Proiectarea Unei Baze de Date

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Proiectarea Unei Baze de Date.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 25 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Barsan Ovidiu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

CUPRINS
INTRODUCERE .3
1. DESCRIEREA UNITATII ECONOMICE LA CARE SE REALIZEAZA APLICATIA DE SCHIMB VALUTAR 6
2. PROIECTAREA BAZEI DE DATE 9
2.1 CREAREA MODELELOR CONCEPTUALE LOCALE .9
2.2 CREAREA SI VALIDAREA MODELULUI LOGIC LOCAL .11
2.2.1 Proiectarea modelului conceptual local in modelul logic local.11
2.2.2 Crearea de relatii peste modelul logic local11
2.2.3 Validarea utilizand normalizarea.11
2.2.4 Identificarea regulilor de integritate.12
2.3 PROIECTAREA FIZICA SI IMPLEMENTAREA BAZEI DE DATE RELATIONALE .14
2.3.1 Proiectarea relatiilor si crearea regulilor de integritate .15
2.3.2 Proectarea ecranelor 18
2.3.3 Proiectarea rapoartelor 20
3. DESCRIEREA APLICATIEI .21
CONCLUZII 24
BIBLIOGRAFIE.25

Extras din document

INTRODUCERE

Sunt tot atat de multe cai de a utiliza sistemele informatice in afaceri cate tipuri de activitati care sunt desfasurate intr-o afacere, cate probleme de afaceri sunt rezolvate, si cate oportunitati de afaceri sunt urmarite. Un beneficiar al unei viitoare afaceri trebuie sa aiba o perspectiva generala asupra principalelor cai in care sistemele informatice ar putea fi folosite pentru a sprijini fiecare functie a afacerii.

Sisteme informatice in afaceri este termenul care descrie o gama larga de sisteme informatice (TPS, rapoarte informatice, suport informatic pentru luarea deciziior, etc.) care sprijina o functie a afacerii precum: contabilitatea, sectorul financiar, marketing-ul, management-ul, si altele. Fiecare sistem informational utilizat va capata numele dupa functia pe care o sprijina adica sisteme financiare, sisteme manageriale, etc.

Un beneficiar al unei afaceri trebuie sa aiba perspectiva specifica asupra felului in care un sistem informatic infuenteaza o anumita functie a unei afaceri (ex.marketing), sau cum influenteaza acesta un anumit domeniu de afaceri (ex. domeniul bancar ).

Sistemele informatice in lumea reala sunt combinatii de sisteme informatice tipice unei anumite functii. In multe organizatii se acorda o mare atentie dezvoltarii unor sisteme informatice de tip cross-functional. Aceste organizatii vad in aceste sisteme o cale de a partaja resursele informationale si a imbunatati eficienta si eficacitatea afacerii, ceea ce implica indeplinirea cu usurinta a obiectivelor strategice.

Dinamismul si complexitatea societatii moderne antreneaza o crestere contiunua a volumului si diversitatii informatiilor, facand vitala disponibilitatea si utilizarea pe scara larga a tehnologiilor informatiei si comunicatiilor. Majoritatea aplicatiilor manipuleaza volume importante de date care trebuie culese exact in momentul generarii lor, transportate, prelucrate, pastrate in conditii de maxiam eficienta. De aceea problema organizarii si gestionarii informatiilor de toate tipurile, local si la distanta a fost si este de mare actualitate

La ora actuala piata Sistemelor de Gestiune a Bazelor de Date (SGBD) este foarte variata, firmele software intrecandu-se in construirea unor produse performante, portabile pe diferite platforme, prietenoase, cu multe facilitati, oferind medii de programare integrate pentru programatorii mai exigenti cai si utilitare si limbaje de interogare si proiectare vizuala pentru ceilalti utilizatori.

Tehnologia bazelor de date se asimileaza relativ usor si este de mare spectaculozitate, prin posibilitatea proiectarii rapide, vizuale a aproape tuturor obiectelor cu care vrem sa lucram intr-o aplicatie

Datele obtinute in cadrul activitatilor reprezinta un material informational brut care poate fi evaluat, ordonat si prelucrat avand in vedere diferite obiective. In urma acestui proces de transformare a datelor se obtin informatii, care reprezinta o interpretare a datelor in raport cu anumite situatii particulare. Informatiile constitue baza rationamentelor in scopul obtinerii de noi cunostinte.

Pentru obtinerea informatiilor datele se structureaza intr-o structura de date organizata sub diferite forme. Cea mai populara metoda de gestionare a bazelor de date o reprezinta modelul relational

O baza de date poate fi de diverse marimi si diverse complexitati, putând fi generata si mentinuta manual sau cu ajutorul programelor utilitare. Sistemul de gestiune a bazei de date (SGBD), însa, este reprezentat de colectia programelor ce ajuta utilizatorul sa creeze si sa întretina baza de date.

Avantajele utilizarii sistemelor cu baze de date care au condus la alegerea temei:

- facilitarea si grabirea standardizarii, datorita cooperarii largi între diverse departamente, colective de proiectare, utilizatori, samd&

- flexibilitatea marcata prin posibilitatea modificarii structurii bazei de date fara a fi necesara modificarea programelor de aplicatie

- reducerea timpului de dezvoltare a aplicatiilor

- facilitatea reactualizarii ca urmare a adaugarii de noi date sau a modificarii structurii datelor existente

- economia spatiului de stocare, consecinta a structurarii datelor existente

Obiectivul aplicatiei este de a se realiza o evidenta a tranzactiilor valutare intr-o agentie de schimb valutar.

Se cere evidenta:

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Unei Baze de Date.doc

Alte informatii

L-am prezentat la UGB din Brasov