Analiza economico-financiara a companiei McDonald's si prezentarea subsistemelor cibernetice ale acesteia

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza economico-financiara a companiei McDonald's si prezentarea subsistemelor cibernetice ale acesteia.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 32 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Cibernetica

Cuprins

INTRODUCERE .. 2
Capitolul 1
Analiza cibernetică a Întreprinderii McDonald’s 3
1.1 Descrierea companiei McDonald’s ..3
1.2 Analiza SWOT a companiei .4
1.3 Analiza indicatorilor financiari pe ultimii 10 ani .6
1.4 Identificarea categoriilor de risc în cadrul McDonald’s ..13
1.5 Matricea probabilitate-impact ..14
Capitolul 2
Identificarea și prezentarea subsistemelor cibernetice ale McDonald’s .19
2.1 Subsistemul de raporturi cu piața bunurilor și serviciilor .19
2.2 Subsistemul de producție sau tehnologic ..20
2.3 Subsistemul prețuri-cost-profitabilitate 22
2.4 Subsistemul asigurării cu factorii de producție .24
2.5 Subsistemul financiar ...26
CONCLUZII 29
BIBLIOGRAFIE ..31

Extras din document

INTRODUCERE

În acest proiect am ales să analizăm compania McDonald’s atât la nivelul României, cât și la nivel internațional.Urmărim să sintetizăm aspecte concrete din cadrul activității companiei în scopul unui rezultat final ce ne ajută să vedem evoluția ei, dar și lucrurile care au nevoie de remedieri. McDonald’s, restaurant fast-food, a evoluat de-a lungul timpului într-un mod accelerat, aducând pe piață o alternativă rapidă, dar nu foarte sănătoasă, a unei mese zilnice. De aceea, vrând să subliniem aceste părți, am decis să culegem informațiile necesare acestei analize.

Lucrarea este structurată pe două capitole și cuprinde:

În primul capitol, intitulat “Analiza cibernetică a întreprinderii McDonald’s”, am descris compania și am vorbit despre perioada inițială a acesteia, cum s-a dezvoltat și în ce circumstanțe. În continuare, am făcut analiza swot care ne va ajuta mai departe în clasificarea riscurilor brand-ului internațional și stabilirea unui rang al acestora în funcție de gravitatea lor.

În al doilea capitol, intitulat „Identificarea și prezentarea subsistemelor cibernetice ale McDonald’s”, am descris subsistemele corespunzătoare companiei și corelarea acestora din punct de vedere al produselor oferite, al producției și tehnologiei utilizate, al prețurilor, costurilor și profitabilității, al factorilor de producție și din punct de vedere financiar.

Capitolul 1. Analiza cibernetică a Întreprinderii McDonald’s

1.1 Descrierea companiei

McDonald’s este cel mai mare lanț de restaurante cu servire rapidă din lume, cu peste 32.000 de restaurante care servesc zilnic peste 60 de milioane de oameni în peste 100 de țări. Acesta este cel mai de succes brand al tuturor timpurilor - distincție primită la Cannes, iunie 2011 , al patrulea cel mai mare brand din lume în valoare, conform Millward Brown, 2012 și cea mai bine condusă afacere din lume, conform revistei Fortune, 2011. La nivel mondial, McDonald's are o cifră de afaceri globală de circa 20 de miliarde de dolari și marjă netă de profit de peste10%.

În 1940, Maurice și Richard (Mac și "Dick") McDonald au mutat restaurantul tatălui lor de la Monrovia la San Bernardino, California. Restaurantul a fost redenumit "Famous McDonalds Barbeque", și servea în acel moment peste patruzeci de articole de grătar. După ce frații au realizat că cea mai mare parte din profitul lor a venit de la hamburgeri, au stabilit un meniu simplificat axat pe hamburgeri, cheeseburgeri, cartofi prăjiți, shake-uri, băuturi răcoritoare și plăcintă cu mere.

În anul 1948, numele i-a fost simplificat de către cei doi frați la "McDonald`s". Tot atunci au reorganizat activitatea lor ca un stand de hamburgeri care folosea principiile unei linii de producție (unde componentele sunt asamblate pentru a face un articol finit).

Corporația prezentă își datează fondarea din timpul deschiderii restaurantului franciză de către Ray Kroc, din Des Plaines, Illinois din 15 aprilie 1955, acesta fiind al nouălea restaurant McDonald's. Kroc a cumpărat mai târziu drepturile legale ale fraților McDonald asupra companiei și a condus expansiunea sa în toată lumea. În același an Ray Kroc vine cu o rețetă proprie de burger. El a standardizat operațiile de preparare a burgerilor din cadrul companiei, asigurându-se că fiecare burger are același gust indiferent de restaurantul în care îl mănânci. Tot Ray Kroc a stabilit reguli stricte pentru celelalte francize cu privire la modul în care a fost făcut burgerul, dar și mărimea porțiilor, metode de gătit și chiar și de ambalare. Kroc a respins măsuri de reducere a costurilor cum ar fi utilizarea substituților de soia în hamburgeri. Aceste reguli stricte au culminat cu impunerea unui timp de așteptare pentru client de nu mai mult de 5 minute pentru burgerul comandat.

Compania McDonalds a intrat pe piața românească în anul 1995, odată cu deschiderea unui restaurant la parterul magazinului Unirea din Capitală, și a investit peste 50 milioane de dolari în deschiderea unităților pe care le are în prezent. McDonald's este, în momentul actual, cel mai mare lanț de restaurante fast-food din România. La scurt timp, McDonald's a adus în România și un nou concept de servire a clienților , direct din mașina. Primul restaurant Drive-Thru a fost deschis pe Drumul Național 1București -Ploiești, în fața Complexului Comercial PRISMA, în data de 29 decembrie1995. În anul 1999 a fost construit și primul restaurant McDonald's mobil, succesul înregistrat de acest restaurant pe roți determinând compania să înceapă construcția unei noi unități de acest fel. La ora actuală funcționează cu un număr de 71 de restaurante în 20 de orașe din Romania. S-au creat aproximativ 4.000 de locuri de muncă, în special pentru tineri, McDonald's fiind unul din cei mai importanți angajatori din țara noastră.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza economico-financiara a companiei McDonald's si prezentarea subsistemelor cibernetice ale acesteia.docx

Bibliografie

1. www.risco.ro
2. www.asecib.ase.ro
3. www.mfinante.gov.ro
4. www.mcdonalds.ro
5. www.news.ro
6. www.zf.ro
7. www.profit.ro
8. www.finance.yahoo.com
9. www.pe-plus.ro
10. www.capital.ro
11. www.gandul.info