Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 11665
Mărime: 274.67KB (arhivat)
Publicat de: Liliana V.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sabau Gheorghe

Cuprins

  1. 1 Prezentare Piraeus Bank 3
  2. 1.1 Prezentare generală 3
  3. 1.2 Istoricul societăţii 3
  4. 1.3 Piraeus Bank în România 4
  5. 2 Structura organizatorică şi relaţiile ierarhice Piraeus Bank 5
  6. 3 Funcţiile şi operaţiunile bancare 9
  7. 4 Structura informaţională 12
  8. 5 Identificarea activităţilor care pot fi trecute în regim de telelucru şi implicaţiile asupra fluxurilor informaţionale (proiectarea intranetului din punct de vedere logic, funcţional) 16
  9. 5.1 Activităţi trecute în regim de telelucru 16
  10. 5.2 Organizarea intranetului 17
  11. 6 Infrastructura TIC (proiectarea fizică a intranetului) 18
  12. 6.1 Prezentarea reţelei 18
  13. 6.1.1 Pentru legătura Bucureşti - Cluj /Iaşi 22
  14. 6.2 Evaluarea costurilor 25
  15. 7 Analiza SWOT a telelucrului în Piraeus Bank 27
  16. 7.1 Strengths 27
  17. 7.2 Weaknesses 27
  18. 7.3 Opportunities 28
  19. 7.4 Threats 28
  20. 8 Graficul GANTT al activităţilor de implementare a proiectului de telelucru 28
  21. 9 Concluzii 30

Extras din proiect

O primă concluzie care se impune este faptul că banca Piraeus România se distinge de celelalte instituţii bancare prezente pe piaţă prin: 30

În ceea ce priveşte derularea activităţilor de către angajaţii organizaţiei Piraeus Bank, un rol primordial îl are intranetul cu informaţiile pe care le conţine şi care vine în sprijinul angajaţilor astfel încât să fie atins obiectivul declarat al companiei şi anume acela de maximizare a profitului. Maximizarea profitului vine ca o încununare a eforturilor depuse de fiecare membru al organizaţiei. 31

Munca în regim de telelucru permite astfel o diversificare a programului de lucru atrăgând după sine disponibilitatea individului de a vrea să lucreze în domeniul bancar. De asemenea, Banca Piraeus se află pe locul 25 din 100 în ceea ce priveşte companiile unde poţi lucra, ceea ce poate fără doar şi poate este un punct de atracţie pentru noii absolvenţi de studii economice şi nu numai. 31

1 Prezentare Piraeus Bank

1.1 Prezentare generală

Denumirea: PIRAEUS BANK S.A.

Forma juridică a băncii: Societate pe acţiuni ce îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române, aplicarea cu stricteţe a regulamentului valutar impus de BNR şi cu propriul statut.

Sediul central: B-dul Carol I, nr. 34-36, sector 2, Bucureşti.

Durata societăţii este nelimitată începând cu data înregistrării în Registrul Comerţului. Numărul de înmatriculare în Registrul Comerţului este J40/1441/1995, înregistrată la Registrul Bancar nr: 37114104101.

Capitalul social al băncii este de 40.000.720 ron

Telefon: sediul cental – 021/250.67.98 – Bucuresti

E-mail: office@piraeusbank.ro www.piraeus.ro

Obiectul de activitate: Cuprinde efectuarea în nume propriu şi în cel al clienţilor de operaţiuni financiar bancare în ţară şi în străinătate, precum şi alte activităţi legate de acestea în limitele reglementărilor legale în vigoare (atrage economiile persoanelor fizice, deschide conturi curente şi efectuează operaţiuni de cont curent în favoarea clienţilor, contractează credite în lei, cumpără şi vinde valută, emite cecuri bancare şi alte efecte de comerţ).

1.2 Istoricul societăţii

Fondată în 1916, Piraeus Bank a trecut printr-o perioadă în care a fost proprietatea şi a fost condusă de către Stat (1975-1991) înainte să fie privatizată în decembrie 1991. De atunci, a crescut continuu ca mărime şi activităţi.

Pe parcursul creşterii sale organice, Piraeus Bank a făcut o serie de mişcări strategice cu scopul consolidării unei prezenţe puternice pe piaţă. Astfel, în 1998, Banca a absorbit activităţile Chase Manhattan din Grecia, a preluat controlul intereselor în Macedonia-Thrace Bank şi a preluat banca specializată Credit Lyonnais Hellas.

La începutul lui 1999, Banca a preluat Xiosbank şi a absorbit activităţile National Westminster Bank Plc din Piraeus Bank Cyprus şi în Egipt cu 54 de sucursale ale Piraeus Bank Egipt.

Principalele obiective strategice ale Piraeus Bank Group sunt: creşterea cotei de piaţă în Grecia şi în Balcani, îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi satisfacţiei clienţilor, crearea de produse inovative, întărirea poziţiei Grupului pe piaţă de retail banking şi finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii, consolidarea Grupului în sectoarele management proprietăţilor şi asigurărilor bancare şi, în cele din urmă, întărirea profitabilităţii în vederea unei creşteri constante ale valorii acţionarilor.

