Analiza comparativa intre compania Vodafone Group si indicele de piata Nasdaq

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza comparativa intre compania Vodafone Group si indicele de piata Nasdaq.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 34 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Cibernetica

Extras din document

Pas1. Compania aleasă este Vodafone Group,iar indicele de piață aferent este Nasdaq. Perioada analizată este 13.05.2017-13.05.2018.

Pas2. Vodafone Group operează ca o companie de telecomunicații în întreaga lume. Compania oferă servicii de voce, mesagerie și date în rețele mobile și fixe, servicii de Internet și TV, cloud pentru stocarea de date și aplicații în cloud, precum și servicii de protocol Internet - servicii de rețea privată virtuală, servicii de roaming și servicii de comunicații convergente către întreprinderi mici și companii multinaționale. De asemenea, oferă M-Pesa, un serviciu de bani mobile, GigaKombi, GigaTV, un serviciu avansat de televiziune digital și Vodafone One, un serviciu integrat fix, mobil și TV. În plus, compania oferă Internet of Things pentru a conecta mașinile la Internet, voce internațională, tranzit prin internet și linii internaționale securizate, servicii de transport pentru alte întreprinderi pentru a transmite informații și smartphone-uri și tablete. Compania deservește 516 milioane de telefoane mobile, 18 milioane în telefonie fixă și 14 milioane de clienți TV. Oferă produsele sale în principal prin intermediul a aproximativ 7.000 de magazine de marcă proprie și francizate, și a partenerilor indirecți, precum și prin intermediul vânzărilor online și televânzărilor. Vodafone Group are o alianță strategică cu SoftBank Corp pentru sprijinul comercial și operațional al clienților întreprinderilor multinaționale care operează în Japonia. Compania a fost fondată în 1984 și are sediul în Newbury, Regatul Unit.

Date financiare Compania deține un profit brut pozitiv de 13,96 miliarde dolari, înregistrând venituri de 57,37 miliarde dolari. Datoria totală a companiei este de 54,33 miliarde dolari care este de 3 ori mai mare decât valoarea totală de cash. Marja de profit este de -0,08%, iar valoarea negativă exprimă faptul că se înregistrează pierdere, adică cheltuielile sunt mai mari decât veniturile. ROA=1,30%. Rata rentabilității activelor nu se află în intervalul de siguranță , respectiv 3%-9%. Interpretând rezultatul obținut putem spune că la fiecare dolar investit în active, societatea obține sub formă de profit 1,3 dolari. Dacă ROA ar fi mai mare, atunci firma ar fi mai eficientă. ROE=-0,92%. Rata rentabilității capitalului propriu negativă indică faptul că pentru fiecare dolar investit de acționari sub formă de capital, Vodafone în loc să genereze profit , generează pierdere. Din această cauză investitorii sunt reținuți în a investi în Vodafone. În tabelul 1, sunt prezentați principalii competitor Vodafone la nivel global.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza comparativa intre compania Vodafone Group si indicele de piata Nasdaq.pdf