Sistem Informatic de Gestiune a Aprovizionarilor cu Materiale

Imagine preview
(4/10 din 7 voturi)

Acest proiect trateaza Sistem Informatic de Gestiune a Aprovizionarilor cu Materiale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 34 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Carstea Claudia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1. INTRODUCERE
2. ROLUL SISTEMULUI INFORMATIC ÎN VIATA ECONOMICA
2.1. Reguli de baza
2.2. Principalele etape de parcurs pentru realizarea unui system informatic
2.3. Aplicatia
2.3.1. Analiza structurala
2.3.1.1. Identificarea entitatilor
2.3.1.2. Identificarea atributelor
2.3.2. Crearea bazei de date
2.3.2.1. Crearea tabelelor
2.3.2.2. Queries
2.3.2.3. Formulare
2.3.2.4. Rapoarte
3. GESTIUNEA STOCURILOR DE MATERIALE
4. ORGANIZAREA COMPARTIMENTELOR UNEI UNITATI
4.1. Aprovizionarea
4.2. Nota de intrare receptie si constatare de diferente
4.3. Desfacerea – livrarea
5. CONCLUZIE

Extras din document

1. INTRODUCERE:

Societatea zilelor noastre se bucura de un timp al informatizari, informatizare ce in unele cazuri este chiar indispensabila. Astfel, intâlnim la tot pasul asa numitele „masinarii” ce ne usureaza munca prin a lor contributie si anume calculatoarele. Dar, trebuie subliniat faptul, ca un calculator este doar o masinarie care prelucreaza o serie de informatii pe care i le dam. Informatia fiind elementul cheie din acest intreg lant. De fapt, în practica întâlnim, printre altele, doua concepte legate de aceasta si anume: sistemul informational si sistemul informatic. Rolul sistemului informational fiind acela de a transmite informatia între diferite elemente. Asa cum ar fi în cadrul unei unitati economice, rolul sistemului informational este acela de a asigura persoanele din conducere cu informatii necesare pentru luarea diferitelor decizii economice sau de alta natura. Printre posibile activitati desfasurate în cadrul acestui sistem, pot fi enumerate: achizitionarea de informatii din sistemul de baza, completarea documentelor si transferul acestora între diferite compartimente sau centralizarea acestora. În cadrul sistemului informational, majoritatea activitatilor se pot desfasura cu ajutorul tehnicii de calcul. Se pot prelucra datele primare si apoi, rezultatul poate fi transferat mai departe, catre alt compartiment spre prelucrare. Transferul se poate face si pe cale electronica, prin intermediul nei retele de calculatoare sau cu ajutorul modemului. Acest ansamblu de elemente implicate în procesul de prelucrare si transmitere a datelor pe cale electronica alcatuiesc un sistem informatic. Astfel, aceste doua sisteme ne arata rolul si frumusetea informatici în viata noastra.

Voi încerca, desi nu în mod exhaustiv, sa scot in evidenta frumusetea limbajului informaticii în viata economiei, folosind ca suport anumite aplicatii referitoare la anumite activitati din sfera comerciala a întreprinderii ce asigura de fapt interfata acesteia cu mediul economic în ceea ce priveste intrarile sau functia de aprovizionare a materialelor.

In acest cadru al compartimentului de aprovizionare voi tine cont si de anumite etape principale de rezolvare a problemelor de stocare, atît cât priveste gestiunea lor, cât si pentru definirea modului de aprovizionare a unei societati. Astfel, voi pune accent pe organizarea compartimentului aprovizionare, tinand cont si de celelalte compartimente (contabilitate, financiar), pentru a scoate în evidenta elaborarea unei gestiuni eficace într-o întreprindere.

2. ROLUL SISTEMULUI INFORMATIC ÎN VIATA ECONOMIEI

Dezvoltarea si aplicarea tehnicii electronice în industrie a constituit factorul esential al acestui proces de revolutionare a întregii activitati economice. Rolul calculatoarelor s-a extins treptat de la functii tehnice de comanda si reglare a unor procese de executie la functii de control si dirijare a proceselor economice la nivelul unei societati. Extinderea ei în sfera activitatii economice a determinat o schimbare substantiala a conceptului despre întreprindere ca social-economica de productie. Întreprinderea moderna este privita într-o conceptie cibernetica asemenea unui organism biologic cu autoreglare, adica se comporta ca un organism viu, fiind alcatuit dint-o serie de organe, fiecare având de îndeplinit o anumita functie în ansamblul activitatii lucrative. Procesul conducerii întreprinderii reprezinta o activitate de sinteza în care sunt reunite doua elemente de baza: decizia si informatia. Aceste doua elemente formeaza sistemul informational.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistem Informatic de Gestiune a Aprovizionarilor cu Materiale.doc

Alte informatii

proiect prezentat la UGB Brasov, in 2007 la disciplina Sisteme Informationale si aplicatii informatice in administrarea afecerilor