Sistem de Protectie Automata

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Sistem de Protectie Automata.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Buga Emanuel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Cuprins
1. Prezentare generala
2. Descrierea partilor componente ale statiei
3. Functionarea statiei de pompare

Extras din document

1. Prezentare generala

Documentatia prezinta o statie de pompare produs petrolier (titei, benzina etc.) ce functioneaza pe principiul pompa în pompa în cazul unei magistrale de conducte prevazut cu mai multe statii de pompare.

Principalele echipamente aflate în dotarea acestei statii sunt urmatoarele:

- statie de primire godevil;

- rezervoare de depozitare a titeiului: R1, R2, R3;

- filtre pentru impuritati mecanice, unul activ, unul de rezerva, montate în paralel;

- pompe booster, una activa, una de rezerva montate în paralel;

- instalatie de masurare a debitului de titei pompat;

- pompe centrifugale principale montate în serie, una activa, una de rezerva;

- statie de lansare godevil.

2. Descrierea partilor componente

Sistemul de automatizare cuprinde:

a) O bucla de reglare selectiva a presiunii din aspiratia si respectiv refularea pompelor principale cu functia de a evita aparitia cavitatii pompelor pe linia aspiratie si de a evita depasirea presiunii maxime admisibile a conductei de pe refularea pompelor;

b) O bucla de reglare a presiunii de pe linia de aspiratie cu functia de a permite degajarea produsului petrolier în rezervoare în cazul opririi accidentale a pompelor principale fara a periclita functionarea pompelor din amonte de aceasta statie;

c) Un sistem de interblocare automata cu functia de a proteja echipamentele dinamice în perioada pornirii acestora;

d) Un sistem de contorizare produs la intrarea în statie si unul la iesire din statie.

a) Bucla de reglare selectiva a presiunii din aspiratie, respectiv refularea pompelor principale, cuprinde un traductor de presiune PT montat pe colectorul de aspiratie de la care semnalul este transmis la un regulator electronic de presiune PIC, un alt traductor de presiune montat pe conducta de refulare a pompelor, ce transmite semnalul electric la un al doilea regulator electronic de presiune, un selector de semnal si un element de actionare (robinet de reglare cu motor).

Când presiunea titeiului în aspiratia pompei atinge o valoare care ar putea determina aparitia cavitatiei în conducta, robinetul cu motor este actionat astfel încât curgerea sa fie optima. Reglarea presiunii în colectorul de refulare se face prin comutarea selectorului pe pozitia a doua si actionarea robinetului cu motor astfel încât valoarea presiunii masurate de al doilea traductor sa nu depaseasca presiunea maxima admisibila în conducta.

b) O alta bucla de reglare formata dintr-un traductor de presiune, un regulator electronic si un robinet de reglare cu motor asigura mentinerea presiunii necesare pentru încarcarea titeiului în rezervoare.

c) Sistemul automat pentru protectia echipamentelor dinamice în perioada pornirii lor permite pornirea pompelor numai dupa ce titeiul din colectorul de aspiratie are presiunea minima necesara pentru functionarea optima a pompelor. Pâna la atingerea acestei valori, titeiul curge prin conducta de by pass a pompelor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistem de Protectie Automata.doc