Industria textila

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Industria textila.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 42 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Chimie Generala

Extras din document

ETAPA I

LANSAREA ÎN FABRICATIE

1.1 Prezentarea produsului

Revizuirea vechilor poziţii, în privinţa însuşirilor produsului albit, a fost impusă de dezvoltarea impetuoasă a producţiei în sectorul de ţesături tip bumbac, dezvoltare impulsionată puternic de extinderea pe scară din ce în ce mai largă a fibrelor sintetice, în speţă a fibrelor poliesterice.

De altfel şi creşterea în valoare absolută a producţiei ţesăturillor tip bumbac, cerinţe pentru cantităţi din ce în ce mai mari, care impun tehnologii cât mai rapide şi cât mai economice, s-au reflectat în această revizuire a caracteristicilor produselor.

În acest sens, principalii indicatori de calitate ai produselor cu conţinut de fibre celulozice şi sintetice, se prezintă cu modificările descrise mai jos:

• Gradul de alb

Se consideră că pretenţiile clasice referitoare la un grad de alb avansat, nu mai sunt actuale. Este adevărat şi faptul a fost verificat pe scară largă în industrie, că un grad de alb mare, nu prezintă neapărat un nivel de tratament preliminar ridicat şi că rezultatele unui proces dat, sunt determinate în mare şi de alte criterii, care deseori sunt determinate.

Dacă pentru articolele ce urmează a fi vopsite sau imprimate, se consideră suficient un grad de alb necesar pentru obţinerea corectă a nuanţei sau a strălucirii culorii, şi pentru ţesăturile albe, exigenţele au fost reduse.

• Hidrofilia

Pentru această caracteristică, cerinţele sunt riguroase atât pentru vopsitorie cât şi pentru imprimerie. Îndeosebi, pentru articole mixte din fibre sintetice, în care fibra celulozică este singura componentă hidrofilă şi care intervine hotărâtor în procesele de reţinere sau de schimb de coloranţi şi auxiliari chimici, o bună reţinere sau schimb de coloranţi şi auxiliari chimici, o bună dezîncrustare este imperios necesară.

• Sorbţia de colorant

Această caracteristică, rezultată din procesele de extracţie şi umflare, este fără îndoială, de cea mai mare importanţă în procesele tinctoriale (vopsire şi imprimare).

• Degradarea

Spre deosebire de gradul de alb, la care gradul de degradare se înregistrează o exigenţă mult scăzută. Procedeele moderne de tratare preliminară, dezvoltate în ultimii 10 –15 ani, permit obţinerea de grade de polimerizare de circa 1800 faţă de 1200-1400 din trecut. Grade mari de polimerizare la bumbac, nu reprezintă numai o caracteristică intrinsecă a materialelor albite, ci şi o gamă de toleranţe mai mari la tratamentele de finisare superioară.

• Uniformitatea tratamentelor preliminare

Şi această problemă este specifică tehnologiilor tinctoriale moderne, în sensul că acestea fiind legate de producţii mari, trebuie neapărat să fie, dacă nu continue, cel puţin semicontinue. În acest sens, faţă de procedeele discontinue, bazate pe epuizare, unde se mai pot conta pe uniformizarea vopsirilor în timp, în procedeele continue, ţesătura trebuie să fie perfect uniformă din punctul de vedere al capaciţăţii de sorbţie al colorantului, considerăndu-se şi timpii scurţi de contact, la fulardare.

1.2 Identificarea clientilor potentiali

Pentru identificarea clientilor potentiali literatura de specialitate recomanda o gama variata de tehnici si metode de lucru. Dintre acestea s-a ales metoda chestionarului. S-a proiectat un chestionar care contine un numar minim de intrebari ale caror raspunsuri ofera informatii privind clientii potentiali.

CHESTIONAR

Pentru constientizarea preferintelor dumneavoastra privind calitatea bumbacului, va rugam sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

Fisiere in arhiva (1):

  • Industria textila.docx