Proiectarea Programului - Driver de Gestionare a Schimbului de Date intre Doua Calculatoare prin Intermediul Portului Paralel LPTL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiectarea Programului - Driver de Gestionare a Schimbului de Date intre Doua Calculatoare prin Intermediul Portului Paralel LPTL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ababii Victor

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Adnotare 3
Introducere 4
Analiza sistemelor existente 5
Capitolul I
1. Resurse rezervate de system 6
2.Analiza algoritmului de funcţionare 7
2.1. Analiza de viteză. Exemple 7
2.2. Analiza principiului de conectare 8
Capitolul II
Exemplu de funcţionare 9
Concluzii 10
Listingul programului 11
Bibliografie 11

Extras din document

Adnotare

Memoriul explicativ conţine rezultatele obţinute pe parcursul procesului de proiectare şi implementare a programului. În memoriul explicativ dat sunt expuse date teoretice şi practice în ce priveşte bazele funcţionării programului.

La fel sunt expuse şi prezentate grafic exemple ale funcţionării programului precum shemele bloc ale principalelor blocuri funcţionale ale programului. Deasemenes este prezentată o nalaliză succintă a parametrilor programului.

Introducere

Orice schimb de date între două calculatoare necesită careva dispozitive hard pentru organizarea sa. Deseori însă este necesară comunicarea între două calculatoare ce nu dispun de aceleaşi dispozitive hard, iar metoda clasică de transfer a informaţie cu ajutorul floppy discului este incomodă (uneori chiar costisitoare deoarece la o folosire intensă ele se detereorează rapid) sau cu schimbul de hard discuri chiar imposibilă (exemplu schimbul de date între un PC şi un notebook). Cum producătorii actuali au început producerea majorităţii notebook-urilor noi fară clasicul COM, având doar LPT şi USB, pentru comunicare cu asemenea calculatoare (dar şi cu orice calculator în general) a fost ales portul LPT1 din motive de simplitate a realizării soft (faţă de USB). Astfel, avănd la dispoziţie acest program, pentru schimbul de date este necesar doar un cablu CSL (Costom Speed Link).

Programul este realizat pe platforma Windows XP şi necesită un driver „PortIo.sys”, care se amplasează in directoriul:

C:WINDOWSSYSTEM32DRIVERS

după care se scrie în registri pe calea:

HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServices

conţinutul:

ErrorControl 0x00000001

ImagePath SystemRootSystem32Driversportio.sys

Type 0x00000001

Start 0x00000002

pentru aceasta există un fişier adăugător “portio.ini”.

Apoi este necesar de a restarta calculatorul.

Analiza sistemelor existente

După cum se ştie, există o sumedenie de astfel de programe ce permit realizarea schimbului de date între două calculatoare prin intermediul portului paralel: începând cu primele programe DOS 6.x INTERLINK,Fastlink,Laplink.

Merită menţionate programele de tipul Fastlink şi Laplink care permiteau un transfer de date cu viteză mai mare decât programele de tip INTERLINK. Însă pentru funcţionarea normală a acestor programe era necesar un cablu special diferit de cel standard interlink. În prezent sistemul DOS aproape că nu mai este utilizat direct (doar emulat pentru compatibilitate) şi sunt preferate programe de 32 biţi fie ele aplicaţii GUI sau de consolă, deaceea pentru utilizatorii simpli nu prezintă interes programul de comunicare unde pentru a lista conţinutul unui catalor este necesară introducerea unei comenzi de forma „dir c:”. Din contra este mai mult acceptat programul ce oferă o interacţiune interactivă cu utilizatorul unde aceeaşi listare se face cu o selectare a mouse-lui.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Programului - Driver de Gestionare a Schimbului de Date intre Doua Calculatoare prin Intermediul Portului Paralel LPTL.doc

Alte informatii

Universitatea Tehnică din Moldova