Proiect - Record MidLet

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect - Record MidLet.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 12 fisiere doc, java, class, jar, mf, properties, pro, jad de 12 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Cuprins 2
Introducere în Java ME 3
Descrierea unei aplicaţii MIDLet 3
Sun Java Wireless ToolKit 4
Crearea unui Proiect in Sun Java Wireless ToolKit 4
Scrierea codului pentru MIDLet 5
Compilarea codului sursa 8
Arhivarea aplicatiei „Leo” sub forma .jar executable 10
Instalarea unui MIDlet pe telefonul mobil 11
Bibligrafie 13

Extras din document

Introducere în Java ME

Telefoanele mobile sunt mai numeroase decât calculatoarele ca metodă de conectare la internet, iar trendul va continua. Cu cât mai multe aplicaţii se mută de pe calculator pe internet, un telefon mobil este mult mai simplu şi o alternativă mult mai convenabilă decât un calcultor desktop sau laptop.

Java ME(Java Platform, Micro Edition-Platforma Java, Ediţia Micro)-cunoscută anterior sub numele de Java 2 Platfom,Micro Edition sau J2ME este o specificaţie al unui subset al platformei JAVA cu o scopul de a oferi o bibliotecă de programare certificată pentru dezvoltarea de programe pentru dizpozitive mici având resurse limitate. Java ME este foarte utilizat de exemplu pentru programarea jocurilor pentru telefoane mobile.

Fiecare dizpozitiv care suportă Java ME implementează un profil. Cel mai comun dintre acestea profile pentru telefoanel mobile este Mobile Information Device Profile-Profilul Dizpozitiv Informaţie Mobilă, sau pe scurt MIDP..

Există o divizare a profilelor în două configuraţii:

-Connected Limited Device Configuration(sau CLDC)

-Connected Limited Device

CDLC conţine o mică parte implementată din libăriile clasă JAVA şi un spaţiu minim pentru ca maşina virtuală Java să ruleze. CDLC este o bază pentru a clasifica dizpozitivele mobile într-o configuraţie fixă. O configuraţie oferă un set de bază de librării şi trăsături ale maşinii virtuale Java care trebuie să fie implementat în fiecare mediu Java ME. Când CDLC este cuplat cu unul sau mai multe profile se crează astfel o platformă solidă Java pentru crearea de aplicaţii pentru dizpozitive mobile.

Pentru telefoane mobile s-a proiecta Mobile Information Device Profile(sau MIDP) care include o librărie pentru crearea de interfeţe grafice, iar MIDP 2.0 include şi librării de bază pentru crearea de jocuri 2D. Aplicaţiile scrise pentru acest profil se numesc MIDLets.

Pentu dezvoltarea de aplicaţii Java ME pentru telefoane mobile firma Sun oferă Sun Java Wireless Toolkit.

Descrierea unei aplicaţii MIDLet

Telefoanele şi alte dizpozitive MIDP ştiu cum să ruleze MIDLet-uri. Un MIDLet este o aplicaţie. Pentru a crea un MIDLet este nevoie să se definească o clasă care extine javax.microedition.midlet.MIDLet.

Un MIDLet are trei metode care trebuiesc să fie definite în subclase:

- startApp() este apelată la iniţializarea MIDLet-ului sau la activarea unui MIDLet care a fost oprit temporar

- pasuseApp() este apelată oricând sistemul simte că ar trebui să oprească temporar aplicaţia, ca de exemplu când se răspunde la telefon

- destroyApp() este apelată când este timpul ca aplicaţia să elibereze resursele oupate

Aceste metode sunt metode de tip callback(cu apel invers) deoarece nu se cunoaşte când vor fi apelate. Sistemul de operare al dizpozitivului le apelează oricând simte că e nevoie.

Sun Java Wireless ToolKit

Pentru crearea de aplicaţii folosind tehnologia Java ME vom folosi aplicaţia Sun Java Wireless Toolkit versiune 2.5.2. Sun Java Wireless Toolkit include trei componente principale:

-Ktoolbar pentru management-ul proiectelor şi compilarea lor;

-emulatorul este un telefon mobil simulat,. El permite testarea aplicaţiilor fără a folosi un dispozitiv real;

-o colecţie de utilităţi şi unelte oferind suport pentru multe facilităţi MIDLet şi pachete opţionale;

Crearea unui Proiect in Sun Java Wireless ToolKit

În Sun Java Wireless Toolkit, prima dată este lansarea lui Ktoolbar, apoi click pe New Project.... Vom da numele proiectului „Leo” şi „RecordMIDlet” pentru numele clasei(Figura 1). Apoi se apasă butonul OK. Se crează folosind Notepad un fişier text care va reprezenta codul sursă al aplicaţiei şi se va salva în directorul {cale toolkit}appsHelloWorldsrc cu numele „RecordMIDlet.java” .

Figura 1. Crearea proiectului Leo

Scrierea codului pentru MIDLet

Fisiere in arhiva (12):

 • Leo
  • Leo
   • bin
    • Leo.jad
    • Leo.jar
    • MANIFEST.MF
   • classes
    • Preferences.class
    • RecordMIDlet.class
   • Leo.pro
   • project.properties
   • src
    • RecordMIDlet.java
   • tmpclasses
    • Preferences.class
    • RecordMIDlet.class
 • Proiect - Record MidLet.doc
 • Leo.jar

Alte informatii

Universitatea VALAHIA din Targoviste Facultatea de Inginerie Electrica Specializarea: Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, an V