Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Sistem de Prognosticare a Unei Avarii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 4 fisiere doc, clp, bat de 20 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala sau totala). În functie de anumiti parametri, sistemul executa o evaluare a acestora si elaboreaza o situatie de avarie posibila, conform valorilor acestora.

Sistemul prezinta 4 intrari si o iesire.

Intrarile sunt:

• gradul cutremurului (CUT) – masurat în grade Richter;

• înâltimea cladirii (INALT) – masurata în metri;

• vechimea cladirii (VARSTA) în ani.

....

Iesirile sunt:

• gradul presupus de avariere (AVARIE) masurat în procente (unde 0% înseamna fara nici un fel de avarie, iar 100% - avarie totala);

• planul de reconstructie al cladirii (RECON) reprezentat în procente.

....

Intervalul 1 ales este între 3 si 8,5 grade Richter. Aceste valori de margine au fost alese pentru ca un cutremur mai mic de 3 grade Richter nu poate produce pagube vizibile si de moment asupra structurii unei cladiri, iar cutremurele mai mare de 8,5 grade practic distrug aproape orice cladire total. Cei 3 termeni lingvistici reprezinta 3 categorii de cutremure care sunt prezente (cu o oarecare aproximare) si în viata reala: cutremure slabe, cutremure medii si cutremure catastrofale. S-au ales ca reprezentare pentru aceasta intrare functiile S, PI si Z pentru ca ele ofera o aproximare mai buna asupra intervalelor, fiind necesara o gama mai larga de valori disponibila pentru utilizare.

Intervalul 2 ales este între 20 si 260 de metri reprezentând cladiri ce au între 6 si 100 de etaje (un etaj fiind considerat ca având aproximativ 2,5 metri), fiind luate în considerare si elemente precum: parterul, grosimea tavanului / podelei etc. Au fost alesi 5 termeni lingvistici pentru aceasta intrare dorindu-se observarea avariei asupra a 5 categorii de cladiri, considerându-se ca fiind destul de concludente pentru un eventual studiu de acest gen. S-a ales ca reprezentare pentru aceasta intrare reprezentarea singleton prin triunghiuri, nefiind necesara o aproximare foarte exacta.

Intervalul 3 ales este între 0 (adica sub un an) si 100 de ani. Pentru vârste mai mari cladirile sunt deja puse la categoria celor care se pot prabusi în orice moment fara a fi necesara producerea unui cutremur (de orice grad). Categoriile de vârsta sunt specificate prin 5 termeni lingvistici. S-a ales ca reprezentare pentru aceasta intrare reprezentarea singleton prin triunghiuri, nefiind necesara o aproximare foarte exacta.

Fisiere in arhiva (4):

  • cutremur.bat
  • Cutremur.clp
  • Listarea programului.doc
  • Sistem de prognosticare a unei avarii.doc

Alte informatii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala sau totala). În functie de anumiti parametri, sistemul executa o evaluare a acestora si elaboreaza o situatie de avarie posibila, conform valorilor acestora.