Retele de Calculatoare si Internet

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Retele de Calculatoare si Internet.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

RETELE DE CALCULATOARE
INTERNET PREZENTARE GENERALA
MOTOARE DE CAUTARE
PREZENTARE GENERALA
GOOGLE
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

RETELE DE CALCULATOARE

Secolul XX este caracterizat de aparitia si dezvoltarea tehnologiei informatiei – colectarea, prelucrarea si distributia informatiei, dar si de instalarea retelelor tehnologice mondiale, a radiou-lui, televiziunii, a dezvoltarii fara precedent a comunicatiilor mondiale.

Datorita progresului tehnologic rapid, aceste domenii converg, iar diferentele între colectarea, tramsmisia, stoacarea si prelucrarea informatiilor dispar. În cadrul organizatiilor cu - arie de raspândire geografica larga este azi posibil sa se comunice rapid, se pot executa proiecte în cadrul unor grupuri de lucru formate din specialisti aflati la antipozi. Domeniul calculatoarelor a cunoscut un progres spectaculos, într-un timp mult mai scurt decât oricare alta industrie. Întrepatrunderea între domeniul calculatoarelor si cel al comunicatiilor a avut - influenta hotarâtoare asupra modului de organizare a sistemelor de calcul.

Deci, prin retea de calculatoare, vom întelege - colectie de calculatoare autonome interconectate, acestea putând sa faca schimb de informatii între ele. Conectarea calculatoarelor se face prin cablu, fibre optice, microunde, unde radio, inflarosu, raze laser etc. scopurile utilizarii retelelor de calculatoare sunt urmatoarele:

- partajarea resurselor, în scopul ca toate programele, echipamentele, dar mai ales datele sa fie disponibile pentru oricine din retea, indiferent de localizarea fizica a resursei si a utilizatorului.

- fiabilitate sporita, prin accesul la mai multe echipamente de stocare alternavite a datelor, prezenta mai multor procesoare ce pot finaliza - activitate, în cazul detectarii unui echipament – esenta în domeniul militar, financiar-bancar, contrulul traficului, centrale nucleare etc.

- economisirea de resurse financiare – prin utilizarea de calcularoare mici, care au un raport perfornamta pret mult mai bun decât cele mari.

- retea necesita doua sau mai multe sisteme individuale, care au ceva de partajat: date, resurse. Sistemele individuale trebuie sa fie conectate printr-- cale fizica. Toate sistemele de pe calea fizica trebuie sa respecte un set de reguli de comunicatie commune, prentu ca datele sa ajunga la destinatia dorita si pentru ca sistemele sursa si destinatie sa se înteleaga unul pe altul. Seturile de reguli ce guverneaza comunicatiile între calculatoare sunt denumite protocoale.

- retea de calculatoare trebuie sa dispuna de urmatoarele:

- cale fizica de legatura (mediu de transmisie);

- reguli de comunicatie (protocoale);

- resurse de partaj (date, componente software, componente hardware etc.)

Scopul retelelor de calculatoare nu este numai acela de a asigura schimbul de date, ci si acele de a asigura întelegerea catre fiecare calculator a datelor receptionate de la alte entitati din retea, precum si capacitatea de a le utiliza.

Reteaua de calculatoare este compusa din:

Hardware: servere, statii de lucru, imprimante, cabluri, s.a.

Software: sisteme de operare si aplicatii

Dispozitivele componente se încadreaza într-una din categoriile de mai jos:

- dispozitive care furnizeaza servicii retelei

- dispozitive care folosesc serviciile retelei

- mediul care permite dispozitivelor sa comunice.

Serverele furnizeaza servicii - servere de fisiere si/sau servere de tiparire servere pe baze de date, servere de aplicatii.

Serviciile de fisiere, tiparire, baze de date, aplicatii pot fi furnizate prin:

- rularea unui software special pentru PC-ul utilizatorului

- server centralizat, cu performante ridicate, toleranta la erori.

Mediul de comunicatie (mediul de retea) interconecteaza clientii si serverele.

În scopul organizarii modului în care ale loc comunicatia si partajatea resurselor în retea, trebuie stabilita a retelei, exista trei metode de organizare a retelelor de calculatoare:

- prelucrare centralizata

- prelucrare distribuita

- prelucrare în colaborare sau COC

INTERNET PREZENTARE GENERALA

Notiunea de Internet a devenit familiara azi utilizatorilor fie ca se folosesc sau de avantajele pe care le ofera.

Internet este cea mai mare retea de calculatoare din lume, numita uneori si reteaua retelelor. Ea permite accesul la informatiile existente oriunde în lume, deschizând astfel posibilitîtile nebanuite de comunicare. Internetul ajuta la îndepartarea barierelor dintre oameni, reprezentând un pas important spre ceea ce se doreste a fi socetatea globala internationala.

Reteua Internet a fost folosita pentru transmiterea unor informatii în situatii deosebite, cau au fost cutremeurele de pamânt din Japonia sau SUA, razboaiele din Golf si alte evenimente.

Fisiere in arhiva (1):

  • Retele de Calculatoare si Internet.doc