Software în audit - asistent auditor - SAGA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 2 fișiere: docx, pptx
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 1746
Mărime: 3.44MB (arhivat)
Publicat de: Catinca Simion
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tugui Alexandru
Universitatea Al. Ioan Cuza Iasi Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor Mastere complementare Specializarea CACG, anul 2

Cuprins

  1. Prezentarea generala a softului Asistant Auditor – SAGA 2
  2. Facilitati si functionalitati importante ale Asistent Auditor 3
  3. Arhitectura sistemului si cerinte minime hard 5
  4. Procesul sau fluxul de lucru 6
  5. Prezentarea unui modul de lucru 7

Extras din proiect

1.Prezentarea generala a softului Asistant Auditor – SAGA

Datorita descoperirilor din domeniul informaticii tehnica folosita in auditarea situatiilor financiare a devenit una facila. Multitudinea programelor de auditare usureaza munca depusa multumita facilitatilor pe care le ofera aceste programe in functie de necesitatile avute de auditori.

In sprijinul auditorilor piata software-urilor din Romania pune la dispozitia utilizatorilor o gama diversificata de programe de auditare. Printre acestea se numara si programul Asistant Auditor ce se adreseaza auditorilor financiari atestati legal cat si celor in curs de dobandire a acestei calitati.

Pentru utilizatorii atestati legal acest soft poate sta la baza exercitarii misiunilor de auditare a situatiilor financiare ce apartin societatilor comerciale.

Pentru utilizatorii in curs de dobandire a calitatii de auditori financiari soft-ul poate constitui un ghid practic pentru initializarea in domeniul in care vor activa.

Acest program are la baza normele de audit emise de CAFR si reprezinta indrumarul practic de realizare a activitatii de audit ce stau la dispozitia utilizatorilor cu urmatoarele functii:

- Posibilitatea culegerii, structurarii si stocarii informatiilor generale specifice fiecarui client in modulul „Date permanente despre client”, organizand dosarele informatizate specifice;

- Structurarea etapelor de lucru conform sectiunilor prevazute in normele de audit din cadrul auditului financiar propriu-zis in submodulele independente prevazute in modulul „Audit curent”, evidentiind corelatii, implicatii posibile si organizarea dosarelor informatizate specifice;

- Furnizarea dupa introducerea balantei a unei situatii privind principalele elemente patrimoniale si calculul unor indicatori economici specifici;

- Completarea raportului anual catre CAFR

Asitent Auditor este un soft accesibil tuturor categoriilor de utilizatori deoarece:

- Are un pret accesibil si poate fi achizitionat online;

- Are meniul in limba romana si nu presupune cunoasterea termenilor specifici in audit intr-o limba straina;

- Interfata cu utilizatorul este prietenoasa;

- Este usor de folosit: informatiile din brosura de prezentare ofera instructiuni clare cu privire la folosirea programului in auditare.

Asistent Auditor ofera posibilitatea stocarii informatiilor permanente despre client si demersul metodic al principalelor etape din cadrul lucrarilor de audit in mod organizat.

2.Facilitati si functionalitati importante ale Asistent Auditor

Softul Asistent Auditor ofera functiuni standardizate precum: Adaugare, Deschidere, Stergere. Aceste functiuni se realizeaza in acelasi mod pentru toate tipurile de operatii pe care utilizatorul le efectueaza.

Adaugare – aceasta functie permite utilizatorului sa scrie datele necesare in momentul in care apare o noua fereastra peste cea existenta. Completarea datelor se face din campul Activ-implicit iar la apasarea tastei Enter se va activa automat campul urmator.

Programul ofera posibilitatea de a se completa automat unele campuri cu datele introduse anterior in soft, aceste campuri avand culoarea gri. In tabelele in care urmeaza sa se introduca date, celulele galbene indica faptul ca nu pot fi completate direct pe ecran iar celulele albe permit completarea directa pe ecran.

Deschidere – aceasta functie se activeaza la un dublu clik pe linia de modificat sau un clik pe butonul Deschidere, urmand sa se deschida fereastra in care s-au inregistrat datele ce trebuiesc a fi modificate.

Stergere – permite eliminarea unor date anterior introduse sau generate printr-un clik pe butonul Stergere sau prin apasarea tastei Backspace cand cursorul se afla pe linia de modificat. Odata realizata stergerea, informatia nu mai poate fi recuperata sau restaurata.

Preview document

Software în audit - asistent auditor - SAGA - Pagina 1
Software în audit - asistent auditor - SAGA - Pagina 2
Software în audit - asistent auditor - SAGA - Pagina 3
Software în audit - asistent auditor - SAGA - Pagina 4
Software în audit - asistent auditor - SAGA - Pagina 5
Software în audit - asistent auditor - SAGA - Pagina 6
Software în audit - asistent auditor - SAGA - Pagina 7
Software în audit - asistent auditor - SAGA - Pagina 8
Software în audit - asistent auditor - SAGA - Pagina 9
Software în audit - asistent auditor - SAGA - Pagina 10
Software în audit - asistent auditor - SAGA - Pagina 11
Software în audit - asistent auditor - SAGA - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Software in Audit - Asistent Auditor - SAGA
    • software in audit saga.docx
    • Software in audit.pptx

Alții au mai descărcat și

Referat Program Contabil

1. Introducere SAGA C. este o solutie care permite informatizarea activitatii contabile pentru firme mici si mijlocii, cabinete de contabilitate...

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Ai nevoie de altceva?