Retele Wireless

Imagine preview
(6/10 din 7 voturi)

Acest proiect trateaza Retele Wireless.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 31 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1)Motivatie
2)O lume a calculatoarelor
3)Clasificare a retelelor
4)Protocoale folosite
5)Tehnologii wireless
6)Tehnica de modulare ortogonala cu divizarea frecventei
7) Conexiunile intre calculatoare si telefoanele mobile sunt atat de numaeoase , incat  C -ul de la comunicatii , a fost integrat permanent in expresia industria IT&C . 
8) Retele pentru calculatoare
- Administrarea punctelor de acces si a clientilor wireless
- Infrastructura de retea existenta
- Consistenta multi-sit
- Mobilitate si roaming
- Administrarea punctelor de acces si a clientilor wireless
- Interoperabilitatea cardurilor wireless
- Riscuri de securitate WLAN
- Principalele amenintari
- Monitorizarea locatiei
- Selectarea antenei
- Alocarea canalelor pentru punctele de acces 802.11b
- Trucuri pentru alocarea canalelor
- Caracterizarea standardelor ce apartin 802.11
9)Concluzie
10) Anexe
11) Bibliografie

Extras din document

Argument

INFORMATIA INSEAMNA PUTERE . A avea putere inseamna sa ai bani . Suntem intr-o era in care ne batem orbeste pentru putere , deoarece fiecare decizie pe care o luam se materializeaza in & bani . Pentru a fi informat trebuie sa comunici . Cu timpul , omul a evoluat de la trimiterea mesajelor prin soli , care strabateau mii de kilometrii in luni de zile , la ridicarea receptorului .  ALO !  a fost o vorba scurta pentru om , dar una foarte importanta pentru omenire . In ziua de azi se pot organiza conferite video prin intermediul Internetului si a unui dispozitiv numit videopfone despre care numai unii doar visau frumos acum 20 de ani . Si cand te mai gandesti ca au fost oameni care s-au speriat de lumina produsa de primul bec & Acele carari de odinioara , strabatute in cel mai fericit caz calare , in sute de zile si cu muti timpi morti au disparut . Locul lea fost luat de aceasta retea numita Internet , prin care parcurgerea acelorasi distante de mii de kilometrii este o problema de milisecunde cu ajutorul undelor radio . Tocmai pentru ca si timpul costa , nu ne mai permitem adaparea calului la hanul de la nu stiu ce rascruce de drumuri .

Odata cu descoperirea undelor radio , am evoluat enorm . Pentru a le exploata la maxim , expertii le-au cercetat si le-au intrebuintat in foarte multe aplicatii de care a beneficiat in primul rand armata . In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial , foarte multe tehnologii au fost adaptate pentru populatie , iar fabricaera lor pe scara larga a facut ca preturile sa scada drastic , devenind astfel mai accesibile .

In secolul XXI NASA a trimis in Cosmos Prin , intermediul undelor radio, un mesaj caracteristic umanitatii , la care asteapta un raspuns . Nu se stie daca el va sosi vreodata sau daca macar are cine sa ne raspunda , insa noi steptam cu ochii atintiti spre abis si cu cativa kilometrii patrati de antene parabolice si telescoape astronomice de dimensiuni la fel de astronomice . Mai recent , la cucerirea Irak-ului de catre americani , imediat dupa doborarea regimului , acestia au instalat antene de telefonie mobila pentru inlesnirea comunicatiilor si deci detinerea controlului , a puterii .

Tot ce se bazeaza pe undele radio poarta numele de WIRELESS (adica fara cabluri ). Acesta este un domeniu in continua dezvoltare , putem spune chiar ca explodeaza pe zi ce trece , si , daca ne uitam la viteza largirii lui , ce creste exponential putem spune ca peste 20 de ani copii nostri vor invata pe bancile scolii ceea ce acum se preda in facultati . Toate informatiile care acum sunt inca proaspete si calde , atunci vor tine de cultura generala .

De aceea am ales acest domeniu pentru documentare si sustinerea proiectului . Pentru ca-mi place , ma atrage si vreau sa-i fac si pe altii macar sa priveasca cu alti ochi spre comunicatii , daca nu chiar sa faca o pasiune din asta . Sau poate, cine stie , voi aduce si eu o mica contributie in domeniu &

I. O LUME A CALCULATOARELOR

Cu greu ne putem imagina in prezent o lume fara retele de calculatoare .

O mare corporatie auto din SUA (a carei nume nu-l pot aduce din motive subiective) a avut o problema cu care se confrunta multe alte afaceri . Compania stocheaza un volum mare de informati  inventare de vehicule , inregistrari ale repareatiilor si ale depanarilor de automobile s.a.m.d.  in bazele de date si intraneturile corporatiei .

Angajatii Mercedes-Benz au de multe ori nevoie sa acceseze aceste fisiere si atunci cand nu sunt conectati la reteaua LAN a companiei (fie ca se afla la sediul vreunei reprezentante , intr-un garaj , sau chiar sub capota vreunei masini ).

Solutia ? Acces la retea wireless ( fara fir ). Candva privita ca o jucarie tehnologica high-tech pentru uzul exclusiv al celor din sala de conferinte a corporatiei , tehnologia retelelor fara fir ( wireless LAN ) a devenit acum o optiune viabila la toate nivelurile afacerii , datorita costurilor scazute , compatibilitatii imbunatatite a produselor diferitilor furnizori si aparitiei accesului wireless la Internet din locuri publice .

In principiu , o retea de tip wireless LAN inlocuieste ultimii cativa metrii de cablu dintre laptopul dumneavoastra si priza din perete .

Compania a instalat pana in prezent retele de tip wireless LAN la 10% dintre reprezentantele sale si spera sa echipeze cu reteaua frame relay toate cele 430 de reprezentante din Statele Unite .

Supervizor-ul de telecomunicatii in reteaua firmei din SUA spune ca  acum serviciile tehnice au posibilitatea de a se conecta direct la retea.  .

Odata ce a fost instalat un punct de acces la wireless LAN , lucru usor de facut si care nu dureaza decat aproximaativ o ora , angajatii au fost capabili sa se angajeze la intranet si Internet din aproape orice loc de pe raza sediului firmei . Personalul de la departamentul vanzari , spre exemplu , poate folosii wireless LAN direct din sala de prezentari , pentru a localiza un anumit model sau culoare de automobil solicitate de un client. Mecanicii folosesc wireless LAN pentru a diagnostica problemele , pentru a comanda online piesele de schimb , sau pentru a consulta fisa de intretinere a unei vehicul .

Procesul de ieftinire al infrastructurii a facilitat accesul utilizatorilor la o interconectare rapida prin intermediul calculatorului . Aceasta tendinta ne da sperante intr-un viitor cu o uriasa retea wireless la care sa avem acces oriunde ne-am afla . Telefonia mobila a demonstrat ca se poate , iar daca exista cerere atunci preturile vor fi accesibile tuturor .

Fisiere in arhiva (1):

  • Retele Wireless.doc