizata in cadrul societatii comerciale SC Agromec SA, din localitatea Sebes, judetul Alba. Societatea activeaza in domeniul agricol, de peste 34 de ani, ocupandu-se cu : luarea in arenda a terenurilor agricole apartinatoare orasului Sebes si a satelor apartinatoare, efectuarea lucrarilor agricole, si recompensarea arendasilor cu cerealele corespunzatoare , vanzare-cumparare de piese si masini agricole, inchirieri de masini agricole, depozitare recolte si vanzarea acestora.

Societatea are de asemenea contracte cu firme de ingrasaminte, fiind un dealer de astfel de produse, si are de asemenea, in incinta sediului, un magazin alimentar.

Societatea este o intreprindere de dimensiuni mici, avand 56 de angajati , personal Tesa fiind 12. Este parte a sectorului tertiar.

Putem astfel vorbi despre o societate cu activitati complexe, care necesita o analiza amanuntita a operatiunilor, de o evidenta stricta si deci de o baza de date si suport informatic adecvat.

In acest sens, persoana care se ocupa de aceasta parte a intreprinderii este inginerul programator care creeaza atat infrastructura retelei si achizitia aparaturii hardware, cat si dotarea cu instrumente soft.

2. Analiza resurselor hardware si software:

2.1. Resurse hardware:

Pentru a vorbi de modul de organizare a retelei de calculatoare trebuie sa privim constitutia cladirii.

Astfel, sediul central este pe doua nivele, la parter afland-se directiunea, secretariatul si serverul. La etaj, se afla birourile de contabilitate. De asemenea, asa cum am mai mentionat, in afara cladirii se afla magazinul alimentar.

Firma are o retea de 10 computere, conectate la internet si o securitate eficienta pentru retea pentru a putea fi protejata impotriva spionajului economic. Pentru aceasta se gasesc elemente de interconectare specifice (switchuri, routere), cablu, si statii de lucru.

Configurarea statiilor si a elementelor de interconectare se face utilizand adrese private in cadrul retelei, si o adresa publica furnizata de ISP (furnizorul de servicii internet) pentru iesirea in internet.

Aplicatiile care ruleaza in retea sunt compatibile cu sistemul de operare Windows XP Professional Edition, ele fiind in mare masura aplicatii de gestiune bazelor de date, aplicatii de contabilitate (necesare departamentului Financiar – Contabil), aplicatii de gestiune si management (necesare departamentului de Personal, Management).

In mod efectiv statiile de lucru sunt impartite astfel : la directiune : 2 statii, la secretariat : 2 statii, contabilitate: 3 statii la departamentul general, 1 statie la magazin 1 statie, la depozit(magazie) : 1 statie.

In mod concret, firma dispune de urmatoarele resurse hardware avand echipamente achizitionate de la HP, specifice unei retele de dimensiuni restranse . Calculatoarele au reprezentat insa o investitie considerabila, avand in vedere importanta lor in cadrul activitatilor firmei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Practica de Specialitate - SC Agromec SA.DOC

Alte informatii

Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor