Chimia si Tehnologia Petrolului - Metode de Imbunatatire a Calitatii Produselor Obtinute din Distilarea Atmosferica si in Vid

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 16 în total
Mărime: 3.17MB (arhivat)
Cost: 4 puncte

Extras din document

Produsele petroliere finite se obtin aproape in toate cazurile prin amestecarea diferitilor componenti rezultati din prelucrarea primara si secundara a titeiului. Stabilitatea calitatii unor produse sunt imbunatatite prin adaugarea, in proportii reduse, a aditivilor.

Deoarece produsele petroliere finite trebuie sa indeplineasca anumite conditii de calitate standard, necesare asigurarii performantelor impuse la utilizare, fabricarea acestora se realizeaza prin amestecarea de diferiti componenti, dupa retete judicios elaborate.

Produsele obtinute in instalatiile de distilare atmosferica si in vid sunt supuse in continuare unui proces de hidratare (hidrogenare) in vederea inbunatatirii anumitor proprietati si pregatirii lor pentru prelucrari ulterioare, de regula catalitice sau termocatalitice.

De exemplu:

Hidratarea benzinelor, foloseste componente in procesul de rafinare catalitica (reformare catalitica), duce la o reducere a continutului de hidrocarburi nesaturate si a compusilor cu S, N, O, As, Pb si halogeni, pana la nivelul adusi de catalizata in reformarea catalitica.

Baza de reformare catalitica este cel mai important component al unei benzine comerciale avand COR (cifra octanica Reserch) ridica, intre 90 si 100. Neajunsurile bazei reformate, de exemplu continut ridicat de hidrocarburi aromate care duc la poluarea atmosferei trebuie comparate prin amestecarea cu componenti adecvati.

2) Hidrogenarea petrolurilor (un alt produs obtinut in DAV) se realizeaza in scopul reducerii continutului de compusi cu S, N si continutului de hidrocarburi aromatice, in cazul petrolurilor reactor.

Conținut arhivă zip

  • Chimia si Tehnologia Petrolului - Metode de Imbunatatire a Calitatii Produselor Obtinute din Distilarea Atmosferica si in Vid.ppt

Alții au mai descărcat și

Analize de Coloranti Organici

Identificarea unui colorant în substanta se poate face pe baza urmatoarelor criterii: a. solubilitate; b. nuanta si proprietati coloristice ale...

Proprietati Fizice si Chimice ale Hidrocarburilor din Titei

Arderea hidrocarburilor este procesul cel mai frecvent întâlnit în practică şi este deocamdată scopul principal al prelucrării hidrocarburilor. Ca...

Ai nevoie de altceva?