Proiectarea unei Fabrici de Celuloza

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Proiectarea unei Fabrici de Celuloza.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 129 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Chimie Organica

Extras din document

Capitolul I. Tema de proiectare

Sa se proiecteze o fabrica de celuloza sulfat înalbita cu capacitatea de productie de 65000 t/an, folosind ca materie prima lemnul de foioase.

Sa se proiecteze atelierul de înalbire a celulozei.

Capitolul II. Memoriu tehnic

Pentru înalbirea celulozei sulfat din foioase ce constituie obiectul proiectului de fata s-a adoptat secventa: O-D1 –E(0)-D2

Utilizarea oxigenului molecular ca prima treapta de înalbire a celulozei permite reducerea cu aproximativ 50% a continutului de lignina si în consecinta scaderea consumului de ClO2 în treptele urmatoare, ca efect favorabil asupra protectiei mediului .

Dioxidul de clor desi este un reactiv relativ scump s-a folosit în a doua si respectiv în ultima treapta de înalbire deoarece este selectiv iar cantitatea de compusi organici clorurati (AOX) este mai mica decât la folosirea clorului elementar si a hipocloritului.

Din punct de vedere tehnologic instalatia este relativ putin voluminoasa ( patru trepte de înalbire) ceea ce reduce cu mult cheltuielile cu investitia.

Utilajele satisfac necesitatile unei functionari eficiente, sunt usor de automatizat iar aparatura destinata automatizarii este relativ ieftina.

Concluzionând se poate afirma ca instalatia proiectata se caracterizeaza prin:

- costul redus al chimicalelor (peransamblu)

- cheltuieli specifice rezonabile

- încadrarea în normele protectie a mediului.

Capitolul III. Tehnologia fabricatiei

3.1. Proprietatile Produsului si Domeniile de Utilizare

Celuloza Sulfat înalbita din foioase pentru industria hârtiei.

a) Generalitati

Prezentul standard stabileste calitatea celulozei sulfat înalbita, obtinuta din lemn de foioase prin procedeul de fierbere sulfat, în instalatie discontinua si folosita la fabricarea hârtiei si cartonului.

Celuloza sulfat înalbita din foioase se fabrica în trei tipuri:

- Top Z (extra)

- Tip S (superioara)

- Tip O (obisnuita)

b) Conditii tehnice

Celuloza sulfat înalbita din foioase se livreaza în coli cu dimensiunile de 800 800 mm sau 800 1000 mm si în suluri umede cu marginile nerefilate asa cum rezulta de pe masina de dezhidratare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Fabrici de Celuloza.doc

Alte informatii

Sa se proiecteze o fabrica de celuloza sulfat înalbita cu capacitatea de productie de 65000 t/an, folosind ca materie prima lemnul de foioase.