Structuri de Date

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Structuri de Date.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Introducere.3.
Descrierea problemei.3.
Descrierea solutiei.4.
Schema logica.5.
Textele sursa.6.
Analiza solutiei.16.
Concluzii .18.
Bibliografia .18.

Extras din document

. INTRODUCERE:

Scopul acestei lucrari este acela de a aprecia avantajele si dezavantajele folosirii unei anumite structuri de date .

Structurile de date folosite, in cazul aplicatei de fata, sunt: masivul, lista dublu înlantuita si fisierul. Pe aceste structuri de date se memoreaza datele ce tin de rezolvarea problemei financiar -contabile SALARIZAREA. Operatiile realizate pe fiecare structura sunt: adaugarea, stergerea, pontajul zilelor de lucru si de concediu, tiparirea fluturasilor si sortarea articolelor(aceasta operatie ne ajuta la compararea timpilor de lucru pe fiecare structura in parte). Fiecare din aceste operatii pune in evidenta caracteristicile structurii folosite.

Alegerea acestei teme este determinata de multitudinea formelor de stocare a datelor in memoria RAM a calculatorului si de necesitatea aprecierii acestora prin intermediul unor indicatori ,cum ar fi: timpul de rulare pentru fiecare operatie in parte, numarul de instructiuni pentru fiecare operatie ,memoria ocupata in cazul structurilor folosite.

Nu stiu daca modul meu de evaluare a structurilor folosite este cel mai fericit dar sper sa formeze o imagine sumara asupra structurilor de date.

. DESCRIEREA PROBLEMEI:

Scopul acestei lucrari este evaluarea comparativa a masivului, listei si fisierului. Pentru a le putea compara efectuez aceleasi operatii in aceleasi conditii pe structurile de date mai sus amintite. Folosirea structurilor de date este asociata cu operatiile asupra unor date de tip articol, operatiile efectuate fiind având ca rezultat adaugarea, stergerea, modificarea, sortarea si listarea articolelor sub anumite forme.

Se urmareste evaluarea structurilor prin obtinerea unor timpi de executie, prin operatia de sortare pe fiecare varianta in parte, prin gestionarea spatiului de memorie, de cod si de date, ocupat pe fiecare implementare a operatiilor, prin numarul de linii sursa necesare realizarii unei anumite variante, prin obtinere unor timpi de compilare.

. DESCRIEREA SOLUTIEI:

Pentru realizarea scopului propus, acela de evaluare a unor structuri de date am folosit o serie de proceduri si functii din unitul DOS cat si un utilitar pus la dispozitie de BORLAND PASCAL, si anume TURBO PROFILER.

Pentru ca indicatorii obtinuti sa fie fideli versiunii alese, in fiecare caz datele se citesc dintru-un fisier creat anterior. Astfel se evita timpii morti in cazul introducerii de la terminal.

Evaluarea variantelor am facut-o prin doua variante pentru a face o comparatie cat mai buna intre structurile de date folosite.

Prima varianta foloseste procedura DOS GETTIME() pentru a returna timpul sistemului. Apoi am facut o comparatie între timpul luat din sistem înaintea sortarilor si timpul de dupa sortari. Tinând cont de rapiditatea de executie a sistemului si de numarul destul de mic de articole din fisier, aceasta metoda nu mi-a fost suficenta. Cea de-a doua varianta are la baza lansarea programului TPROF ce are ca parametru in linia de comanda, pe rând, fiecare din cele trei variante. Indicatorii rezultati in urma fiecarei lansari sunt:

. Timpi de executie pentru fiecare operatie

. Frecventa apelurilor fiecarei proceduri in cadrul unei variante

. Timpul total de executie al implementarii

. Procentajul timpului de executie al unei operatii in cadrul timpului total de executie al unei variante

. Procentajul apelurilor unei operatii raportat la numarul total de apeluri

In urma fiecarei rulari a programului TPROF toate aceste statistici sunt trecute intr-un fisier text ce poate fi vizualizat cu orice editor de texte. Tot in acest fisier sunt trecute rezultatele compilarii fiecarei variante, si anume:

. Numarul de linii compilate

. Timpul de compilare

. Spatiu afectat codului

. Spatiu afectat datelor

Fisiere in arhiva (1):

  • Structuri de Date.doc