La începutul lui 2002, Piraeus Bank a preluat Hellenic Industrial Development Bank ( ETBAbank) de la Statul Grec, crescând astfel baza de capital a Grupului şi cota de piaţă a acesteia. ETBAbank a fost absorbită cu succes de către Piraeus Bank în decembrie 2003.

De asemenea la începutul lui 2002, un acord de alianţă strategică pentru piaţa Greciei a fost semnat între Piareus Bank Group şi Grupul Internaţional bancar şi de asigurări ING Group. La începutul lui 2005, Piraeus Bank Group, implementându-şi strategia de expansiune în pieţele Europei de Sud-Est, a preluat Eurobank din Bulgaria, întărindu-şi prezenţa în Bulgaria, pe măsură ce intra pe piaţă Serbiei prin preluarea Atlas Bank. Astăzi, Piraeus Bank conduce un grup de companii care acoperă toate activităţile financiare şi bancare de pe piaţă Greciei (banca universală).

Piraeus Bank posedă expertiză de valoare în particular în ariile de retail banking, întreprinderi mici şi mijlocii, pieţe de capital şi de investiţii, leasing şi finanţarea sectorului de shipping. Aceste servicii sunt oferite prin reţeaua de sucursale ale băncii şi de asemenea prin reţeaua de electronică bancară a Winbank. Aceasta a fost lansată la începutul anului 2002, ca un serviciu bancar electronic complet în Grecia, oferind un set complet de servcii prin 4 canale diferite de distribuţie (internet, telefonie mobilă, call centre şi ATM-uri).

Nivelul excelent al serviciilor Winbank a atras un număr de premii şi distincţii, în timp ce Winbank a fost singurul serviciu de e-banking din Grecia certificat cu ISO 9001:2000. Piraeus Bank Group are o prezenţă internaţională în plină creştere, concentrată în principal în Europa de sud-est, dar şi în centrele financiare din Londra şi New York. În particular, Grupul este prezent în Statele Unite prin Marathon Bank, cu sediul în New York (în ianuarie 2004 a absorbit de asemenea Interbank NY), având 10 sucursale, având o sucursală Piraeus Bank în Londra, una în Albania, prin Tirana Bank cu 25 de sucursale, în România prin Piraeus Bank cu 25 sucursale, în Bulgaria cu 13 sucursale ale Piraeus Bank şi 50 unităţi ale Eurobank şi în Serbia cu 11 sucursale ale Atlas Bank.

Direcţia fundamentală a politicii Grupului în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane se bazează pe un management eficient al resurselor umane, ducând la crearea unei echipe de personal bine pregătite şi dedicate, capabile să funcţioneze în mediul bancar competitiv al EU. La sfârşitul lui Septembrie 2008, Grupul avea o echipă de angajaţi care număra 14.376 oameni.

La sfârşitul lui Septembrie 2008, Piraeus Bank Group avea o reţea de 868 sucursale (355 în Grecia şi 513 în străinătate), iar capitalul său se ridica la 3,356 mil. Euro. Valoarea depozitelor clienţilor şi bonurile de retail se ridică la 31.597 mil. Euro, împrumuturile se ridică la 38.936 mil. Euro şi total active valorează 52.859 mil. Euro.

1.3 Piraeus Bank în România

Industria bancară a României este una din sectoarele de primă linie ale economiei româneşti, reuşind să se adapteze foarte rapid la standardele europene şi totuşi să asigure o infrastructură financiară solidă capabilă să susţină o dezvoltare sănătoasă pentru restul economiei.

Eforturile Băncii Naţionale a României de a crea un puternic cadru legal pentru sistemul bancar, de a asigura coordonarea şi supervizarea strictă a băncilor şi a politicilor de creditare şi totodată de a implementa şi îmbunătăţi procedurile de plată au ajutat la purificarea sistemului de băncile ineficiente şi la crearea unui cadru propice pentru o evoluţie competitivă.

Pe lângă toate acestea interesul investitorilor străini asupra mediului bancar local s-a manifestat mai devreme decât asupra altor industrii deoarece segmentul bancar, aflându-se sub supravegherea Băncii Naţionale a României a avut un statut relativ independent de influenţele guvernamentale, neumbrită de ramura politică.

Mai mult, interesul crescut într-unul din domeniile economiei cu cele mai mari lichidităţi a furnizat sprijinul necesar din partea investitorilor străini. Băncile străine s-au gândit la stabilirea în România şi la asigurarea unei creşteri într-o piaţă de tip oligopol fie prin competiţie calitativă - produse mai ieftine sau mai bine dezvoltate - sau cantitativă prin extinderea reţelei de sucursale, sau chiar ambele.

Preview document

Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 1
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 2
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 3
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 4
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 5
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 6
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 7
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 8
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 9
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 10
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 11
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 12
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 13
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 14
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 15
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 16
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 17
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 18
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 19
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 20
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 21
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 22
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 23
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 24
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 25
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 26
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 27
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 28
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 29
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 30
Proiectarea Activității în Regim de Telelucru în Cadrul Piraeus Bank - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Proiectarea Activitatii in Regim de Telelucru in Cadrul Piraeus Bank.doc

Alții au mai descărcat și

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Placa de Bază

Caracteristici generale ale placii de baza Placa de baza este un dizpozitiv ‘de baza’ un ‘pamânt’ pe care ‘se planteaza’ celelalte componente ....

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Ai nevoie de altceva?