Masini si Echipamente Moderne Utilizate in Procesul de Obtinere al Painii

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Masini si Echipamente Moderne Utilizate in Procesul de Obtinere al Painii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 35 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. Univ. Dr. Chimist Neculai Doru Miron

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Chimie Organica

Cuprins

Argument pg. 4
I. Schema tehnologică de obţinere a pâinii pg. 5
II. Dozarea făinii pg. 6
II.1. Utilaje folosite la dozarea materiilor prime pg. 6
III. Cernătoare folosite în industria panificaţiei pg. 12
IV. Malaxoare utilizate în industrie pg. 13
V. Divizarea aluatului. Exemple de divizoare pg. 16
VI. Modelarea finală a aluatului pg. 21
VI.1. Fermentarea finală a aluatului. Dospitoare utilizate pg. 22
VII. Coacerea aluatului. Exemple de cuptoare folosite pg. 22
VIII. Feliatoare folosite în industria panificaţiei pg. 30
Bibliografie pg. 35

Extras din document

Argument

Activitatea de obţinere a produselor de panificaţie, reprezintă una din cele mai vechi preocupări ale omului, şi totodată una dintre ramurile principale ale industriei alimentare.

Având în vedere importanţa pe care o au produsele de panificaţie în satisfacerea cerinţelor de hrană ale consumatorilor, industria de panificaţie a cunoscut în decursul timpului o dezvoltare susţinută, caracterizată prin aplicarea unor procedee şi tehnologii noi de fabricaţie, extinderea gradului de mecanizare şi automatizare a proceselor tehnologice, lărgirea gamei sortimentale, prin realizarea de noi produse în concordanţă cu tendinţa şi cerinţele consumatorilor, asigurarea îmbunătăţirii valorii nutritive şi calităţii produselor de panificaţie.

Preocuparea de bază în acest domeniu o constituie aplicarea în acest sector, a celor mai noi metode, procedee şi tehnici, care să asigure obţinerea pe cale mecanizată, industrială a produselor de calitate superioară, bine afânate, cu porozitate crescută, cu gust şi aromă plăcute, cu valoare alimentară ridicată, care să se menţină mult timp în stare proaspătă.

I. Schema tehnologică de obţinere a pâinii

II. Dozarea făinii

La dozarea făinii, ca operaţie tehnologică, şu mai laes la alegerea metodei sau utilajului pentru dozare, trebuie să se ţină seama de o serie de particularităţi pe care le prezintă făina ca material pulverulent.

Dozarea făinii pentru prepararea unei şarje de semifabricat sau pentru prepararea în flux continuu, se face fie pe principiul gravimetric, când se compară o masă de făină cu o masă de referinţă, fie pe principiul volumetric când se măsoară volumul unei anumite mase de făină. Dozatoarele de făină care funcţionează pe aceste principii pot fi contonue sau discontinui.

II.1. Dozarea apei, suspensiei de drojdie, soluţiei de sare şi altor lichide

Operaţia de dozare a apei trebuie analizată în legătură cu aceea de pregătire în sensul că unele instalaţii de dozare execută şi pregătirea apei.

La instalaţiile continue de frământare se utilizează dozatoare de apă cu funcţionare continuă, dintre care cele mai simple sunt dozatoarele cu debitmetre, care asigură dozarea apei termostatate pe fluxul de la rezerva de apă termostatată la alimentarea cuvei de frământare.

- Dosamat

Descriere produs

Echipamente de extremă utilitate care pe lângă estetica modernă dispun de un instrumentar bogat multifuncţional de utilizare. Sunt de formă extrem de compactă. La variantele cu dotare sistem computerizat se pot memora mai multe programe cu descărcări cu pauze având de asemenea posibilitatea de a vizualiza parametrii cum ar fi temperatura şi cantitatea distribuită.

Fisiere in arhiva (1):

  • Masini si Echipamente Moderne Utilizate in Procesul de Obtinere al Painii.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN BACAU MASTER: CHIMIA ŞI INGINERIA PRELUCRĂRII ŞI VALORIFICĂRII PRODUSELOR NATURALE