Proiect Sisteme Informationale Economice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 2691
Mărime: 99.34KB (arhivat)
Cost: 5 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bodea Florea

Extras din document

1.1 ROLUL SISTEMULUI IFORMATIONAL

Întreprinderea poate fi definitã ca o unitate economicã autonomă care îşi asigurã existenţa şi dezvoltarea prin fabricarea, executarea şi comercializarea unor produse şi servicii cu scopul obţinerii unui profit. Întreprinderile pot avea unul sau mai multe din aceste obiective.

Orice întreprindere îşi desfãşoarã activitatea într-un anumit cadru organizatoric. Funcţionarea întreprinderii presupune un ansamblu de activitãţi dinamice şi complexe, ce se pot grupa pe anumite funcţiuni, care se condiţioneazã reciproc şi a cãror integrare permite întreprinderii sã reacţioneze corespunzãtor la solicitãrile mediului economic, sã evolueze eficient şi sã se dezvolte continu.

Sistemul Informaţional reprezintă ansamblul informaţiilor, fluxurilor informationale, procedurilor si mijloacelor de tratare a informatiilor menite să contribuie la realizarea obiectivelor principale ale societaţii. Prin intermediul său se obţin informaţiile necesare fundamentării deciziilor strategice si de politică economică managerială, se furnizează baza de date necasară elaborarii modelelor de creştere economică a unităţii, se culeg, prelucrează si transmit informaţiile privind realizarea scopurilor şi obiectivelor, se masoară intensitatea conexiunilor din spaţiul managerial, se determină abaterile apărute şi cauzele acestora.

Studiul de caz privind analiza informational-decizională a sistemului reprezentat prin departamentul contabil s-a realizat pe exemplul Societăţii Comerciale CIBOCOM S.R.L.,sat Baduleasa,judetul Teleorman.

1.2. OBIECTUL DE ACTIVITATE SI FORMA JURIDICA

Obiectul de activitate şi forma juridică

SC CIBOCOM SRL a fost înfiinţată în baza Legii nr. 31/1990 fiind înregistrată la Registrul Comerţului cu codul unic de identificare RO 4044530. Societatea este persoană juridică română, având forma de societate comercială cu raspunere limitata. Durata societăţii este nelimitată, cu începere de la data 27-05-1993.

Capitalul social este de peste 3.600.000 RON

Obiectul principal al societăţii este cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.

1.3.Scurt istoric al firmei

Societatea a fost infiintata la data de 27 Mai 1993 si avea ca obiect principal de activitate comercializarea de produse alimentare(bar si magazin alimentar).In 2000 si-a schimbat obiectul de activitate in cultivarea cerealelor, a plantelor tehnice si cresterea animalelor.Initial lucra o suprafata de doar 300 de hectare.In prezent lucreaza o suprafata de 1500 de hectare.In 2004 a renuntat la cresterea animalelor si s-a axat exclusiv pe cultivarea cerealelor si a plantelor tehnice.In 2007 firma a reusit sa atraga fonduri europene in valoare de 500000 euro.In 2010 a obtinut locul 2 in Top Afaceri si Top Profit Romania pe baza bilantului din 2009,clasamentul fiind realizat de www.listafirme.ro. Are 3 asociati si 10 angajati.

1.4.Furnizorii societatii:

Sc Alcedo SA Bucuresti, Sc Solarex SA, SC Pro Invest SRL, SC Carghill SA, Sc Cerealcom SRL,s.a.

1.5.Beneficiarii societatii:

SC Carghill SA, Sc Interagro SA, s.a.

B.Descrierea sistemului informational actual

B.1 Analiza structurii organizatorice a organizaţiei

Structura organizatorică este definită ca ansamblul persoanelor, al subdiviziunilor organizatorice şi al relaţiilor dintre acestea, astfel constituite încât să asigure premisele organizatorice adecvate realizării obiectivelor prestabilite. Structura organizatorică poate fi considerată drept scheletul firmei şi cuprinde două părţi:

- structura de conducere sau funcţională care reuneşte ansamblul persoanelor, compartimentelor si relaţiilor dintre ele astfel constituite si ordonate încât sa asigure condiţiile economice, tehnice si de personal cerute de desfăşurarea integrala a proceselor manageriale si de execuţie;

- structura de producţie sau operaţionala este alcătuita din ansamblul persoanelor, compartimentelor si relaţiilor organizatorice prin care se asigura realizarea directa a produselor si/sau serviciilor care intra in obiectul de activitate al organizaţiei.

Structura organizatorica a aceste societati se regaseste si in organigrama societatii.

1. Elementele supuse observarii:

Analiza principalelor deparmamente:

a) Adunarea Generala a Acţionarilor

Ia toate deciziile referitoare la direcţiile de urmat cu privire la societate. Analizează firma în comparaţie cu celelalte companii din domeniu, găsind soluţii la eventuale probleme şi stabilind strtegii de urmat.

Preview document

Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 1
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 2
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 3
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 4
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 5
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 6
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 7
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 8
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 9
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 10
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 11
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 12
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 13
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 14
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 15
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 16
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 17
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 18
Proiect Sisteme Informationale Economice - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Proiect Sisteme Informationale Economice.doc

Alții au mai descărcat și

Arhitectura Calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Analiza Sistemului Informațional Existent

Analiza sistemului informaţional existent reprezintă prima etapă a ciclului de viaţă a unui sistem informatic. Această etapă este realizată, de...

Ai nevoie de altceva?