Smart city and intelligent house

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 7881
Mărime: 624.44KB (arhivat)
Publicat de: Iuliana D.
Puncte necesare: 7
Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica
Academia de Studii Economice, Bucuresti

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. MATERIAL ȘI METODĂ 4
  3. Smart city 4
  4. Descoperiri cheie 7
  5. Obiectivele inițiativei vs. rezultatele 8
  6. Criterii de selecție a proiectelor și strategie de eșantionare 9
  7. Intelligent house 10
  8. REZULTATE 14
  9. Smart city 14
  10. Intelligent house 15
  11. DISCUȚII 18

Extras din proiect

INTRODUCERE

Acest raport a fost comandat de către Comitetul pentru industrie, cercetare și energie al Parlamentului European, pentru a furniza informații de bază și consiliere membrilor săi despre orașele și casele inteligente din UE și pentru a explica modul în care funcționează mecanismele existente, în special în raport cu obiectivele UE.

Populația urbană a lumii este de așteptat să se dubleze până în 2050 . În 2030, șase din zece persoane vor locui într-un oraș și până în 2050 această cifră va ajunge la șapte din zece. În termeni reali, numărul locuitorilor din mediul urban crește cu aproape 60 de milioane de persoane în fiecare an. Pe măsură ce planeta devine mai urbană, orașele trebuie să devină mai inteligente.

Urbanizarea majoră necesită metode noi și inovatoare de a gestiona complexitatea vieții urbane; solicită noi modalități de abordare a problemelor legate de supraaglomerare, consumul de energie, gestionarea resurselor și protecția mediului.

În acest context, orașele inteligente nu apar doar ca modalitate inovatoare pentru viața urbană viitoare, ci ca o strategie-cheie pentru combaterea sărăciei și a inegalității, a șomajului și a gestionării energiei.

Exemple de orașe inteligente vin în mai multe variante, dimensiuni și tipuri. Acest lucru se datorează faptului că ideea orașului inteligent este relativ nouă și evoluează, iar conceptul este foarte larg. Fiecare oraș este unic, cu propria cale istorică de dezvoltare, caracteristici actuale și dinamică viitoare. Orașele care se numesc "inteligente" sau sunt etichetate ca atare de către alții, variază enorm.

Casele inteligente constituie o ramură a computerelor omniprezente care implică încorporarea inteligenței în locuințe pentru confort, asistență medicală, siguranță, securitate și conservarea energiei. Sistemele de monitorizare de la distanță sunt componente comune ale caselor inteligente, care utilizează tehnologii de telecomunicații și web pentru a asigura controlul la distanță de la domiciliu și pentru a sprijini pacienții de la distanță de la centre de asistență specializate. Locuințele inteligente oferă o calitate mai bună a vieții prin introducerea unui sistem de control automatizat și a unor servicii de asistență.

Kyushu Electric, ca un utilitar energetic care se confruntă cu probleme energetice și de mediu care au devenit tot mai evidente, a construit o "casă inteligentă"

Ideea din spatele creării casei inteligente este de a reflecta asupra generației următoare împreună cu clienții și de a oferi un stil de viață foarte convenabil, în timp ce ne punem în poziția clientului.

În această casă, cu aceste cuvinte-cheie "viața confortabilă cu Eco & Web", stabilind tonul, desfășurăm cercetări și activități de dezvoltare ecologice și economice, modalități de utilizare a energiei electrice în căminul viitorului din perspective noi.

Folosind cea mai bună metodă de avansare a tehnologiei informației, lucrăm pe teme de cercetare precum economisirea energiei, energia regenerabilă și tehnologiile ecologice pentru a anticipa nevoile viitoare. În plus, Casa Inteligentă va fi utilizată pe scară largă ca un loc pentru companiile noastre din grup să dezvolte tehnologia și să efectueze teste demonstrative.

MATERIAL SI METODA

Smart city

Evoluția conceptului Smart City este modelată printr-o combinație complexă de tehnologii, factori sociali și economici, aranjamente de guvernanță și factori de politică și de afaceri. Prin urmare, implementarea conceptului Smart City urmează trasee foarte variate, în funcție de politicile, obiectivele, finanțarea și domeniul de aplicare al fiecărui oraș.

