Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4203
Mărime: 40.79KB (arhivat)
Publicat de: Mirabela Bogdan
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Prezentarea generală a S.C. „A.M.I.C.I.” S.A. Bacău

Din anul 1984 denumirea firmei a fost „Antrepriza nr.3 Instalaţii” şi a funcţionat ca subunitate fără personalitate juridică a şantierului de construcţii Bacău înfiinţat în anul 1969.

Firma S.C. „A.M.I.C.I” S.A. – Antrepriza de Montaj Instalaţii Civile şi Industriale – fiinţează ca societate pe acţiuni din anul 1990.

În anul 1995, Asociaţia A.M.I.C.I. „Programul Acţiunilor Salariaţilor” (P.A.S) a cumpărat de la Fondul Proprietăţii de Stat (F.P.S.) 70% din valoarea patrimoniului societăţii şi de la Fondul Proprietăţii Private (F.P.P.) diferenţa de 30% prin depunerea certificatelor de proprietate individuală, devenind societate cu capital privat.

Specialiştii în domeniu definesc societatea comercială ca fiind: “unitatea economică formată din mai multe persoane fizice şi/sau juridice (numite asociaţi sau acţionari, după caz) având cel puţin o trăsătură comună, exprimată într-un interes comun” şi societatea pe acţiuni ca fiind: “o societate de capital la care cotele de participare ale asociaţilor sunt reprezentate prin titluri de valoare numite acţiuni şi ale cărei obligaţii sunt garantate numai cu patrimoniul ei social, membrii asociaţi având fiecare îndatorarea de a depune cota-parte subscrisă şi răspunzând faţă de terţi numai în limita aportului lor”.

Capitalul social al societăţii este de 486.000 lei, reprezentând 4.860 de acţiuni cu valoarea nominală de 100 lei. Acţionarii societăţii sunt 177 persoane fizice, ce provin din rândurile salariaţilor societăţii, actuali pensionari şi salariaţi activi.

S.C. „A.M.I.C.I.” S.A. a fost înmatriculată la Registrul Comerţului Bacău sub numărul J04/37/1991, fiind constituită ca societate pe acţiuni în baza dispoziţiilor Legii nr.31/1990, cu referire la Legea nr.58/1992, Ordonanţa Guvernului nr. 10/1992, aprobată prin Legea nr.114/1992, articolul 23, litera h), din Hotărârea Guvernului nr.643/1992 şi articolul 13, aliniatul 1 litera a), din Normele metodologice nr. 1/1992, cu privire la procedura standard de privatizare a societăţilor comerciale prin vânzarea de acţiuni. Aceasta este persoană juridică din ziua înmatriculării în Registrul Comerţului, având formă juridică de societate pe acţiuni şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române şi cu dispoziţiile cuprinse în actele constitutive ale societăţii.

Sediul societăţii este în România, municipiul Bacău, strada I.S. Sturdza, nr. 25. Aceasta îşi poate înfiinţa sucursale, filiale, agenţii, reprezentanţe sau birouri de reprezentanţă în ţară şi străinătate. Durata de funcţionare a societăţii este nelimitată.

Societatea are deschise conturi la majoritatea băncilor comerciale din Bacău, asigurându-se astfel o bună colaborare atât cu furnizorii cât şi cu clienţii firmei.

Obiectul de activitate al S.C. „A.M.I.C.I.” S.A. îl reprezintă proiectarea şi executarea în ţară şi în străinătate a lucrărilor de :

- instalaţii electrice, de automatizare şi comandă la distanţă, reţele electrice;

• gaze naturale, reţele gaze, posturi şi staţii de reglare gaze naturale;

• încălzire centrală cu apă supraîncălzită şi abur de joasă presiune, centrale termice, puncte termice, reţele de termoficare;

• instalaţii sanitare, staţii hidrofor, reţele apă şi canalizare;

• alimentare cu apă, staţii de tratare şi epurare a apei, instalaţii ventilare şi climatizare a aerului şi transport pneumatic;

• instalaţii mecanice sub presiune, montaj utilaj tehnologic;

• executarea de confecţii metalice, prefabricate şi ansambluri de instalaţii, tablouri electrice şi confecţii prefabricate pentru instalaţii termice;

• executarea protecţiilor anticorosive la conducte de apă, termoficare, termice, gaze naturale şi alte fluide.

Activitatea firmei se desfăşoară în baza unui sistem propriu de asigurare a calităţii atestat de firma AEROQ prin certificatul numărul 210/14.12.2000.

Conform O.M.F.P. nr.266/2007, societatea comercială face parte din categoria contribuabililor mijlocii şi are o structură organizatorică funcţională.

Sistemul de plăţi: decontările se fac prin facturi, dispoziţii de plată, dispoziţii de încasare şi depuneri în numerar prin casieria unităţii.

Principalii competitori ai S.C. „A.M.I.C.I.” S.A. sunt: BACON S.A., CONEXTRUST S.A., CONIMPULS S.A., TERMOSERVICE, iar principalii parteneri sunt: TEPRO IASI, MOLDOVA GENERAL IASI, ELTECHIM BRASOV, DEDEMAN BACAU.

Sistemul informational

Importanţa informaţiei pentru sistemul de conducere este determinat de necesitatea adoptării unor decizii corecte care să conducă la eficentizarea activităţii organelor de execuţie.

Culegerea informaţiilor are un rol deosebit de important. O informaţie corectă şi la momentul oportun are un efect benefic asupra societăţii. Incapacitatea de a selecta din totalul informaţiilor pe acelea care sunt reale şi de strictă necesitate, conduce nu numai la întârzierea adoptării deciziei dar şi la o decizie incorectă.

Calitatea informaţiilor este influenţată de diverşi factori, cum ar fi:

• precizie;

• operativitate;

• frecvenţa de difuzare.

În funcţie de informaţiile pe care agentul economic le primeşte şi în funcţie de obiectivul urmărit, se poate adopta procesul decizional.

Procesul decizional constă în alegerea dintr-o multime de alternative a aceleia care satisface cel mai bine obiectivele celui interesat.

Informaţia economică este exprimată printr-un sistem de indicatori care formează setul de date necesare în conducerea procesului economic. Sistemul informaţional pentru conducere este definit ca fiind un set de resurse umane şi de capital, investite într-o unitate economică, în vederea colectării şi prelucrării datelor necesare producerii informaţiilor, care vor fi folosite la toate nivelurile conducerii planificate şi controlului activităţii organizaţiei.

Preview document

Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 1
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 2
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 3
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 4
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 5
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 6
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 7
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 8
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 9
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 10
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 11
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 12
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 13
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 14
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 15
Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Raport de Audit pentru Sistemul Informatic Winmentor la SC AMICI SA.doc

Alții au mai descărcat și

Auditul Sistemelor Informatice

INTRODUCERE Societatea informationala determina o crestere dramatica a dependentei tuturor domeniilor vietii economico-sociale de tehnnologiile...

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Ai nevoie de altceva?