Polenul si caracteristicile anorganice ale mierii uniflorale din Bulgaria

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Polenul si caracteristicile anorganice ale mierii uniflorale din Bulgaria.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Chimie Anorganica

Extras din document

Introducere

Mierea uniflorală este un tip de miere produsă în mod predominant din nectarul unei singure specii de plante.Aceasta este mai valoroasă şi are preţuri mai ridicate comparativ cu mierea multiflorală.

Originea botanică influenţează într-o mare măsură calitatea mierii, precum şi caracteristicile fizice şi chimice. Deosebirea mierii uniflorale de cea multiflorală poate fi dificilă întrucât factori multipli influenţează compoziţia mierii.

Clasificarea mierii uniflorale trebuie să includă analize microscopice, fizico-chimice şi elementare, limitele variind de la ţară la ţară şi pot duce la întâmpinarea unor dificultăţi în ce priveşte comerţul internaţional de miere unfilorală.

Scopul acestui studiu este să definească conţinutul de apă al parametrilor melissopalynologici şi fizico-chimici, pH-ul şi conductivitatea electrică dar şi caracteristicile elementare ale mierii uniflorale bulgare, să compare aceste date cu cele obţinute din regiunile europene.

Materiale şi metode

Mai mult de 200 de mostre de miere au fost obţinute, cele mai multe din ele direct de la apicultorii din Bulgaria, culegerea lor s-a realizat în perioada 2006-2009.

Doar 36 de mostre au fost identificate ca şi miere uniflorala luând în calcul caracteristicile melissopalynologice şi pe ele se axează lucrarea.

Mostrele au fost examinate prin prisma proprietăţilor fizici-chimice şi elementare. Caracteristicile organoleptice (culoare si stare fizica) au fost descrise de analiza senzoriala.

Analiza melissopalynologică

Metoda descrisa de Louveaux si altii a fost urmata in pregatirile de laborator si analiza calitativa melissopalynologică.Odata cu identificarea polenului, toate elementele manei (algae and fungal=alge si elemente fungice) au fost numarate.

Frecventa tipurilor de polen a fost exprimata ca procent din suma polenului (PN), care include boabe de polen ce provin numai de la plante producatoare de nectar. Pentru a fi considerata uniflora, o mostra de miere trebuie sa contina cel putin 45% din polenul corespunzator (Pd).

Polenul anumitor specii de plante poate fi: foarte reprezentat sau slab reprezentat in cadrul mierei, asadar valorile procentuale diferite indica mierea ca fiind uniflorală. Pentru analizele cantitative, a fost urmata metoda descrisa de MOAR, in anul 1985.

Tabletele ce contineau un numar cunoscut de spori de Lycopodium spp. au fost adaugate esantionului. Concentratia absoluta de polen dintr-un gram de miere a fost derivata din raportul de polen total x sporii Lycopodium adaugati la numarul de spori Lycopodium numarati.

Fisiere in arhiva (1):

  • Polenul si caracteristicile anorganice ale mierii uniflorale din Bulgaria.pptx