Proiect la Utilaje pentru Prelucrarea Pieilor

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect la Utilaje pentru Prelucrarea Pieilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 71 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf.dr.ing.Balau Mandru Tudorel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domenii: Chimie Organica, Alte Domenii

Cuprins

Elaborarea memoriului justificativ.
2.Descrierea materiilor prime si a materialelor auxiliare.
3.Descrierea principalelor calitati si defecatele precum si a modului de ambalare si transport a produsului finit.
4.Intocmirea fiselor tehnice pentru procesul tehnologic adoptat .
5.Descrierea operatiilor de pe fluxul tehnologic si a operatiilor conexe.
6.Calculul utilajelor de pe fluxul tehnologic.
7.Calculul consumului de materii prime auxiliare si utilitati.
8.Calculul instalatiilor ale apelor reziduale.
9.Calculul instalatiilor electrice si automatizarii aparatelor.
10. Norme de protectia muncii P.S.I.
Bibliografie

Extras din document

Tema proiectului:

Sa se proiecteze o sectie de operatii preliminare si tabacire a 20t/ zi piei bovine, categoria 35kg, conservate oprin sarare.

1. Memoriu tehnic si justificativ

In industria de profil se tine seama de faptul ca greutatea produsului finit este mai mare decat greutatea materiei prime si a auxiliarilor care contribuie la obtinerea produsului finit. Pentru reducerea pretului de cost al produsului finit se are in vedere ca amplasarea sectiei proiectate sa se faca cat mai aproape sursa de materii prime si materiale auxiliare si cat mai aproape de desfacerea sau utilizarea a produsului finit obtinut ca eventual sursa de materii prime pentru alte categorii de produse finite.

Se va lua de asemenea in considerare si posibilitatea unei optimizari a continutului de noxe din apele reziduale precum si amplasarii in mod judicious a statiei de epurare a apelor reziduale.

Un centru specific domeniului care satisface cerintele de mai sus trebuie sa fie amplasat neaparat langa un rau sau fluviu cu capacitate de preluare a apelor reziduale deversate. Daca este posibil in vederea reducerii cheltuieli de transport obiectivul stabilit a se proiecta si construi intr-o zona portuara (datorita costului redus de transport fluvial).

Alcatuirea partidei de fabricatie are in vedere gruparea pe loturi respective sarje de materii prime cu caracteristici omogene, astfel se va avea in vedere ca loturile de piei din punct de vedere al timpului, provenientei , regiunii geografice, culorii, rasei si defectelor sa fie cat mai omogene.O mogenitatea lotului v-a asigura in acest fel functionarea in conditii optime si la parametrii stabilite ai utilajelor aferente operatiilor de pe fluxul tehnologic si de reteta.

Alimentarea cu apa autilajelor si instalatiilor se va face de la reteaua de apa industriala la un debit corespunzator din acest motiv se va calcula cantitatea totala de apa necesara desfasurari zilnice a procesului de tratare a pieilor pentru operatiile preliminare prevazute. In ceea ce priveste operatiile care se vor desfasura pe fluxul tehnologic ele include atat tratamente umede cat si operatii de stoarcere uscare.

Cele 20 t de piei de categoria 35 conservate prin sarare vor fi depuse ulterior unui tratament de tabacire semilenta care permite o patrundere optima a auxiliarilor in suport. Acest sistem de tabacire se deruleaza pe parcursul a trei etape :

- pretabacirea la bazin ;

-tabacirea in flota;

- tabacirea in butoi.

Astfel pieile procesate vor avea plinatate si fermitate.

Alimentarea cu abur se face de la centrala termica proprie sau de la reteaua centrala de distributie.Transportul materiei prime si a auxiliarilor in cadrul sectiei si intre utilaje se realizeaza cu electrocarul sau cu electrostivuitorul.

Pieile brute sunt transportate cu autocamionul din zona de sortare pe partizi (loturi) sunt apoi descarcate in carucioare si transportate in atelier in vederea prelucrarii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect la Utilaje pentru Prelucrarea Pieilor.doc

Alte informatii

Universitatea Tehnica ”Gh. Asachi” din Iasi Facultatea de Textile –Pielarie si Management Industrial Specializarea:Inginerie economica