Transmisia Automata a Autovehiculelor

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Transmisia Automata a Autovehiculelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Maria Cocu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Transmisia Automata

INTRODUCERE

De curand logica fuzzy se aplica din ce in ce mai mult in domeniul controlului vehiculelor. Aplicatiile cuprind transmisia automata, controlul motorului, controlul navigatiei, antideraparea la franare, si conditionarea aerului, printe altele. Aceasta lucrare se concentreaza asupra controlului transmisiei automate.

TRANSMISIA AUTOMATA: MODELUL FUNDAMENTAL

Schema unui sistem de transmisie automat fundamental este prezentata in Figura 1. Logica fuzzy logic este folosita pentru a oferi cea mai buna selectie a vitezelor. Cele patru variabile de intrare ale unitatii de inferenta fuzzy sunt semnalele senzor pentru masina. Folosind acceleratia, viteza vehicolului, turatia motorului, sarcina motorului, unitatea de inferenta fuzzy determina un comutator, in exemplul nostru, treapta de viteza, pentru masina.

Figura 1 Sistemul Transmisiei Automate

Definirea variabilelor de intrare/iesire

Pentru a crea o unitate de inferenta fuzzy, trebuie sa definim mai intai variabilele lingvistice (functiile de apartenenta) pentru variabilele de intrare si de iesire. In figurile 2, 3, 4, 5 si 6 sunt exemplificate aceste variabile lingvistice. Variabila de iesire comutator foloseste o functie de apartenenta de tip singleton deoarece TVFI (Truth Value Flow Inference) este cea mai preferata metoda de defuzzificare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Transmisia Automata a Autovehiculelor.doc

Alte informatii

un proiect realizat in Fuzzy Clips