Realizarea unui Web Site – Liceul de Informatica Petrosani

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Realizarea unui Web Site – Liceul de Informatica Petrosani.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 47 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Steluta Herta

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Cuprins 1
Capitolul I. Noţiuni introductive 4
I.1 Instruirea asistată de calculator( IAC ) 6
I.2 Sistemul AEL 9
Capitolul II. Consideraţii teoretice 11
II.1 Realizarea unui Web site 11
II.1.1 Elemente de bază 15
II.1.2 Definiţie structurală 16
II.1.3 Format de prezentare 16
II.1.4 Link-uri şi grafică 17
II.1.5 Divizori 18
II.1.6 Liste 19
II.1.7 Fundaluri şi culori 19
II.1.8 Tabele 19
II.1.9 Java 20
II.1.10 Limbajul Java 21
II.1.11 3D Studio Max 22
II.2 Realizarea unei baze de date – limbajul FoxPro 22
Capitolul III. Descrierea aplicaţiilor 29
III.1 Site-ul de prezentare a Liceului de Informatică din Petroşani 29
III.2 Prezentarea unei baze de date folosind limbajul FoxPro 2.6 37
„Evidenţa unui cabinet medical” 37
III.2.1 Introducere în mediul FoxPro 37
Bibliografie 47

Extras din document

Motivaţia alegerii temei

Experienţa didactică arată că elevii sunt mai puţin atraşi de probleme, abandonează repede când întâmpină greutăţi şi au dificultăţi în corelarea cunoştinţelor teoretice cu cele practice, sau identificarea soluţiilor pentru situaţiile întâlnite în practică cu noţiunile învăţate în şcoală.

Calculatorul fiind noua „jucărie” a secolului XX suplineşte această problemă şi reuşeşte să „colaboreze” cu elevii şi să uşureze partea de calcul matematic, să simuleze perfect structura unei substanţe şi procesul care are loc între două substanţe chimice precum şi orice fenomen existent în natură.

Softurile prezentate în lucrare sunt programul FoxPro 2.6 de realizare a unei baze de date privind evidenţa unui cabinet medical şi realizarea unui website de prezentare a unităţii şcolare „Liceului de Informatică Petroşani” cu ajutorul limbajului HTML folosind un program intitulat DTD HTML 4.01, Macromedia Flash şi editorul de texte folosit ca accesoriu de către sistemul de operare Windows ( Notepad ).

Programele folosite şi prezentate permit demersului didactic să se axeze nu pe memorarea cunoştinţelor ci, prin metode vizual-intuitive, pe formarea capacităţilor de operare cu conceptele de bază. Se produce şi o activare a elevilor care trebuie să desfăşoare o muncă individuală, fiind antrenat fiecare în dialog cu calculatorul.

Lucrarea este structurată astfel:

Capitolul I. Intitulat Noţiuni introductive prezintă principalele utilizări ale calculatorului în domeniul chimiei şi anume detaliază metodele de predare IAC (instruirea asistată de calculator ) respectiv Sistemul AEL care reprezintă un sistem modern de instruire şi de gestionare a instruirii asistate de calculator ( Learning Management System – LMS ), destinat educaţiei asistate de calculator ( Computer Assisted Learning – CAL ).

Capitolul II. Denumit Consideraţii teoretice aduce în prim plan soft-urile folosite în realizarea acestei lucrări.

Capitolul III. Este capitolul, denumit Descrierea aplicaţiilor, este dedicat realizării aplicaţiei pactice precum şi modului ei de prezentare.

Pentru instalarea aplicaţiilor din această lucrare este necesar un calculator care are instalat sistemul de operare Windows XP precum şi softu-urile Office 2003, FoxPro 2.6, Macromedia Flash MX, un browser de internet ( Internet explorer sau Mozilla FireFox ), Java, 3DstudioMax.

Capitolul I. Noţiuni introductive

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au numărat, socotit şi măsurat lucrurile, le-au trecut pe răboj şi au comunicat altor oameni despre aceste lucruri. „Lucrurile” acestea puteau fi numărul de oi dintr-o turmă, greutatea unui copil, mărimea unui câmp, timpul scurs de la ultima secetă sau intensitatea unui cutremur. Din timpurile cele mai vechi, oamenii au folosit unelte şi tehnici care să-i ajute să numere cu mai multă acurateţe, să măsoare mai precis, să ţină un răboj sau să facă însemnări care să se poată păstra mai mult timp, să transmită cu mai multă precizie; ei au folosit în acest scop, de exemplu, rigle, sextante, cântare şi balanţe, ceasuri etc.

Calculatorul nu e decât cel mai nou din acest şir lung de maşini de calculat şi de înregistrat. Doar atât-nimic mai mult. Tot ceea ce fac calculatoarele este de a calcula şi înmagazina rezultatele calculelor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Realizarea unui Web Site - Liceul de Informatica Petrosani.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA TEHNICĂ DIN CLUJ-NAPOCA Şcoala Academică Postuniversitară Informatică Aplicată şi Programare