Un studiu comandat de Comisia pentru industrie, cercetare si energie din Parlamentul European, in 2011, arata ca inca de la vremea respectiva din 468 de orase cu peste 100.000 de locuitori din UE, 240 aveau cel putin o caracteristica de tip smart cities.

In 2011, tarile care aveau cele mai multe orase "smart" erau Marea Britanie, Spania si Italia.

“Este important de mentionat ca practic toate orasele din statele membre nordice pot fi caracterizate ca orase inteligente, precum si majoritatea oraselor din Italia, Austria, Olanda si aproximativ jumatate din orasele britanice, spaniole si franceze. Germania si Polonia au relativ putine orase inteligente. Tarile din Europa de Est au in general o incidenta mai mica a oraselor inteligente decat restul UE", se arata in studiul din 2011.

Studiul identifica 6 caracteristici ale oraselor inteligente:

- Smart Governance;

- Smart Economy;

- Smart Mobility;

- Smart Environment;

- Smart People;

- Smart Living.

Aceste șase caracteristici sunt implementate de o serie de studii pentru a dezvolta indicatori și strategii de dezvoltare Smart City.

Cadrul vizează captarea dimensiunilor-cheie ale orașelor inteligente europene descrise mai sus, păstrând în același timp simplitatea prin specificarea unui număr relativ mic de caracteristici care definesc aceste inițiative și acoperă gama de proiecte existente.

La definirea unui oraș inteligent în studiul de față, cel puțin una dintre cele șase caracteristici trebuie să fie prezentă într-un anumit proiect sau inițiativă Smart City.

Caracteristicile utilizate pentru clasificarea orașelor inteligente includ domeniile abordate de inițiativele Smart City și ilustrează varietatea proiectelor și orașelor inteligente din statele membre ale UE.

Acestea sunt, pur și simplu, scopurile la care părțile interesate participă la o inițiativă. Noi numim mijloacele prin care aceste scopuri sunt atinse componente.

Dacă, de exemplu, caracteristica unei inițiative este Smart Environment, componentele pot fi diferite tehnologii de mediu.

Termenul "componente" acoperă o gamă largă de activități, resurse și metode; unele sunt pre-existente, în timp ce altele sunt asamblate sau chiar create pentru proiecte specifice. Pentru a

interpreta designul și contribuțiile potențiale ale Orașelor inteligente și portofoliului de inițiative pe care le organizează, este util să analizăm modul în care caracteristicile și initiativele componentelor lor aliniaza obiectivele Strategiei Europa 2020. Cele mai des intalnite initiative la vremea respectiva au fost cele legate de mediu si mobilitate, care se regaseau in 33% si respectiv 21% dintre proiectele intalnite.

Studiul concluziona ca initiativele de tip smart-city ajuta orasele sa atinga obiectivele din strategia Europa 2020.

Preview document

Smart city and intelligent house - Pagina 1
Smart city and intelligent house - Pagina 2
Smart city and intelligent house - Pagina 3
Smart city and intelligent house - Pagina 4
Smart city and intelligent house - Pagina 5
Smart city and intelligent house - Pagina 6
Smart city and intelligent house - Pagina 7
Smart city and intelligent house - Pagina 8
Smart city and intelligent house - Pagina 9
Smart city and intelligent house - Pagina 10
Smart city and intelligent house - Pagina 11
Smart city and intelligent house - Pagina 12
Smart city and intelligent house - Pagina 13
Smart city and intelligent house - Pagina 14
Smart city and intelligent house - Pagina 15
Smart city and intelligent house - Pagina 16
Smart city and intelligent house - Pagina 17
Smart city and intelligent house - Pagina 18
Smart city and intelligent house - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Smart city and intelligent house.docx

Alții au mai descărcat și

Servicii Publice Online - Descriere Site E-guvernare.Ro

Ce este E-guvernarea? E-guvernarea (e-government) reprezintă optimizarea continuă a furnizării serviciilor, participării și guvernării prin...

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Ai nevoie de altceva?