Ingineria Echipamentelor Antipoluante

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Ingineria Echipamentelor Antipoluante.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 52 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ghe. Dumitru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Chimie Organica

Cuprins

1.Prezentarea constructiv-functionala a apatalului hidraulic tip coloana 3
2.Shema de funtionare aaparatului 4
3.Date de proiectare 8
4.Criteriul ISCIR pentru alegerea materialelor 9
5.Calculul numarului straturilor de umplutura 11
6.Calculul rezistentei admisibile 13
7.CALCULUL DE PREDIMENSIONARE
7.1 Calculul grosimii de adaos 14
7.2 Calculul grosimii de perete 17
7.3 Calculul de predimensionare al fundurilor elipsoidale 18
7.4 Calculul sistemului de rezemare 20
7.5.Evaluarea sarcinilor gravitationale 22
7.6 Greutatea totala a coloanei 32
7.7 Determinarea greutatii tronsonale 33
8. Determinarea perioadei proprii de oscilatie 34
9. Evaluarea actiunii seismice 36
10. Evaluarea tensiunilor mecanice si formularea conditiilor
De rezistenta si stailitate 44
11.Bibliografie 51

Extras din document

1. Prezentarea constructiv funcţionala a aparatului hidraulic tip coloana

In industria petroliera chimica şi petrochimica, precum şi in alte industrii se întalnesc aparate tehnologice care prin forma şi dimensiuni, intra in categoria aparatelor de tip coloana, cu raport relativ mare intre inalţime şi diametru.

Calculul complet al unui aparat tip coloana includedimensionarea tenologica si dimensionarea mecanica, ambele fiind independente.

Conceptul de aparat de tip coloana in general, este asociat cu cel de proces de transfer de substante sau de masa (absortie, desorbtie, chemosorbtie, adsorbtie, fractionare, exctractie). Pentru a asigura durata necesara realizarii procesului urmarit, coloana trebuie sa aiba o anumita inaltime si un anumit diametru tehnologic. Din punct de vedere constructiv, aparatele tip coloana se caracterizeaza de cele mai multe ori printr-un simplex dimensional H/Dit relativ mare ( Dit-diamentrul interior tehnologic, in mm si H-inaltimea gabaritica a aparatului,in mm).

In ansamblul sau, aparatul de tip coloana se compune din corp si amenajerile ( echipamentele ) interioare si/sau exterioare corespunzatoare.

Amenajarile (echipamentele) interioare corespunzatoare ( pentru procese de transfer de substanta) au forme si functii diverse (talere, corpuri umplutura, serpentine etc.) concordante cu tipul tehnologic. Amenajarile exterioare ( scari, platforme, podeste dispozitive de riidicat) permit executarea operatiilor de exploatare si intretinere curenta, montare sau demontare, supraveghere tehnica s.a in conditii sigure de securitate si protectie a muncii.

Se considera ca fiind aparate de tip coloana, toate aparatele tehnologice cilindrice verticale care indeplinesc una din urmatoarele conditii :

2. Schema de functionare a aparatului

Aparat hidraulic static pentru captarea prafului industrial

Pentru purificarea gazului, miscarea fluidului absorbant si a gazului se produce in contracurent, gazul deplasandu-se ascendent iar lichidul descendent prin pulverizarea lui la partea superioara.

Schema functionala a aparatului

Legenda:

1) coloana de umplutura (corpul aparatului)

2) umplutura

3) racitor

4) pompa

5) racordul de intrare al gazului care urmeaza a fi purificat

6) racordul de evacuare al gazului purificat

7) racordul de intrare al lichidului absorbant

8) racordul de evacuare al lichidului

9) pulverizator

Pentru eliminarea caldurii care se degaja in timpul purificarii si pentru marirea densitatii de stropire in coloana cu umplutura se utilizeaza recircularea lichidului absorbant, partial fiind evacuat, introducandu-se in locul lui absorbant proaspat.

OBSERVATII

1. In general la peretele coloanei frectia de goluri este maxima si in consecinta rezistenta lichidului este mica, din acest motiv lichidul are tendinta sa se deplaseze preferential in lungul peretelui, in consecinta zona centrala a umpluturii va fi insuficient udata. Pentru a evita acest lucru, pe inaltimea aparatului, intre doua straturi de umplutura, se prevad dispozitive de redistribuire care dirijeaza lichidul spre partea centrala a umpluturii.

2. In partea inferioara a coloanei se prevad dispozitive pentru uniformizarea vitezei de circulatie a gazului. Sub gratarul straturilor de umplutura, in zona de evacuare a lichidului, se prevede un taler cu clopotei care are rolul de egalizare a vitezei gazului pe sectiunea coloanei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ingineria Echipamentelor Antipoluante.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “PETROL – GAZE” PLOIEŞTI FACULTATEA TEHNOLOGIA PETROLULUI ŞI PETROCHIMIE SPECIALIZAREA: INGINERIA PROTECŢIEI MEDIULUI