Proiectarea unei Retele

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Proiectarea unei Retele.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Andrei Nicolae

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

- Sa se proiecteze o retea care sa aiba 50 de calculatoare pentru o firma, pornind de la un anumit buget.Sa se proiecteze:

- topologia (o retea sau mai multe retele interconectate).

- achizitiile hard si soft.

- sa se defineasca tipurile de aplicatii pentru a vedea traficul.

- sa se identifice tipurile de protocoale necesare.

- Sa se realizeze legarea la Internet printr-un ISP (Internet Service Provider). Se vor folosi adrese virtuale (locale) si adrese fizice(publice).

- Sa se calculeze eficienta, adica in cat timp se va amortiza.

- Sa se realizeze un sistem de securitate.

Topologia retelei:

Voi construi reteaua unei firme situata intr-o cladire cu 3 nivele (PARTER, ETAJUL 1 SI ETAJUL 2). La primele 2 nivele vor fi 45 de calculatoare destinate utilizarii de catre angajatii firmei, iar la ultimul nivel se vor afla 5 calculatoare destinate conducerii firmei.

Deoarece este un numar mare de calculatoare am decis sa realizez mai multe retele interconectate,cate o retea pentru fiecare etaj al cladirii, astfel vom avea:

- reteaua numarul 1 – reteaua de la ultimul nivel, la aceasta retea vor fi conectate 5 calculatoare care sunt legate la Switch-ul numarul 1 cu 8 intrari conectat la Switch-ul numarul 3 cu 24 de intrari si management, aflat la nivelul intermediar – Retea STEA

- reteaua numarul 2 – reteaua de la nivelul intermediar, la aceasta retea vor fi conectate 7 calculatoare, Switch-ul numarul 2 cu 8 intrari fiind conectat la Switch-ul numarul 3– Retea STEA

- reteaua numarul 3 – la aceasta retea vor fi conectate 18 calculatoare, rooterul si serverul. Totul se conecteaza la Switch-ul numarul 3. La acesta mai e conectat Switch-ul numarul 1, Switch-ul numarul 2 si se mai conecteaza Switch-ul numarul 4 de la primul nivel al cladirii – Retea mixta.

- reteaua numarul 4 – la aceasta retea vor fi conectate 20 calculatoare. Toate sunt legate la Switch-ul numarul 4 cu 24 de intrari care este conectat la Switch-ul numarul 3 – Retea STEA.

Mai trebuie mentionat faptul ca retelele 2 si 3 se afla in aceeasi incapere la etajul 1. Switch-urile nr 2 si nr 3 sunt montate in aceeasi incapere cu cele 25 calculatoare ale retelei 2 si 3 (7 calculatoare + 18 calculatoare + 1 rooter + server monitorizare), switch-ul nr 1 se afla la etajul 2 in care este reteaua nr 1, iar switch-ul nr 4 se afla la parterul cladirii unde se afla reteaua numarul 4.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Retele.doc