Zaharul

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Zaharul.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domenii: Chimie Organica, Alte Domenii

Cuprins

Cap 1. Ce este zaharul pag.2
1.1 Prezentarea generala a firmei pag.3
1.2 Descrierea sortimentului de produse pag.3
1.3 Piata si comercializarea pag.5
1.4 Concurenta pag.6
Cap 2. Tehnologia de fabricatie pag.7
2.1 Materii prime si auxiliare folosite pag.7
2.2 Flux tehnologic pag.8
2.3 Controlul calitatii pag.13
2.4 Factorii care influenteaza calitatea produsului pag.14
Cap 3. Modalitati de asigurare a calitatii pag.15
Bibliografie pag.17

Extras din document

CAP. 1 Ce este zaharul?

Majoritatea oamenilor, ar raspunde prin descrierea granulelor albe de zahar care se gasesc in mod obisnuit pe masa fiecaruia. In orice caz, aceasta este numai un tip de zahar:Sucroza.Zaharul apartine alimentelor din familia carbohidratilor. Zaharurile sunt o forma principala a carbohidratilor si se gasesc in aproape toate plantele verzi. Apare in cantitati semnificative in majoritatea fructelor si legumelor. Exista trei tipuri de zaharuri simple: Sucroza, Fructoza si Glucoza. Sucroza este de fapt o combinatie intre fructoza si glucoza iar amestecul se separa repede in aceste doua substante.

Lactoza este un alt zahar similar cu sucroza. Ea se gaseste in toate produsele lactate. Cele doua principale tipuri de carbohidrati sunt zaharul si amidonul.

Toata energia din alimente provine din efectele soarelui asupra vietii plantelor verzi. Plantele transfoma energia solara in zaharuri si amidoane. Cum corpul uman nu poate transforma energia solara, el se bazeaza pe energia provenita de la plante.O dieta echilibrata provine dintr-o varietate de alimente care furnizeaza necesarul de carbohidrati, grasimi si proteine. Nutritionistii sugereaza ca ar trebui ca,carbohidratii sa reprezinte 50% din nevoile energetice. Daca nu exista suficienti carbohidrati disponibili in organism acesta transforma grasimile si proteinele in glucoza.

Pentru a intelege rolul zaharului ca aliment, este nevoie sa privim mai in detaliu la carbohidrati. Acestia stau la baza energiei alimentelor, care dau cel mai direct energia pe care toate plantele verzi o produc si stocheaza. Cele doua categorii principale de carbohidrati sunt zaharurile si amidonurile.

Zaharurile sunt cele mai simple dintre cele doua. Moleculele de amidon pot fi considerate ca fiind molecule de zahar aliniate in lanturi (mai degraba libere). Acestia, mult mai complexi carbohidrati de amidon se gasescin cartofi, orez,paine,paste si cereale.Toate zaharurile si amidoanele sunt impartite si folosite in prepararea glucozei, care este principala sursa de energie a corpului.

1.1 Prezentarea generala a firmei

Agrana Romania, este filiala grupului austriac Agrana,cu un profit anual de 700 mil USD.Agrana Romania are sediul central in Bucuresti,sector 1,sos.Straulesti 178-180 ,email:office@agrana.ro.

Prezenta in Romania din anul 1998 , compania austriaca detine controlul asupra trei societati comerciale: SC DANUBIANA ROMAN SA (str.Energiei nr.6, 611047 Roman, jud. Neamt), SC ZAHARUL ROMANESC SA(Aleea Industriei nr 7,120068, Buzau) si SC AGFD SA (str.Teilor nr. 1-3 , 925200, Tandarei ,jud. Ialomita), societati care se ocupa cu fabricarea zaharului, dar si asupra unitatilor din sectorul productiei de amidon,dulciuri si concentrate de fructe. Societatea are ca actionar majoritar pe Agrana Zucker GmbH, persoana juridica de nationaliate austriaca,

Capitalul social subscris si varsat la data de 30 septembrie 2006, inregistrat la Registrul Comertului,a fost de 14.454.215 lei, divizat in 144.542.148 actiuni nominative , fiecare avand o valoare nominala de 0,10 lei noi per actiune.

Principalul obiectiv de activitate al SC AGRANA ROMANIA SA este producerea si comercializarea zaharului.

1.2Descrierea sortimentului de produse

Zaharul este principalul indulcitor natural constituit in totalitate din zaharoza si se poate produce si livra sub mai multe forme:

Zaharul cristal (tos) - se prezinta sub forma de cristale de zaharoza neaglomerate,diferentiat dupa gradul de rafinare in alb numarul 1,2,3,4. Zaharul alb numarul 4 este utilizat ca materie prima pentru industria alimentara;

Zaharul bucati - se prezinta sub forma de cristale de zaharoza agglomerate; forma bucatilor poate fi prismatica, sa imite animale, legume, fructe pentru sporirea atractiei unor segmente de consumatori. Bucatile de zahar pot prezenta duritate mare sau redusa;

Zahar pudra (farin) - rezulta prin macinarea zaharului cristalizat si uscat. Se diferntiaza doua sorturi:fin si extrafin;

Zaharul candel - este constituit din cristale “gigant” de zaharoza formate pe centrii de cristalizare, introdusi in zeama concentrata rezultata de la rafinare. Acest zahar poate fi colorat, aromatizat si comercializat ca atare;se utilizeaza pentru produse de patiserie si in industria alcoolului(bere,sampanie,vinuri spumoase);

Zaharul lichid - se poate prezenta sub forma de sirop de zaharoza neinvertita sau partial invertita si se poate utiliza ca materie prima in patiserie, la fierberea berii, sampaniei, vinurilor spumoase, etc.

Principalele sortimente de produse ale companiei AGRANA Romania sunt:

Fisiere in arhiva (1):

  • Zaharul.doc