Securitatea Retelelor Bazate pe Protocoale TCP IP

Imagine preview
(6/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Securitatea Retelelor Bazate pe Protocoale TCP IP.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere doc de 0 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Monica Vladoiu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domenii: Calculatoare, Limbaje de Programare

Extras din document

Internet poate fi definit ca o imensa retea de calculatoare, deoarece este o colectie globala de retele de marimi diferite. Interesant este faptul ca aceasta retea nu este in proprietatea nimanui. De asemenea nu a rezultat datoria efortului sustinut al unui grup de cercetare, ci a mai multor persoane care au lucrat independent. Aceasta retea ofera o capabilitate de comunicare globala, un mecanism pentru raspandire, partajarea informatiei precum si un mediu de colaborare si comunicare intre persoane si calculatoarele lor indiferent de locatia lor geografica.

Trebuie sa retineti ca atunci cand cuvantul Internet este scris folosind majuscula la prima litera, inseamna ca se face referire la aceasta retea globala, iar cand este scris internet (fara majuscula) atunci este vorba de orice retea de calculatoare in cadrul unei companii, universitati, adica o retea ce interconecteaza mai multe retele mici si care apartin unei organizatii sau unui grup de indivizi.

In paragraful urmator se face o prezentare scurta si sumara a istoriei Internetului, indicand cele mai importante evenimente. Pe Web se gasesc multe descrieri mai scurte sau mai detaliate, unele tyratate din punct de vedere tehnic ce descriu etapele prin care s-au trecut pentru dezvoltarea protocoalelor si standardelor, altele tratate din punct de vedere istoric.

1.1 Internet – scurta istorie

Prima data semnificativa este 1957(4 octombrie) cand Uniunea Sovietica lanseaza satelitul Sputnik. Ca urmare SUA formeaza in cadrul Departamentul Apararii (DOD – Department of Defense) grupul ARPA (Advanced Research Agency). Scopul acestui grup este de a mentine SUA in fruntea evolutiei tehnologice, in special in domeniul apararii.

Prima insemnare official legata de o retea globala apare in 1962 de catre conducatorul grupului DARPA, J.C. Licklider, care s-a gandit la o retea globala de calculatoare interconectate in care oricine poate accesa rapid date de oriunde.

In 1966 grupul ARPA a considerat ca pentru a lucra eficient in viitor este necesara conectarea calculatoarelor de la toate institutiile de cercetare ARPA, pentru a permite utilizarea in comun a resurselor, calculatoarelor de mare putere si comunicare usoara a rezultatelor cercetarilor. Aceasta retea urma sa fie denumita ARPANET. Un cercetator numit Larry Roberts a fost ales pentru a conduce acest proiect si pana la urma a acceptat aceasta sarcina. El avea de gand sa conecteze toate calculatoarele ARPA prin legaturi dial-up, ceea ce inseamna ca functiile de retea (rutare) ar fi fost realizate de fiecare calculator in parte.

Cu cativa ani inainte de crearea ARPANET-ului, un inginer numit Paul Baran, cercetator in cadrul organizatiei non-profit RAND (activitatea acestei organizatie in anii 60-70 se concentra asupra problemelor militare legate de Razboiul Rece) a avut doua idei care au fost foarte importante in dezvoltarea retelei ARPANET. Acestea au fost :

• crearea unei retele de calculatoare distribuite

• o tehnica de transmitere a datelor , care ulterior a fost denumita comutare de

pachete.

Ideea de baza de la care a pornit Baran a fost existenta unei retele de comunicateie pe teritoriul SUA care sa ramana functionala chiar si in urma unui atac nuclear.

1.2 Moduri de conectare la Internet

1.2.1 Conectare prin LAN

In cazul in care calculatorul ce trebuie conectat la Internet face parte dintr-o retea locala de calculatoare (LAN – Local Area Network), care este deja conectata la Internet, atunci vorbim de o conexiune Internet permanenta. Multe organizatii mari sau mijlocii conecteaza retelele lor la Internet printr-o asemenea legatura permanenta. In acest caz se folosesc linii inchiriate sau alte modificari de conectare : prin antena radio sau antena satelit pentru conectarea la un ISP (Internet Service Provider) pe baza unui abonament.

Fisiere in arhiva (5):

  • Cuprins.doc
  • Coperta.doc
  • concluzii.doc
  • CAPITOLUL 1.doc
  • Bibliografie.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “PETROL-GAZE” DIN PLOIESTI FACULTATEA LITERE SI STIINTE SPECIALIZAREA MATEMATICA - INFORMATICA