Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici

Proiect
4.5/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 6559
Mărime: 442.25KB (arhivat)
Publicat de: Manole-Agnos Popa
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Gheorghiu

Extras din proiect

CAPITOLUL I

Argument

REACTII DE OBTINERE A COMPUSILOR ORGANO-METALICI

Compusii organo-metalici cuprind acele combinatii care contin atomul unui metal legat direct de un atom de carbon.

Compusii organo-melalid se clasifica în trei categorii :

- Compusii metalelor din grupele principale ale sistemului periodic. Acestia se obtin usor si au stabilitate relativ mare. Se cunosc compusii organici ai tuturor elementelor din grupele principale.

- Compusii metalelor tranzitionale  mult mai putin stabili si mai putin numerosi. Se cunosc compusii organici ai zincului, cadmiului si mercurului, care sîut comparabile, în ce priveste stabilitatea, cu compusii elementelor din grupele principale.

- Compusii metalici complecsi ai alclicnelor aciclice, precum si ai compusilor aromatici.

Industria chimica romaneasca este una dintre ramurile cele mai complexe si mai dinamice ale economiei nationale, care a cunoscut o puternica dezvoltare si diversificare a productiei in anii constructiei socialiste ( o crestere de 260 de ori fata de perioada interbelica ) si ritmuri inalte de crestere anuale, superioare de circa 3 ori celor realizate pe plan mondial .

In prezent, industria chimica din tara noastra a devenit un factor principal al cresterii productiei materiale, al progresului tehnic si social in toate ramurile sau sectoarele de activitate, prin materiile prime, semifabricatele sau produsele finite realizate.

Principalele inteprinderi sau fabrici ale industriei chimice organice sunt urmatoarele:

a) medicamente: Intrepinderea de medicamente Bucuresti ( centrala industriala ) , Biofarm Bucuresti , Sintofarm Bucuresti , inteprinderea de biosinteze Calafat , Terapia Cluj-Napoca .

b) produse fitofarmaceutice: Combinatul chimic Borzesti, Intreprinderea Sinteza Oradea, Combinatul petrochimic Ploiesti, Combinatul cjimic Ramnicu Valcea; etc.

c) produse tensioactive: Inteprinderile Stela Bucuresti , SIN Bucuresti , Apolo Galati , Intreprinderea chimica Marasesti , Dero Ploiesti.

d) produse cosmetice: Intreprinderile Miraj Bucuresti , Nivea Brasov , Farmec Cluj-Napoca.

e) reactivi chimici: Intreprinderea chimica Dudesti-Bucuresti .

CAPITOLUL II

Scurt Istoric

Oxidul de magneziu (magnezia alba, magnezia usta) MgO a fost cunoscut de mult si era denumit pamînt amar, deoarece prin tratarea lui cu acid sulfuric se obtine sarea amara. Deosebirea dintre oxidul de magneziu si oxidul de calciu a fost stabilita pentru prima data în 1755 de Blake. Pîna la sfîrsitul secolului al XVIII-lea magnezia alba MgO era confundata cu magnezia nigra (piroluzita) Mn02.

Prin reducerea oxidului de magneziu cu potasiu metalic la cald s-a obtinut în 1808 un metal nou impur pe care Davy 1-a numit magnium si Bergmann magneziu. întrucît magneziul era considerat drept component al talcului, a fost numit si talcium. Denumirea magneziului se pastreaza neschimbata de la data izolarii 1829 de Bussy (în Franta) pîna în prezent.

CAPITOLUL III

Generalitati

III.1 Stare Naturala

In natura, magneziul nu se întîlneste în stare libera (datorita reactivitatii sale), ci numai sub forma de combinatii simple sau complexe în regnul mineral, vegetal si animal.

In scoarta pamîntului, magneziul se gaseste sub forma de carbonati, halogenuri, sulfati, silicati, borati, fosfati etc. în diferite minerale. Continutul de magneziu în scoarta pamîntului este de 2,35<70 în greutate (parametri Clark).

Prin cristalizarea magmei, magneziul s-a separat sub forma de silicati, care sub actiunea agentilor atmosferici s-au transformat în saruri solubile (halogenuri, sulfat etc), si au fost duse de apele terestre în mari si oceane.

Apele unor izvoare minerale amare, cum ar fi cele de la Baltatesti (România), Epson (Anglia) etc. contin saruri solubile de magneziu si în special MgS04-7H20.

In clorofila (care este compusul chelat verde al plantelor), ionul de magneziu Mg2+ este generatorul de complex. Combinatii ale magneziului se gasesc în alge, ciuperci, ferigi, în fuchs sau alte plante fosile, în vinul de Malaga si în toate tesuturile animale.

Preview document

Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 1
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 2
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 3
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 4
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 5
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 6
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 7
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 8
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 9
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 10
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 11
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 12
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 13
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 14
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 15
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 16
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 17
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 18
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 19
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 20
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 21
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 22
Reacții de Obținere a Compușilor organo-metalici - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Reactii de Obtinere a Compusilor Organo-Metalici.doc

Te-ar putea interesa și

Instalație de obținere a polietilenei de joasă densitate

MEMORIU TEHNIC Polietilena de înaltă presiune este un polimer cu vaste posibilitati de utilizare. In lucrare se urmareste obtinerea unui polimer...

Reactivitatea compușilor carbonilici

1. Introducere Compuşii carbonilici au reprezentat secole la rând un adevărat interes pentru oamenii de ştiinţă datorită structurii lor care le...

Tehnologia Pesticidelor

CAPITOLUL I TEMA DE PROIECTARE Să se proiecteze instalatia tehnologică de obtinere a benzoatului de benzil printr-un proces continuu cu o...

Sinteză Fischer-Tropsch

I. Generalităţi despre gazeificarea cărbunelui şi producerea de combustibili lichizi Există două abordări importante pentru utilizarea cărbunelui...

Magneziul

1. Raspandire in natura Magneziul se gaseste mult raspandit in natura sub forma de combinatii, alcatuind 2% din scoarta pamantului. Astfel se...

Procese Termocatalitice

TEMA PROIECTULUI Proiectarea tehnologica a blocului reactor-generator al unei instalatiide cracare tip riser. DATE DE PROIECTARE 1. Debitul de...

Procese Termocatalitice

1. I N T R O D U C E R E Industria de prelucrare a petrolului din intreaga lume si , in mod normal, cea din Romania este supusa unei faze de...

Esterii Acidului Lactic cu Mono, Digliceride

1. Fișa aditivului Fişa aditivului (Material Safety Data Sheet) Esterii acidului lactic E-472b Secţiunea 1. Identificarea produsului chimic şi...

Ai nevoie de altceva?