Sisteme Informatice si Sisteme Informationale

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Sisteme Informatice si Sisteme Informationale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Popa Marian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

CUPRINS…..1
1. Sistemul informatic versus sistemul informational …..2
2. Modernizarea sistemelor informationale4
3. Sisteme informationale computerizate…5
4.Directii strategice în informatizarea sistemelor informationale ale întreprinderilor comerciale.7
5 Tipuri de sisteme informatice…..12
Bibliografie...16

Extras din document

1. Sistemul informatic versus sistemul informational de conducere

Un sistem informational este un ansamblu de oameni, echipamente, software, procese si date destinate sa furnizeze informatii active sistemului decizional, informatii necesare in elaborarea de solutii pentru problemele cu care se confrunta managerii agentilor economici. Sistemul informational face legatura intre sistemul de conducere si sistemul condus si este subordonat sistemului de conducere.

Sistemul informatic este o parte a sistemului informational, adica aceea parte care cuprinde culegerea, prelucrarea si transmiterea automata a datelor si informatiilor din cadrul sistemului informational.

Sistem informatic integrat – specific anumitor domenii de activitate – ex. sistem, ec, fin, bancar)este sistemul care asigura introducerea unica a datelor si prelucrarea multipla a acestora in functie de cele mai diversecerinte formulare de catre utilizatori.

Tehnologia informatiei este un termen contemporan care descrie combinatia de tehnologii de calcul – echipamente si software – cu tehnologia comunicatiei – retele de transmitere a datelor, imaginilor si vocii.

Sisteme informatice de gestiune – modelele de gestiune regrupeaza procedurile proprii ale unui domeniu. In activitatea practica sa pot identifica o serie de modele specifice domeniului, ca de exemplu: - tehnologiile de fabricatie, vanzarile specifice, contabil.

Sistemul informatic constituie în prezent un subiect amplu analizat în literatura de specialitate. Într-o forma simplista se poate considera ca, daca, într-un sistem informational predomina ca echipament mijloacele de automatizare, atunci acesta este denumit sistem informatic. Prin urmare, sistemul informational, având o sfera mai larga, include si sistemul informatic. De altfel, înca de la începutul deceniului ‘70 prin sstem informational se subîntelegea si sistemul informatic, adica ansamblul de mijloace - calculatoare, programe, fisiere . Prin sistem informatic se considera acea parte din sistemul informational în care prelucrarea este automata. Altfel spus, sistemul informatic, presupus parte integranta din cel informational, se refera la prelucrarea structurilor de informatie, pe când cel informational, la continutul lor. Un sistem informatic devine integrat atunci când pentru tot sistemul informational, prelucrarea este automata. În aceeasi ordine de idei, un punct de vedere este si acela al egalitatii sub care sunt privite cele doua notiuni ce se pot înlocui reciproc. Pentru întreprinderile comerciale române, un asemenea sistem trebuie privit ca o limita spre care este orientata evolutia sistemului informatic, si nu un obiectiv imediat. Conturarea opiniilor mentionate anterior a fost rezultatul unui proces istoric legat de evolutia tehnicilor de prelucrare a datelor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Informatice si Sisteme Informationale.doc

Alte informatii

spiru haret, master