Retele de Calculatoare

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Retele de Calculatoare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 43 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Claudiu Barca

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Cap.I Analiza sistemului existent si definirea cerintelor beneficiarului
I.1 Amplasament
I.2 Caracteristici
I.3 Servicii
Cap.II Alegerea solutiilor tehnice
II.1 Standarde
II.2 Echipamente
II.3 Calcul estimativ
Cap.III Proiectare
III.1 Proiectare logica
III.2 Adrese IP
III.3 Subnetare
III.4 Simulare (Packet Tracer)
Cap.IV Configurare soft
IV.1 Configurare WIN2008 Server
Cap.V Conectare la Internet

Extras din document

Cap I Analiza sistemului existent si definirea cerintelor beneficiarului

O retea de calculatoare reprezinta un mod de conectare a unor calculatoare individuale, astfel incat sa poata folosi in comun anumite resurse. Aceste resurse includ componente de genul unitatilor de disc, fisiere (baze de date), imprimante si echipamente de comunicatie. In plus, reteaua permite o interactiune mai mare si o comunicare mai buna intre membrii retelei, prin intermediul postei electronice, bazelor de date si a altor metode de utilizare in comun a informatiilor de orice fel.

Lucrarea de faţă are ca scop descrierea modului de implementare a unei reţele formate din 7 calculatoare, pornind de la un anumit buget, în cadrul unei biblioteci de arhivare a datelor din noul sediu al ASTERISC S.A.

Societatea s-a infiintat in octombrie 2000 ca un cunoscut centru de mobila din Bucuresti, cu o experienta de peste 15 ani in domeniu . Activitatile principale sunt fabricarea si comercializarea mobilei de orice tip, in ultimul timp crandu-se o divizie speciala ce se ocupa cu crearea de noi modele care sa atraga clientii.

Pentru acesta este nevoie de crearea unei retele de calculatoare care sa ajute la schimbul de informatii prin intermediul unei structuri de comunicatie,precum si la optimizarea timpului de lucru in favoarea clientilor.

In urma unei evaluari a resurselor si a necesitatilor de comunicare electronica din cadrul firmei se stabilesc standardele si topologia retelei, nivelul tehnologic, modul de acces la retea precum si modul de securizare a informatiei.

Pentru proiectarea unei retele avem nevoie de schema amplasamentului firmei respective.

I.1 Amplasament

I.2 Caracteristici

Unul dintre cei mai importanti pasi in realizarea unei retele de calculatoare il reprezinta etapa de planificare si proiectare a retelei. Aceasta etapa garanteaza ca reteaua care urmeaza sa fie executata conform planului de detaliu se conformeaza normelor interne si internationale de securitate: emisii, interferente, rezistenta la incendii, fiabilitate si rezistenta la uzura. De asemenea, acest pas ia in calcul evolutia in timp, pentru a asigura dezvoltarea omogena si reducerea probabilitatii de aparitie a congestiilor de trafic, care duc la scaderea drastica a performantei retelei si la pierderea de informatii.

Pentru realizarea retelei este util sa cunoastem numarul de utilizatori, numarul de calculatoare , ce tipuri de servicii sunt necesare pentru o utilizare cat mai optima.

I.3 Servicii

Servicii retele

- Cablare structurata Lucrarile de cablare structurata se constituie in suport fizic pentru retele de calculatoare .Reprezinta o arhitectura pentru comunicatiile prin cablu, specificata de catre comitetul EIA/TIA TR42 si folosita voluntar de catre producatorii de echipamente. Chiar daca respecta aceeasi metodologie , orice sistem de cablare structurata este unic in felul sau din mai multe motive:

a) structura arhitecturala a cladirii in care se realizeaza instalarea

b) produsele folosite (canal de cablu, montare cabluri necesare: UTP, FTP, SFTP, cablu ecranat)

c) functia indeplinita de sistemul de comunicatii

d) configuratia echipamentelor

e) cerintele si limitarile clientului.

Conform standardului ANSI/TIA/EIA 568 un sistem de cablare structurata cuprinde sase elemente:

a) cablare orizontala

b) cablare principala(coloana vertebrala a retelei)

c) zona(spatiul ) de lucru (birourile)

d) panoul pentru telecomunicatii

e) sala echipamentelor

f) facilitatile de acces;

Fisiere in arhiva (1):

  • Retele de Calculatoare.doc

Alte informatii

proiect Retele de Calculatoare la Universitatea Romano-americana