Cercetare de Marketing Privind Produsul Coca-Cola al Societatii Comerciale HBC Coca-Cola Romania SRL

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Cercetare de Marketing Privind Produsul Coca-Cola al Societatii Comerciale HBC Coca-Cola Romania SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Chimie Generala

Cuprins

1. Prezentarea firmei S.C. Coca-Cola HBC România S.R.L. 2
a. Denumire și scurt istoric 2
b. Obiectul de activitate 3
c. Structura organizatorică 3
d. Concurenți 4
e. Furnizorii 5
f. Intermediari de marketing 6
g. Segmentele de piață ale organizației 6
2. Produsul : Coca-Cola 7
3. Proiectarea chestionarului privind părerea consumatorilor asupra produsului ales 8
4. Populația cercetată 11
5. Interpretarea datelor 11
6. Concluzii 16
7. Bibliografie 17

Extras din document

1. Prezentarea firmei S.C. Coca-Cola HBC România S.R.L.

a. Denumire și scurt istoric

Compania Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic Bottling Company, asigură pentru produsele Coca-Cola îmbutelierea, distribuția, vânzarea și marketingul operațional, fiind lider pe piața băuturilor non-alcoolice din România.

Coca-Cola HBC România este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România și îmbuteliator francizat al Companiei Coca-Cola.

Compania noastră deservește aproximativ 22 milioane de oameni. Producem și distribuim un portofoliu unic de mărci comerciale de calitate, realizând cu pasiune activările de marketing de pe piață și demonstrând leadership în responsabilitatea socială corporativă.

Prima rețetă Coca-Cola a fost inventată în Columbus, Georgia, de către John Stith Pemberton, inițial ca un cocawine numit Pemberton's French Wine Coca în 1885. El se poate să fi fost inspirat de succesul formidabil al cocawine-ului creat de europeanul Angelo Mariani, Vin Mariani.

Primele vânzări au fost la Jacob's Farmacy din Atlanta, Georgia, pe 8 mai, 1886. A fost vândută inițial ca un medicament brevetat pentru cinci cenți. Pemberton a susținut că băutura Coca-Cola a vindecat multe boli, inclusiv dependența de morfină, dispepsia, neurastenia și durerile de cap. Pemberton a publicat prima reclamă pentru băutură pe 29 mai a aceluiași an, în Atlanta Journal. În primele opt luni doar nouă băuturi au fost vândute zilnic.

În 1888 au existat pe piață trei versiuni de Coca-Cola vândute separat de trei firme. În același timp, fiul lui Pemberton, Charley Pemberton a început să vândă propria versiune a produsului.

Coca-Cola a fost vândută în sticle, pentru prima data pe 12 martie 1894. Cutiile de Coke au apărut pentru prima dată în 1955. Prima îmbuteliere de Coca-Cola a avut loc în Vicksburg, Mississippi, la Biedenharn Candy Company în 1891. Proprietarul acesteia era Joseph A. Biedenharn. Sticlele originale au fost sticlele Biedenharn, foarte diferite de modelul „hobble-skirt” de mai târzipu, care este acum atât de familiar.

Începând cu 1989, când a început să fie promovată și în România, campaniile Coca-Cola au fost:

2008-2009 - Deschide și savurează fericirea

2006-2007 - Sete de viață

2002 - Make it real

2001 - Viața are gust

2000 - Savurează

1993 - Întotdeauna Coca-Cola

1989 - You can't beat the real thing

b. Obiectul de activitate

HBC Coca-Cola România produce, distribuie și vinde o gama largă de băuturi non-alcoolice, inclusiv trei dintre cele mai bine vândute marci din lume: Coca-Cola, Fanta și Sprite. Produsele companiei sunt destinate satisfacerii nevoilor de consum, deci trebuie să ajungă la consumatori. Prin urmare există un spațiu și un timp care separă încheierea procesului de producție și intrarea produselor în consum. Pe parcurs se desfășoară o serie de operațiuni și acțiuni ce sunt definite ca fiind domeniul distribuției.

Conform clasificarii CAEN numărul 110, din 2014, tipul de activitate desfășurat de S.C. HBC Coca-Cola România S.R.L. este:

• 1107 Producția de băuturi răcoritoare nealcoolice, producția de ape minerale și alte ape îmbuteliate.

c. Structura organizatorică

Societatea Comercială HBC România S.R.L deține în prezent un număr aproximativ de 1.900 de angajați. Ca și structură organizatorică, avem figura 1 – Organigrama.

Structura și organizarea firmei este foarte flexibilă, pentru a fi eficientă în situații diferite. Fiecare manager își pregătește și susține înlocuitorii. Cu cât structura devine mai complexă, iar personalul mai experimentat, tot mai multe decizii, ținând de activitâțile zilnice, sunt luate la baza piramidei.

Managerii aflați în fruntea departamentelor: vânzări, calitate, tehnic, etc. , sunt de asemenea persoane care au avansat pe scara ierarhică datorită profesionalismului de care au dat dovadă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetare de Marketing Privind Produsul Coca-Cola al Societatii Comerciale HBC Coca-Cola Romania SRL.doc

Bibliografie

1. www.coca-colahellenic.ro (Accesat pe 3 mai 2014)
2. http://www.coca-colacompany.com (Accesat pe 10 mai 2014)
3. www.marketing.net/ressources (Accesat pe 10 mai 2014)