Heliu

Proiect
7/10 (1 vot)
Ă
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 21 în total
Mărime: 1.70MB (arhivat)
Cost: 4 puncte

Extras din document

Caracteristici generale ale Heliului

Heliul este elementul chimic cu numărul atomic 2 și este reprezentat prin simbolul He.

Are cel mai scăzut punct de fierbere și cel mai scăzut punct de topire dintre elementele chimice și se prezintă doar în stare gazoasă, în afara unor condiții extreme.

Despre extracția/obținerea Heliului

Este în mare parte prins în buncărele subterane de gaze naturale și este extras comercial printr-o metodă cunoscută sub numele de distilare fracționată.

După atingerea purității necesare, heliul este distribuit, fie sub formă de gaz la temperatura normală, fie sub formă lichidă la temperatură foarte scăzută.

Transportul Heliului

Heliul în cantități mari este de obicei livrat în containere sub presiune trase de camioane și tractoare pentru clienții mici.

Pentru clienții la scară largă, heliul este transportat prin conducte din fabricile de prelucrare situate îndeaproape

Situația pieței de Heliu

Dimensiunea pieței globale a heliului a fost estimată la 6,688 milioane de metri cubi în 2020 și se preconizează că piața va înregistra un CAGR (rata anuala de creștere) de aproximativ 4% în perioada prognozată (2021-2026).

Din cauza COVID-19, industria aerospațială a suferit o lovitură severă, care a dus la contracția industriei aerospațiale în ultimii timpuri, ceea ce a afectat negativ perspectivele de creștere ale heliului în aplicațiile aerospațiale.

Companiile producătoare de aeronave au suferit și ele o scădere a comenzilor comparativ cu anii precedenți, companiile de aviație reducând comenzile lor anterioare.

De exemplu, în iulie 2020, Avolon și-a anulat comanda suplimentară de 27 de avioane Boeing 737 MAX, după ce a anulat deja aproximativ 75 din comenzile cu jet în aprilie, din cauza pandemiei.

Astfel de tendințe pot avea impact asupra noilor comenzi pe termen scurt și mediu, ca urmare a modificărilor planurilor de investiții ale companiilor de aviație.

Segmentarea pieței de Heliu

Piața heliului este segmentată pe etape, aplicații, industria utilizatorilor finali și geografie.

Pe etape, piața este segmentată în lichide și gaze.

Prin aplicație, piața este segmentată în amestecuri de respirație, criogenică, detectarea scurgerilor, presurizare și purjare, sudare, atmosferă controlată și alte aplicații.

În industria utilizatorilor finali, piața este segmentată în industria aerospațială și aeriană, electronică și semiconductori, energie nucleară, asistență medicală, sudare și fabricarea metalelor și alte industrii ale utilizatorilor finali.

Din punct de vedere geografic, se abordează fiecare regiune in parte.

Bibliografie

Helium (HNT) preț, capitalizare la bursă, grafic și informații | CoinGecko

Heliu - Wikipedia

HELIU: ISTORIE, PROPRIETĂȚI, STRUCTURĂ, RISCURI, UTILIZĂRI - ȘTIINȚĂ (warbletoncouncil.org)

www.google.ro

Conținut arhivă zip

Ai nevoie de altceva?

''