Strategie de marketing pentru promovarea unui produs - Bitdefender

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Strategie de marketing pentru promovarea unui produs - Bitdefender.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Capitolul I. Introducere.3
I.1 Rezumatul executiv.3
I.2 Obiective.4
Capitolul II. Analiza mediului.5
II.1 Audit extern de marketing.5
II.1.1 Macromediul.5
II.1.1.1 Mediul socio-cultural.5
II.1.1.2 Mediul economic.5
II.1.1.3 Mediul tehnologic.5
II.1.1.4 Mediul politico-legislativ.6
II.1.1.5 Mediul natural.6
II.1.2 Micromediul.6
II.1.2.1 Firma.6
II.1.2.2 Furnizori.8
II.1.2.3 Intermediari.8
II.1.2.4 Clienţii.8
II.1.3 Piaţa.8
II.1.3.1 Aspecte generale ale pieţei.8
II.1.3.2 Cererea.8
II.1.3.3 Oferta.9
II.1.3.4 Preţul.9
II.1.4 Concurenţa.9
II.1.4.1 Liderul pieţei.9
II.1.4.2 Concurenţii pietei.9
II.1.4.3 Specialiştii pieţei.10
II.1.4.4 Fuziuni şi achiziţii.12
II.2 Auditul intern de marketing.12
II.2.1 Organizarea activităţii de marketing.12
II.2.2 Strategiile de marketing.12
II.2.3 Cifra de afaceri.13
Capitolul III. Analiza S.W.O.T.15
Capitolul IV. Concluzii.16
Bibliografie.17

Extras din document

I. Introducere

În anii '90, doi antreprenori, matematicieni de profesie, şi-au înfiintat o companie de software care livra produse pe piaţa franceză. Din cauza că dischetele pe care era stocat software-ul veneau adesea virusate, Florin şi Mariuca Talpes s-au gândit la crearea unui produs antivirus în primul rând pentru a-şi proteja produsele, şi abia apoi ca o afacere destinată utilizatorilor pe scară largă. Sub numele iniţial "AVX", software-ul de securitate a fost redenumit în 2001 pentru a intra pe piaţa globală.

Numele Bitdefender a apărut în urma unui brainstorming al echipei, pe atunci de zeci de ori mai mică decât în prezent, când numără peste 650 de angajaţi în SUA, Marea Britanie, Spania, Germania, Danemarca, Dubai şi Romania.

I.1 Rezumatul executiv

Pornită ca o afacere de familie, Softwin s-a transformat în 15 ani într-o multinaţională ce deţine cel mai cunoscut brand al IT-ului românesc: BitDefender. Pe fondul orientării structurale către servicii a industriei de IT impunerea unui produs autohton pe o piaţă globală este o provocare pentru orice manager. Mai mult când produsul este dezvoltat şi susţinut de know-how şi finanţare internă rezultatul se trasformă în performanţă. Conştient de limitările dar şi de potenţele noastre ca naţie, Florin Talpes, omul care a format şi conduce echipa Softwin are ambiţii ridicate: trasformarea într-un grup de firme, listarea la Bursă, dezvoltarea de noi produse.

BitDefender® a luat fiinţă în Bucureşti, România, în anul 2001, ca urmare a unei campanii de rebranding. "Antivirus is not enough; BitDefender: secure your every bit.", înainte de asta antivirusul numindu-se AVX. A urmat o ascensiune rapidă, BitDefender devenind antivirusul numărul unu cu o cerere considerabilă pentru produsele sale în întreaga Europă şi nu numai.

La începutul lui 2003 ca urmare a tendinţei de dezvoltare, BitDefender îşi deschide primele filiale în Spania şi Germania. Tot în anul 2003 Bitdefender înregistrează 10 milioane de dolari din vanzări la nivel mondial.

Se deschide pe parcursul anului 2004 în SUA a treia filială externă a BitDefender. Peste 40.000.000 de utilizatori de Internet din lumea întreagă sunt protejaţi de tehnologiile BitDefender.

În 2005 BitDefender devine lider de piaţă pe segmentul de vânzări în magazine în Franţa, cu o cotă de piaţă estimată la 30%. Al 10-lea an consecutiv de creştere BitDefender,

cu o rată medie anuală de peste 200%. Soluţiile BitDefender ocupă locul 6 la nivel mondial pe segmentul consumer. În următorul an BitDefender are o creştere a vânzărilor de 70%, iar soluţiile sale sunt prezente în peste 5000 de mari magazine de pe cele 6 continente.

În anul 2007 se produce separarea grupului BitDefender de SOFTWIN. Odată cu un nou an de creştere susţinută, BitDefender vizează 2% din piaţa mondială de antivirus precum şi listarea la una dintre marile burse internaţionale în 2008-2009. Desfăşurându-şi activitatea la nivel global, compania oferă acum protecţie superioară împotriva pericolelor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali şi companii prin intermediul punctelor sale de lucru din România, Statele Unite, Marea Britanie, Germania şi Spania, bucurându-se de o prezenţă masivă şi pe alte pieţe.

BitDefender® este un pionier în domeniul soluţiilor de securitate, gata să intre în competiţie cu cele mai mari nume în domeniul tehnologiei, prin integrarea unor soluţii de securitate pe mai multe niveluri, una dintre acestea fiind deja recunoscută de revista PC World ca "#1 Best Buy" în martie 2006.

Printre realizări se numără combinarea unei soluţii antivirus clasice şi eficiente cu protecţia firewall în iunie 2001, tehnologia de blocare pe bază comportamentală tot în iunie 2001 şi, în sfârşit, protecţia proactivă cu ajutorul tehnologilor bazate pe scheme generice, în septembrie 2002. Datorită excelenţilor programatori din cadrul companiei, continuă dezvoltarea unei tehnologii robuste şi a unei excelente viteze de reacţie faţă de noii viruşi, spre satisfacţia atât a utilizatorilor individuali, cât şi a companiilor care le sunt clienţi.

Produsele BitDefender® pot fi folosite pe diverse platforme— Windows, Linux sau FreeBSD.

Fisiere in arhiva (1):

  • Strategie de marketing pentru promovarea unui produs - Bitdefender.pdf

Bibliografie

[1]. Povestea celui mai răspândit brand românesc în lume.Bitdefender, http://m.ziare.com/internet-si-tehnologie/povestea-celui-mai-raspandit-brand-romanesc-in-lume-1345008
[2]. Plan de marketing. Bitdefender, http://biblioteca.regielive.ro/proiecte/marketing/plan-de-marketing-bitdefender-229205.html
[3]. Conducerea. BitDefender, http://www.bitdefender.ro/support/
[4]. Tehnologii. BitDefender, http://ro.wikipedia.org/wiki/BitDefender
[5]. Evoluţia afacerilor BitDefender, http://www.wall-street.ro/special/romania-descopera-bursa/156154/bitdefender-cea-mai-listata-societate-romaneasca-cand-isi-va-scoate-talpes-compania-in-lumina-reflectoarelor.html