Sistem de Urmarire prin Schimbarea Continutului Imaginii

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Sistem de Urmarire prin Schimbarea Continutului Imaginii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 45 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Koles Ioan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Calculatoare, Automatica, Electronica

Extras din document

Ce este supravegherea IP

Supravegherea IP este un sistem care oferă posibilitatea monitorizării şi înregistrării imaginilor şi/sau sunetelor cu ajutorul unui calculator pe care există Internet Protocol (IP) şi care este legat la o reţea de tipul Local Area Network (LAN) sau la Internet. O astfel de reţea simplă este compusă din:

- O cameră net (sau una analog cu un server video);

- Un switch;

- Un calculator pentru vizualizarea şi stocarea imaginilor;

- Soft de management video.

Spre deosebire de sistemele video analogice care folosesc cabluri analogice de la locaţia camerei până la calculator/server, camerele IP folosesc tehnologia reţelelor IP pentru a transporta informaţia. Semnalul audio sau video digitizat poate fi trimis oriunde prin reţele cu fir sau wireless.

Sistemul cu DVR pastreaza toate dezavantajele sistemelor analogice: cablare greoaie, interferente, bucle de masa. Cablarea a 16 camere analogice situate la distante de sute de metri nu este o operatie tocmai usoara. De multe ori dupa instalare trebuie schimbate pozitia camerelor, traseul cablurilor pentru a evita interferentele. În schimb, sistemul digital functioneaza pe reteaua deja existenta. Iar daca reteaua trebuie extinsa, exista componente standard (switchuri, huburi, cablu UTP) la preturi mici. Adio amplificatoare video active care uneori amplifica doar zgomotul ! Camerele IP ofera o imagine lipsita de zgomote si interferente !

Sistemul cu DVR depinde de calculator. Daca nu functioneaza calculatorul, nimic nu functioneaza ! Prin contrast, sistemul cu camere IP este un sistem distribuit, asemenea internetului. Daca o componenta cade, restul sistemului va functiona perfect.

În timp ce sistemele video analogice sunt uni-direcţionale, semnalul fiind transmis la calculator, semnalul video digital este bidirecţional (poate trimite şi primi informaţie). În plus sistemele bazate pe IP pot comunica cu diferite aplicaţii in paralel şi rula procese ca ţi detecţia mişcării sau transmiterea strem-urilor video. Un astfel de sistem pferă performaţe ridicate şi flexibilitate.

Acest sistem oferă o claritate excepţională şi poate completa fericit celelalte sisteme de alarmare (senzori de fum, vibraţii, etc).

El trebuie privit în principal ca o unelată de management care oferă rapid informaţii pentru conducere, pentru ca aceasta să poată lua decizii corecte, în timp real, pentru toate procesele monitorizate.

Avantajele sistemelor bazate pe camere video digitale IP sint:

- Posibilitatea de a monitoriza obiectivele dorite, practic de la orice distanţă, folosind reţeaua intranet a firmei (vpn-ul) şi/sau reţeaua internet.

- Calitatea imaginii este net superioară în sistem digital, nu se degradează, imaginea digitală este transmisă Motion-JPEG, MPEG4 sau H.264 până la 25-30 cadre pe secundă. Calitatea imaginilor este esenţială în sistemele de securitate pentru a putea identifica persoane sau obiecte implicate. Imaginile capturate de camerele analogice se degradează la fiecare conversie analog-digitală şi datorită cablurilor lungi. Cu cat semnalul analog e trimis mai departe cu atât devine mai slab. Într-un sistem digital imaginile din cameră sunt digitizate odata şi nu va mai fi nevoie sa fie supuse la alte conversii. Aceste imagini pot fi stocate mult mai uşor şi nu se deteriorează dacă sunt trimise pe distanţe lungi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistem de Urmarire prin Schimbarea Continutului Imaginii.doc

Alte informatii

Proiect practic realizat pe camera IP axis 206. Camera trebuie sa porneasca inregistrarea imaginilor pe HDD doar cand se modifica continutul imaginii. Deoarece camera nu are motion detection in soft ,trebuie facut din program. Pe langa aceasta mai este prezentata o parte teoretica despre camerele de supraveghere IP. Proiectul este la disciplina sisteme microprocesor in cadrul UAV Arad ,sectia Automatica si informatica aplicata