Sisteme Informationale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Sisteme Informationale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 38 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Introducere 3
Cap.1 Proiectarea unei pagini web 4
1.1. Ce este un site web? 4
1.2. Care sunt avantajele unei pagini web? 4
1.3. Ce este HTML? 5
1.4. Cum se realizeaza o pagina web? 6
Cap. 2 Promovarea activitatilor turistice prin web 22
2.1. Webmarketing 22
2.2. Publicitatea pe Internet 29
Cap. 3 Studiu de caz – TravelWeb 33
3.1. Cum functioneaza TravelWeb? 34
3.2. Clientii TravelWeb 35
Concluzii 37
Bibliografie 38

Extras din document

INTRODUCERE

Am ales aceasta tema deoarece consider ca in ziua de astazi Internetul reprezinta un lucru foarte important si este extrem de folosit de catre toate categoriile de oameni din toata lumea, continand vaste informatii despre toate domeniile posibile.

Internetul este o retea compusa din retele de calculatoare din toata lumea, intr-o continua expansiune, care schimba radical modul de comunicare in lumea contemporana. Internetul este o uriasa biblioteca, un instrument de corespondenta rapida, un nou mediu de publicare si un mijloc de difuzare mondiala a informatiei. Este o inventie geniala acest mod de comunicare electronica: simplu, democratic, interactiv, capabil - cel putin potential - sa inlature discriminarea geografica. Nu mai conteaza daca te afli intr-o localitate indepartata sau intr-o metropola: ai acces egal la aceleasi surse de informare.

Cand te-ai conectat la Internet, calculatorul tau devine o extensie a ceea ce apare ca un calculator gigant, un calculator cu ramuri pretutindeni in lume. In realitate, calculatorul tau "comunica" simultan cu un alt calculator sau cu milioane de calculatoare din lume. Zeci de mii de retele pretutindeni pe globul pamantesc se interconecteaza, schimband informatii intre ele; milioane de oameni folosesc acest sistem in fiecare zi.

In ultima vreme, mai nici o afacere care aspira la rezultate cat mai bune si faima nu poate rezista fără a avea o prezenta, măcar simbolica, pe Internet. Un website de firma minimal, în care afacerea sa fie prezentata pe scurt, reprezintă o cerinţă elementara. Deja, imposibilitatea de a găsi date in lumea virtuala echivalează cu scăderea drastica a numărului de clienţi. Obiceiurile de lucru în afaceri se modifică odată cu schimbările aduse de noile tehnologii.

Abordarea promovării turistice în noua ordine mondiala are câteva specificităţi care fac aceasta activitate atât dificila, cat si provocatoare pentru operatorul turistic român in încercarea sa de a-si promova afacerea dincolo de limitele regiunii. Cea mai importanta este mobilitatea ridicata a populaţiei de turişti – regiunile de provenienţa acoperă, practic, întregul glob.

- 3 -

CAP. 1 PROIECTAREA UNEI PAGINI WEB

1.1. Ce este un site web?

Un site web este definit ca o entitate virtuala si reprezinta totalitatea informatiilor si serviciilor care sunt asociate cu un nume de domeniu internet. Puteti prezenta serviciile si produsele pe care le oferiti si in general puteti prezenta orice informatie doriti, oricarui potential client. Site-ul functioneaza 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, fara nici o interventie sau efort din partea dvs.

Continutul este stocat intr-o anumita forma, astfel incat utilizatorii de Internet sa poata vizualiza informatiile. Vizualizarea unui site se face folosind un program numit browser (Internet Explorer, Netscape, Opera, etc.) care este instalat in calculatorul vizitatorului.

Din punct de vedere tehnic, site-ul este o adresa de Internet de tipul www.nume-domeniu.ro care este gestionata de un furnizor de servicii de gazduire (hosting).

1.2. Care sunt avantajele unei pagini web?

Pagina web are avantajul unei distributii gratuite, globale si care se realizeaza instantaneu. Vi se pare putin? Atunci adaugati ca mesajul transmis poate fi modificat fara costuri, ori de cate ori este nevoie, in cateva minute sau secunde. Mesajul nu este un simplu anunt pe hartie, el poate lua forma unei prezentari multimedia cu sunet, animatii, creare de elemente inteligente care dau culoare si putere de convingere mesajului dumneavoastra. Prin site-ul web se poate sugera o atmosfera deosebita, se poate explica amanuntit un produs foarte complex sau poate reflecta standarde de organizare si calitate. Site-ul web trebuie privit de la bun inceput cu seriozitate. Pentru a-l putea transforma intr-o masinarie eficienta element eficient de advertising, vanzari dar si de comunicare cu clientii.

- 4 -

Avantajele unui site web se pot evidential astfel :

- Costuri scazute de marketing prin micsorarea costurilor legate de distribuirea informatiilor, avand in vedere ca plasarea informatiilor pe web si trimiterea lor catre clienti este cu mult mai putin costisitoare decat tiparirea si trimiterea lor prin posta.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Informationale.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “GEORGE BARITIU” FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE ECONOMIA COMERTULUI TURISMULUI SI SERVICIILOR